Pripojeni v aplikaci MySQL

Asi je to blby dotaz ale jak se mam pripojit v pc kdyz sem si stahnul aplikaci MySQL Prosim moc o navod. A hned se nezlopte sem začátečník dekuji moc za opovědi a přeji hezký den.
Pokud se chceš ze svého pc připojit na svou databázi kterou máš na webzdarma, tak to nejde, protože je to zakázané. Můžeš si leda exportovat databázi do souboru, uložit si ji, nahrát si ji na svůj domácí mysql server, tam si s ní hrát, pak ji zase exportovat do souboru a nahrát na webzdarma...

Pokud chceš něco jiného, pak jsem nepochopil dotaz.
To je teda fráze. Hezký den... by to byl, kdybych byl býval nenarazil na tenhle blbý příspěvek. Až dodnes jsem si myslel, že jsem tady za lamu já! :-)) Když nevíš k čemu slouží a jak použít mysql - použij www.google.com
<HTML>Já hlavně netuším, co konkrétně pan Petr stáhnul. MySQL server?</HTML>
To je jedno ja bych prave chtel aby se to dalo připojit na webzdarma. Chtel bych mit v pc MySQL. Diky jestli by to šlo bylo by to super. :-)
Pořád nechápeme pointu. Možná taky dost nechápete princip MySQL a obsluhy serveru vůbec.

MySQL je databázový server. Tedy aplikace, která poskytuje data. Jeho obsluha spočívá v tom, že čeká na požadavek. Tento požadavek zpracuje a výsledek odešle zpět klientovi. Další ovládání jako klikiháky nemá.

Pro komunikaci s tímto serverem je potřeba obslužný program. Ten se na tento server připojí a začnou mezi sebou komunikovat. Tedy přidat, upravit nebo mazat tabulku čí záznam, apod.

Takže pokud máte jen ten MySQL server, tak ten je Vám samostatně k ničemu.

Pokud máte nějaký obslužný program a chcete využít server na WZ, pak to nelze, protože vzdálené připojení je zakázáne.

Pokud chcete využít možnosti MySQL v webových stránkách, pak doporučuji si na počítač nainstalovat kombinaci Apache+PHP+MySQL. Jsou na to i hotové balíčky. A testovat si aplikace u vás na počítači.

Pokud budete spokojen, pak si to můžete nahrát na WZ a používat na něj.

Ale obecně platí pravidlo, že každy pracuje sám za sebe. Lokální MySQL pouze na vlastním počítači. A MySQL u WZ pouze na WZ.
Pokud sem to dobře pochopil tak lze přes tento MySQL na webzdarma vytořit uživatel se zaregistruje a vloží email na který mu příjde aktivační kod který se vygeneruje přes MySQL a pošle se zpět na email uživatele který byl zadán v regitraci ? Je tomu tak? Dekuji
Dá se to udělat v HTML protože PHP neumím :-( (škoda)
Jejda. Nějak se nám tu vyskytla vysoká koncentrace začátečníku, kteří neví o co jde. Takže raději už nebudu nic radit.

Jestli chcete vědět co je MySQL a jak se s ním pracuje, pak doporučuji si vyhledat informace na internetu.

Mirek: Ne. Není tomu tak.

Ivan: Ne. HTML je pouze statický. Tedy umí jen vytvořit vzhled. Neumí už s daty pracovat. Na to je právě PHP a spol.
opet mi to nenavratne smazalo zpravu.

Takze strucne vsem, nez mne to odloguje:
* cz.php.net
* mm.gene.cz
* jakpsatweb.cz - javascript - priklady - cookies (ivan)
* php + mysql - uklada data pres PHP do MySQL, data muzete ukladat i pomoci PHP do souboru
http://peter-mlich.wz.cz/programs/ppbook6.php
http://peter-mlich.wz.cz/programs/ppbook6.php.txt
* php muze resit loginy tak, ze si uklada nekam data

A ten 2k pekny popis, kdy jsem to rozepsal si reste s adminy fora. Na jakpsatweb mne to neodhlasuje, na jakpsatweb mi nsmaze formular. Takze si opravte laskave forum.
2Peta: Tak sem nepiš, když ti to tak vadí. Mimoto WZ není jakpsatweb.
A když už zde chceš psát a vyhnout se odhlašování, tak nepiš bláboly a piš rovnou odpovědi. Věřím, že ve výsledku ušetříš půlku času.
Tomík (tom.czweb.org)
Abys napsal rozumnou odpoved, musis si ji promyslet, 5-30 minut. Mezitim te to odhlasi. To je samozrejme chyba fora a rad to napisi do kazdeho prispevku, ktery napisi pri opetovnem prihlaseni.

Cili, rad bych to rozepsal, ale na to neni cas, pac mne to odhlasi.
Pokud ti to prijde v poradku, prosim. Mam jiny nazor. Vadi ti to?
Teď mě napadlo ještě jedno z možných vysvětlení dotazu: Mám v PC nainstalované MySQL a chci k němu přistupovat z PHP umístěnému na WZ. Zní to možná nelogicky, ale uplatnit by se to dalo např. u on-line objednávek, které by se vytvářely přímo v PC správce stránek. Bezpečné by to však nebylo.

Ovšem pravděpodobné vysvětlení bude takové: Mám v PC nainstalované MySQL a chci s ním pracovat v rámci PC. Mohu k tomu použít dodávaného klienta mysql nebo doinstalovat třeba Apache + PHP + příp. PHPMySQLAdmin.
cau jak mas napsanou tu adresu http://peter-mlich.wz.cz/programs/ppbook6.php.txt a v tom ten kod kde to mám přesne napsat v tom https://www.webzdarma.cz/mysql/ přihlásím se a co dál ? dekuji za odpověd
<HTML>Ne, tohle má být jako PHP soubor nahraný na WZ. Prostě bez té přípony .txt. Doporučil bych vám nastudovat si něco o tom, jak vlastně funguje PHP a jak funguje MySQL a co která věc umí/dělá. Bez těchto znalostí budete klást samé takové povrchní otázky, jako jste položil před chvilkou.</HTML>
Ivan (mapy.webz.cz)
Motame?
PHP program lze spustit pouze pokud ma priponu PHP.
* ppbook6.php
Abych mohl zobrazit zdrojovy kod toho souboru musim pouzit jinou priponu, napriklad TXT, takze jsem soubor pojmenoval napriklad
* ppbook6.php.txt
* ppbook6.txt
Ten guestbook si uklada data do souboru, databaze neni potreba, odkazem https://www.webzdarma.cz/mysql/ (phpmyadmin) jsi to cele pomotal.

Databazi samozrejme muzes pouzit taky, prikazy jsou
* cz.php.net/mysql
* mm.gene.cz

https://www.webzdarma.cz/mysql/ (phpmyadmin)
S tim se pracuje tak, ze databazi uz mas. Ted tam kliknes nekde Pridat tabulku, napises jeji nazev (tusim do 30 znaku, jen az_) a das pridat. V levem sloupci se ti pak objevi nova tabulka. Ted v te tabulce muzes pridat sloupce, treba uzivatel, heslo... nastavit jim typ treba varchar 40 (retezec max delky 40). Pak je dobre nastavit take indexy v tabulce, nejlepe pri vytvareni sloupce.
Tuto tabulku pak napojis v PHP na mysql cz.php.net/mysql
napriklad chat
http://peter-mlich.wz.cz/programs/minix.txt
http://peter-mlich.wz.cz/programs/minix.sql
http://peter-mlich.wz.cz/programs/minix.php