Nová klávesnice

Poraďte mi, prosím, s výběrem nové klávesnice.
Moje požadavky:
* tenké klávesy ala notebook (ne ty obyčejné-snížené)
* běžné rozložení kláves. Nejlpe malý Backspace a dvouřadý Enter, normální rozložení Ins - Del bloku
* s kabelem (USB)
* z multimediálních kláves mi stačí Play/Pause, Stop, Next, Prew. Čím míň tím líp.
* žádné pseudo-ergonomické zakřivení.
* cena nehraje zase až tak roli.

Díky za případné návrhy.

T.
Já mám jiná kritéria: klávesnice musí být hlavně velká a těžká, aby mi "neutíkala" při úderech na klávesu. A musí být levná - nejsem idiot, abych vyhazoval zbytečně prachy za klávesnici, která dělá v podstatě totéž, co ta moje levná... Takže jsem si už 3x po sobě koupil nějakou KME. :-)
Lama: Tak ta moje od HP by jistě obstála. Koupil jsem ji někdy před 10 lety z výprodeje a přežila už několik PC. Už jsem ji několikrát chtěl vyměnit, ale nikde jsem nenašel konkurenci.
Lama: jasně, 10let starou klávesnici doma někde mám taky. Ovšem taky stárnu a dvoucentimetrový klávesy už mi jaksi dělají problémy. Už pár měsíců hodně spolupracuju s notebookem a už jsem si na jeho klávesnici tak zvyknul, že běžná "vysoká klávesnice" mi těžce nevyhovuje.
No a ad cena; jakožto těžce vydělávající člověk který nemusí prosit maminku o každou korunu si za své pohodlí rád připlatím ;)
Opětovně bych ti doporučil tu moji hrůzu zn. "Teprve s KME se snadno naučíš hrát na klavír." Jenomže jsem s děsem v očích zjistil, že se už snad neprodává (alespoň tam, kde jsem ji 3x kupoval). Takže příště to udělám náhradním způsobem - prostě vlezu do obchodu, seberu první velkou a levnou... Můžeš to aplikovat po svém: malou, tenkou a drahou. :-))
=Tom=
Výborná klávesnice, skoro přesně vyhovující tvým požadavkům byla Genius slimstar.. ty nové "verze" už mají hodně multimediálních tlačítek, ale verze z loňska (přelom 2007/2008) jich měla jen pár.. třeba půjde někde sehnat :) Pamatuju si ji, protože jako jedna z mála tehdy měla hodně nízké klávesy a tedy i nízký zdvih - skoro jako na notebooku :)
Freeze:
díky, podívám se na to. Momentálně mám taky nějaký Slimstar, ale i ty její "snížené" klávesy jsou dost cítit :(

Lama:
Až budeš majitelem syndromu karpálního tunelu jako já (holt už to není co bejvalo...) tak poznáš jaké utrpení je běžná vysoká klávesnice a notebook je jediné zařízení se kterým se můžeš kamarádit i dýl než půl hodiny.
Mistr tvoří mozkem - na tunely se vykašli. Všechno je tréning. Vždyť kapusta není nic jiného, než dobře vycepované zelí. :-)
<HTML>Jestli něco nesnáším, tak je to dobře vycepované zelí.

Jinak já doma používám nějakou obyčejnou Mitsumi, kterou vlastním (tipuju) už asi 8 let. Jasně, není to "notebookovka" a nemá USB, ale ani jedno ani druhý nějak po klávesnicích nežádám. Jen doufám, že až odejde, že půjde někde sehnat ta samá.</HTML>
K čemu je klávesnici USB konektor? Maximálně pro připojení k notebooku. Myslím si, že PS/2 je to pravé. Má i vlastní IRQ.
=Kit=
Jenže PS/2 klávesnice není zařízení typu Plug & Pray.. (to by tě u Microsoftu hnali..:) - přece taky tak často připojuješ klávesnici ke stolnímu pc až když jej zapneš, ne?:))
Proč? Klávesnici PS/2 připojuji a odpojuji kdy se mi zachce.
Já ne. Vždycky počkám, až jí uhnije kablík.
USB konektor se imho hodí leda když mám v plánu tu klávesnici připojovat někam kde neni, jako je třeba typickej notebook. anebo třeba je Tom zvyklej pracovat dvouma myšima a nemá volnej PS/2 na klávesnici ;-))
<HTML>R.U.R.: Myš ti nebude na klávesnicovém PS/2 portu fungovat.</HTML>
R.U.R.: popravdě, moje počítadlo už PS/2 neobsahuje. Asi jsem koupil moc levnej krám :/
Nebo až moc novej ;)

A co takhle si projít všemožné internetové obchody a podívat se na obrázek? Nějaké slimáky se vždy najdou.
A co třeba tahle? ;) http://www.alza.cz/klavesnice-acutake-lightrool-d89132.htm