export z mysql z wz

Dobrý den, chtěl jsem přesunout databázi svého diskuzního fóra z wz na placený hosting station.cz , ale po importu na station mi databáze nefunguje a hlásí to nejrůznější errory a přitom když exportuju ze stationu a následně na station vložím tak to funguje, tak myslím, že dělám chybu už při exportu z wz.
V mysgl najedu na svou databázi a potom dám "Vybrat vše" , pod ním mám označené "SQL" , vedle "Struktura" ve které mám označené vše , níž "Data" ve kterých mám "Binarní pole vypisovat šestnáctkově" , úplně dole "Do souboru" , jménou souboru nechávám _DB_ a znaková sada utf8. Takto to uložím a chci vložit na jiný hosting pomocí Bigdump ve kterém mám samozřejmě správně nastavené údaje o serveru a kódování správně na utf8, import proběhne v pohodě. Soubor s databází ve formátu .gz má 1.8MB a po rozbalení cca 15MB , obsahuje styl fóra, přes 40 uživatelů a víc jak 6000 příspěvků ale po importu se mi na novém fóru zobrazí pouze bez stylu první dvě témata bez příspěvků , bez uživatelů, jen jsem tam já jako admin a datum mé registrace na původní forum svědčící o tom že jsou nahrána data ze staré diskuze.. Vidím to na chybu exportu z WZ ale už fakt nevím co s tím dělat.
>> mi databáze nefunguje a hlásí to nejrůznější errory
Jaké errory? Chtělo by to víc rozvinout. Takhle se nic nedozvíme.

A nějak si tam protiřečíte. Nejdřív řeknete, že import selže a vypisuje errory a následně říkáte, že import je ok, ale nějak si nerozumí s aplikací.

Ze strany exportu/importu může dojít pouze k nekompatibilitě dvou datových úložišť. To jest odlišné verze mysql nebo častěji konflikt s uživatelskými právy - do souboru může být zadán požadavek na vytvoření databáze, na který nemusíte mít práva.

Jestli import proběhl a aplikace nepracuje tak jak má, pak bych hledal chybu v aplikaci. Zde může dojít opět k nekompatibilitě. Různé verze, různé nastavení a apod. Jestli má aplikace převzít veškeré nastavení a data z jiného zdroje, pak tato aplikace musí být stejná jako u zdroje.
A jen tak mimochodem. Podle Vašeho návodu jsem úspěšně provedl export a import z WZ k sobě na lokál s čistím štítem. Sice neobsahuje fórum, ale tady u toho je jedno co databáze obsahuje.
1) Zkontroluj verze vybrane aplikace na wz.cz a na station.cz (casto se stava, ze se s novou verzí app zmeni i struktura datbaze).
2) Zkontroluj verze MySQL. (viz Tomík..)
___
Nejjednodussi je hledat chybu tam, kde za ni uzivatel nemuze, co? :)
Errory už nenaskakujou, už nevím co v nich bylo, ale hrabal jsem se v tom několik dní a najednou zmizely, tak jsem asi někde něco dělal špatně a pak už asi ne. Teď mi jde spíš o to že po otevření souboru sql exportovaném z WZ do PC a porozhlédnutí po něm zjišťuju, že v něm chybějí někteří registrovaní uživatelé, vypadá to že není kompletní, takže jako chyba exportu. Verzi diskuze mám stejnou (zkoušel jsem import do stejné i jiné a pokaždé se stejným výsledkem). co se týče MySQL tak v tom se bohužel nevyznám už vůbec, nevím kde mám zjistit jaká to je verze, pokud to je ono tak na novém hostingu mám mysql5 ale co je na wz netuším. PhpMyAdmin je na wz phpMyAdmin 2.6.0-pl3 a na novém hostingu phpMyAdmin - 2.9.2.
při importu na nový hosting mám v phpMyAdmin dole

Formát importovaného souboru
SQL

a uvnitř: Režim kompatibility SQL

a na výběr:
none, ansi , db2 , maxdb , MySQL323 , MySQL40 , MSSQL , oracle , postgresql , traditional

Nemá se i tohle nějak nastavit podle hodnoty sql na WZ ?
Ono je ještě otázka, jestli vůbec exportovaný soubor odpovídá původní databázi. To jest, zda nechybí uživatele i v samotné databázi.
Připadá mi divné, aby si phpMyAdmin dělal co chtěl. Jako, že si vybere jen pár záznamů (uživatelů) a zbytek ignoruje.

Jak jsem řekl, u mně proběhl export-import v pořádku.
V Diskuzi v seznamu uživatelů jsou všichni a všem přihlašování funguje, takže v databázi by být měli. Je to divné, doufal jsem že mi zde někdo poradí co dělám blbě s exportem, protože jsem si myslel že jsem někde něco zapoměl zaškrtnout nebo tak něco, proto jsem raději napsal celý postup toho co dělám .. U většiny to proběhne v pořádku, kámoš kterého jsem požádal o radu a kterej to už dělal, sám nechápe proč to nejde, už tejden se s tím patláme a nepřišli jsme na nic a už nás nic nenapadá :-(
<HTML>No vidíš, a já jakousi myšlenku mám. Říkáš 15 MB velký soubor uploadovaný přes HTTP? To bude asi ten problém - kvůli nastavení apache nedojde na server celý. Rozkouskujte jej na několik menších a bude to v cajku ;)

EDIT: Nebo změňte nastavení maximální velikosti uploadovatelného souboru.</HTML>
To si myslím že nebude tím, maximálně je dovoleno přes bigdump asi 20 MB a přes import v MySQL 16 MB a já tam vkládám soubor zabalený do .qz o velikosti 1.8 MB a po rozbalení tohoto gz má cca 15 MB.
=martin=
Zkontroluj jak dlouho se export z databaze provadi a kolik obsahuje dat - v phpMyAdminovi je implicitne nastaveno max 50k znaků a asi 30s na provedeni exportu.

(Osobne jsem provadel export z databaze, ktera mela pres 100MB.. se spravnym nastavenim to problem rozhodne neni .. :)
jj zkontroluju... něco mě teď ještě napadlo... na stránkách mám krom diskuze i návštěvní knihu, pokud se nepletu používají stejnou databázi, je to pravda ? nemohlo by se stát že jiná diskuze tak nepobírá tuhle databázi protože jsou v ní zamíchána i data z návštěvní knihy ?
Na jedné databázi může být vícero projektů. Tady na WZ je pro každého taky pouze jedna databáze. V moji databázi jsou dva vlastní projekty a zmetci jako Drupal a Joomla určené pro testování. Pokud jsou aplikace dobře napsané a umožňuji volbu prefixu, pak by se neměly navzájem ovlivňovat. Klidně můžou být v jedné databázi i dvě stejné aplikace, ale každá s vlastními daty.

Ale zpět k problému. Nípalův nápad se mi zamlouvá. Provést export a import po částech. Tedy tabulku po tabulce. Bude to sice pracné, ale zase bude lepší kontrola. Pro začátek můžeš zkusit tabulku s uživateli (něco jako users apod).