Počítadlo

Dobrý den, chtěl bych se zeptat kam mám do zdrojového kódu mé stránky vložit kód počitadla. Děkuji
Někam mezi tagy <body> a </body>, kde budeš mít ze zobrazeného počítadla dobrý pocit
Ahoj, ja mam taky nejaky problem muzete vysvetlit proc mi nefungujou BlueFormy ani pocitadla z Blueboardu ?
Ted mam pocitadlo na domovske strance www.fotofantasy.cz
Jsem amater co se tyce web. stranek, tak prosim o vysvetleni polopate, ctu o kodech a skriptech ale porad nic nefunguje. Je mozne tady vlozit napr. PHP skript s funkci mail() , ktery mi bude zasilat mail na urcenou adresu ? Kde jenom zmenim email ? Postupuji podle www.jakpsatweb.cz , ale porad mi to nefunguje.
Delam stranky ve wysiwyg editoru Kompozer, bude to asi tim ze jo ?
Nebo musim pracovat v phpMyAdminu, kdyz chci pouzivat PHP skripty. Je nejaky navod pro blbce, jak pouzit phpMyAdmin ?

Dekuji za rady
Je to hodně otázek, zkusím postupně:

- nejlepší počitadlo je asi Google Analytics. Dělá z toho hezké statistiky. Nebo snad potřebuješ počitadlo, které bude jen pro srandu králíkům?
- funkce mail() funguje pouze na registrovanou adresu. WZ spammery nepodporuje
- Kompozer neznám, zkus se zeptat v diskuzi na jejich webu
- phpMyAdmin slouží k administraci databáze MySQL
- v phpMyAdminu dělat nemusíš, nemusíš ani používat konkurenční Adminer. Obsluhu databáze můžeš dělat vlastními skripty v PHP. Není to složité
- phpMyAdmin skoro nepoužívám, o návodu nevím. Myslím si, že jeho používání je dostatečně intuitivní. Místo toho raději hledej manuál MySQL. A pak se podívej na

http://php.net/manual/en/book.mysql.php
http://php.net/manual/en/book.sqlite.php
Domnívám se, že toto na tvých stránkách:

<!-- BlueBoard.cz Pocitadlo -->
<span id="bbpocitadlo-span-erefm6rn10df6apktutrf7xnx3soa3"></span>
<script type="text/javascript" src="http://blueboard.cz/counter_1.php?jid=erefm6rn10df6apktutrf7xnx3soa3"></script><!-- BlueBoard.cz Pocitadlo KONEC -->

vypadá, že není úplný zdrojový kód počítadla. Podívej se jestli by to náhodou nemělo vypadat takto:

<span id="bbpocitadlo-span-erefm6rn10df6apktutrf7xnx3soa3"><a id="bbpocitadlo-erefm6rn10df6apktutrf7xnx3soa3" href="http://blueboard.cz"></a></span>
<script type="text/javascript" src="http://blueboard.cz/counter_1.php?jid=erefm6rn10df6apktutrf7xnx3soa3"></script>
Dekuji za reakce

Mrknu se na to. Jsem ted v praci, tak nemuzu k tomu jit. Jo Kit, ja ale spamer nejsem, ten akoze mnou vytvoreny PHP skript jsem mnel presmerovany na mail co mam tady na WZ a ten registrovany prece je. Tak fakt nevim,budu zkouset. Skoda, ze je ten manual co jsi tam hodil v angl. Tak ze kdyz se mi podari vytvorit PHP skript co zasila texty nebo form. tak mi to musi fungovat jo ?
Vsude pisou, ze kdyz delas z html, tak php je podobni ?ALe nevim proc ma s tim takovy problem..
Netvrdím, že jsi spamer. Ovšem dovedeš si jistě představit situaci, kdy by WZ umožnilo posílání e-mailů na libovolnou adresu. Najednou by těch spamerů bylo až příliš. Proto je možné odesílat jen na registrovanou adresu.

Ten manuál je sice v angličtině, ale je tam spousta příkladů, u kterých jazyková bariéra nevadí. Dobře míněná rada: Uč se anglicky. Postupně, po chvílích, nejprve třeba jen tu technickou. Zvykej si. Klidně používej třeba Google Translator, ale nestěžuj si, že je odkazovaný materiál v cizím jazyku. Když jsem zkoumal vlastnosti databáze Tokyo Cabinet, také nikoho nezajímalo, že neumím japonsky.

HTML je značkovací jazyk, PHP je programovací jazyk. Každý slouží úplně k něčemu jinému. Společný je snad jen editor, který se používá při psaní HTML, CSS či PHP.

A zrovna na vytvoření formuláře PHP vůbec nepotřebuješ - vystačíš si i s čistým HTML. Na zpracování vložených dat už PHP asi potřebovat budeš.
Tak lidi, kdo pracuje v kompozeru, tady je zaruceny postup, jak bude fungovat pocitadlo. Mozna to bude fungovat i u jinych pripadu co jim to nefunguje.
Duvod nechapu,proc to nechce fungovat, obavam se , ze to bude asi i problem s ostatnima PHP skriptama v programu kompozer. Bohuzel ja ho pouzivam.

