Napomenutí a pravidla diskuze

Serum byva obvykle cira kapalina, takze asi ne.
Žeby mě tam očkovali? Možná proti prasečí chřipce. Jestli je v tom seru něco vidět, to nevím. Oni mi ten záznam neukázali, jen do mě mydlili a mydlili. Možná měli pendreky od sera.
Nebo spíš od zera.
<HTML>Jak vidno, text bez diakritiky neimplikuje srozumitelnost.</HTML>
Nípal (moderátor)
To je vec nazoru slovo bit/zabit se vyskytuje casteji ne zaba. Takze, pokud chcete zrusit srozumitelnost, tak to lze vzdy.

Lama (lama.webzdarma.cz)
"Rozpustím tresku, vymackám vodu a vychází mi kilo za 100.- Kč"
Mi povidej :) Dnes a denne, treba ovoce a zeleninu, co se nestydi prodavat. Ale to je proste ono. Krast je trestne, zakazane a stejne se to dela. Proc? Protoze je to spatne definovane, nehrozi za to vazny postih a mas zisk. Kdezto ze smrti obvykle zisk nemas, pokud to neni bohata babicka, teticka...

Jak rikam, zavedte si pravidlo diakritika, cas ukaze, jak moc a kolik lidi to bude dodrzovat a jestli treba neklesne pocet zajemcu o forum, dotazy, hosting, kdyz jim narizuji nesmyslne pravidla. Nechte to na cas.
Peta na to upozornil, Petu nikdo nevyslysel. Zeptejte se na jpw, jak je to s ucasti pred a po.
<HTML><em>zavedte si pravidlo diakritika</em><br>
<strong style="color: red;">Tímto budiž pravidlo diakritiky zavedeno!</strong>
<br>
<br>
<em>jestli treba neklesne pocet zajemcu o forum, dotazy, hosting, kdyz jim narizuji nesmyslne pravidla. </em><br>
A klesne teď tvůj zájem? Ta věta opět jen ukazuje, že čeština ti opravdu dělá problémy - co to jsou "nesmyslné pravidla"?

<em>Pokud se nekomu me nazory na diakritiku a treba i y/i nelibi, tak s tim hold jsem smireny.</em><br>
Ještě jsi mi neřekl, co máš v této větě špatně.

A vážně nám nenapíšeš něco, kde použiješ jen slova, která skutečně nemají diakritiku?</HTML>
petovi:
"Nevidim duvod, proc si na foru komplikovat psani dalsimi asi 20 znaky na klavesnici. Forum, proti strankam je pomijive."

Divím se, že si vylučování komplikuješ chozením na záchod.

"Do mailu nikdy nepisi s diakritikou, protoze vetsina web-mail aplikaci je stavena na anglicky format a diakritiku zkratka nezvlada. Totez i bezny mail ma s tim obcas problem."

který u vás píšete rok?

Spousta akademických názorů je v praktickém životě k ničemu.

Ono v biologických systémech (člověk, lidstvo) probíhají kapku jiné procesy jako v systémech mechanických/elektronických.

Třeba člověk trénuje tím, že se něco učí. Nevadí, že to časem zapomene. Ale kdyby se neučil, je na tom mozek hůř (paměť, schopnost učit se jiné věci).
Stejně tak jakési doševno a etično se udržuje jakousi rozmanitostí lidské činnosti. Neomezováním se na nějaké strojové nedokonalosti nebo zákonitosti. To dělá člověka člověkem. A dokonce i prostřednictvím elektronických udělátek by to měl dávat najevo (teda to, že je člověk), pokud se člověk přizpůsobuje strojům, tak se tak nějak odlidšťuje. Pokud to propaguješ, nediv se že lidi se brání.

Tuším že to psal Orwell ve svém 1986. Tam se řeč taky zjednodušovala.

A tak mě napadá:
seš vůbec člověk? Fakt? Máš na to nějakou vědeckou studii?

Pochybuju...

Takže proč se tady vy ostatní čílíte? Dyť strojek, kterému byla dána omezení mechanicko/elektronická prostě nemůže pochopit, že psaní s háčkama a čárkama je lepší psát "šetřete" než "setrete".
ok, korekce konce, měl jsem telefonát a ne zcela dobře jsem navázal na nedokončenou větu. Mělo být:

Takže proč se tady vy ostatní čílíte? Dyť strojek, kterému byla dána omezení mechanicko/elektronická prostě nemůže pochopit, že psaní s háčkama a čárkama je lepší. Je prostě lepší psát "šetřete" než "setrete". Nehledě na to, že (jak tu někde bylo), když se slovo čte jako celek, by si z toho druhého mohl mozek poskládat "serete".