Thalio, SOS!

Asi jsem slepá nebo co. Úspěšně jsem si umístila na web fotky svých výšivek a ty dvě poslední se nechcou otevřít. Na serveru jsou, žádná interpunkce,...?
Nebo zas nevidím nějakou malou zradu?
Ahoj Evi, všechno je oukej, ale máš tam překlep. Do kódu jsi napsala název obrázku SIFI_FOTO.JPG, ale ten obrázek se jmenuje SIGI_FOTO.JPG. Stejně tak druhý obrázek. Takže u obou přepiš F na G a je to :-)
Nojo, slepá. Měla bych jít na oběd a chvíli koukat po chlapech a ne civět do monitoru.
Začínám dělat stránku synovi. www.sir-henry.wz.cz a ačkoliv jsem to obšlehla podle sebe, nezobrazují se mu háčky, xakru. To bude asi baky nějaká překlep.
Tak dík.
Na té druhé stránce asi ty texty píšeš/edituješ v jiném kódování než máš v hlavičce, vypadá to na windows-1250, ale v hlavičce definuješ iso-8859-2. Je potřeba to sjednotit.
pls jak poznám, jaké kódování používá nějaký textový editor?
Pomohlo to jako vždy, když mi poradíš.
Jak poznám, jaké mám použít kódování? Kdy windows a kdy ISO ?
Ty obrázky se neotvírají, protože jsou zatím ve (výrobě).
Ondra: záleží na editoru, který používáš. Windowsovský Notepad umí pouze win-1250. Např. v PSPadu vidíš kódování v dolní liště a můžeš ho změnit.

Evina: Kódování si zvolíš. Pro češtinu přichází v úvahu win-1250, iso-8859-2 nebo utf-8. Pak ho ovšem musíš všude dodržovat: v kódování textu (záleží na editoru, který používáš) a v meta tagu.
>Windowsovský Notepad umí pouze win-1250
to neni az tak uplne pravda, umi ukladat i v jinych kodovanich. Ale otevirat asi ne ;)