Po vytvoreni stranky v kompoz. ukoncete program a otevrete konkretni html stranku napr. v poznamk. bloku. Tady pak vlozte zdroj. kod pocitadla.
Pri dalsi praci , nebo uprave stranky kde jsme vlozili uz jednou pocitadlo, je treba postup opakovat. Je to trosku komplik. , ale pro mne je uspech, ze to funguje.

Ja jsem uz odzkousel X pocet pocitadel a ani jeden nefungoval, dokonce ani ten co tady vlozil ds. Tady to funguje urcite.
Tak zrovna zkouším ten Kompozer. Tedy 34 MB, to už je pořádný macek, asi půjde velmi rychle z mého HDD. Po prvních experimentech tedy nic moc, mám problém ho donutit, aby mi dělal odstavce - zpočátku mi všude cpal <br>. HTML5 zřejmě dosud nezná.

Má defaultně nastavenu znakovou sadu ISO-8859-1. Na své stránce ji máš také špatně, asi nežiješ v Německu. Dá se to změnit v nastavení.

Všude mi cpe inline styly. Asi bych ho musel hodně dlouho nastavovat. Až si ho nastavíš, tak ti možná bude dobře sloužit, ale pro mne ten program není.
No prave a ja se pak marne snazim o nejake veci, jakou sadu mam pouzit, muzes to tady hodit ?
Je to o zvyku, ale dela se mi v nem uplne supr, a odstavce jdou jeste lepe , nez pomalu ve wordu. Ted legrace, ale mas tam prece stupnovani jednotl. urovni, vedle tech zakl. odstavcu. Vyhovuje mi , protoze je podobni jako word :) , je to muj prvni program na webovky, tak pro mne je intuitivni. Pro takove borce jako jses Ty to je urcite o nicem programek, ja vim.
Použij Windows-1250, ISO-8859-2 nebo UTF-8. Každá sada je vhodná pro jiný případ. Osobně používám sadu UTF-8, protože ji používá můj OS. Tobě se může hodit třeba Windows-1250, pokud často používáš Notepad nebo ISO-8859-2, pokud budeš používat Kompozer.
Word mi ani nepřipomínej, nesnáším ho.

Je fakt, že kdejakou drobnost dělám přímo v PHP a tam mi žádný WYSIWYG nepomůže. Veškeré editace dělám v editoru Vim, protože dělá vše co potřebuji. A to využívám jeho schopností možná z 5 %, ale spíš ještě méně.
Dekuji, pokud mas jeste ten program nainsatalvany, tak by se mi hodilo kdyby jsi vyzkousel udelat PHP skripty, jestli fungujou pres Kompozer. Hlavne mail() .
Zdá se, že se do toho dá vkládat i PHP. Ovšem skripty v tom bez nainstalovaného PHP asi nepojedou. Vlastně ani nevidím důvod, proč by v Kompozeru měly fungovat.

Ohledně funkce mail() na WZ se podívej do FAQ.
robtracker: kód počítadla, který uvedl ds je stekný jako ten, co na stránce máš nyní. Určitě kompozer obsahuje nějakou funkci jako "vložit HTML" eventuelně umožňuje přepnout editovanou stránku do zdrojového kódu.

Na mail potřebuješ formulář, který odešle zadané údaje nějakému PHP skriptu, který nemusí být napsaný v kompozeru. Klidně si nějaký takový můžeš stáhnout někde z internetu nebo si ho napiš třeba PSPadu nebo v tom pozn. bloku
Kompozer má dole 3 záložky: Design, Split a Source. Stačí kliknout na Source a můžeš editovat přímo zdroják, tedy i vkládat jiný kód včetně PHP.
Vkladal jsem to pres zdrojak, to je jasny, ale nefungovalo to, jasne ze jsem nevkladal pocitadlo do Design,ted jsem stahnul PSpad, tak pujdu pres to na PHP. Lidi co pouzivali program NVU, tak mneli podobni problem. Kompozer je podobni program, ale ma vychytane nekt. mouchy co mnel NVU.

Ja jsem chtel udelat PHP v kompoz. a to byla chyba, je tam totiz moznost vlozit php skript a ten nefungoval, urcite jsem to delal spatne, a nebo to je dalsi nevychytana vec toho programu. Mnel jsem jit uz od zacatku napr. na PS Pad.
Mám Kompozer verzi 0.8b3, to znamená ještě dost nevychytaných bugů. Než se neustále prát s WYSIWYG, je jednodušší editovat přímo HTML nějakým textovým editorem. Ve tvém případě např. zmíněným PSPadem.
Ještě je zajímavé psát www stránky v jazyku HAML. Používám to spíš pro rychlejší zápis kusů HTML než pro udržování velkého projektu, ale najdou se i tací, kteří v tom mají kompletní web.