čeština

Taková drobnost. Když si otevřu novou stránku HTML (napřed jako word, který uložím jako .html) a napíšu si do zdrojového kódu zápis včetně charset=iso-8859-2, zobrazují se mi pak místo ž a š obdélníčky. Mám raději používat windows-1250? Ptám se proto, že se mi to nechce měnit na všech již existujících stránkách.
Je potřeba, aby to word uložil v tom formátování, které chceš. Když to ukládáš jako HTML, tak v tom ukládacím dialogu je nahoře položka Nástroje a v ní pak Webové možnosti. V těchto Webových možnostech zvol záložku Kódování a tam si zvol ISO a pak ulož. Ale nevím, zda to pomůže, nemám s tím žádnou zkušenost. Mám Word XP (2002).
Už jsem na to přišla. Ten dokument byl uložen tak, jak jsi napsala, ale zdrojový kód byl uložen jako ANSI (vůbec nevím, co to je). Zkusila jsem go uložit jako Unikode a obdélníčky v dokumentu zmizely! Teď to zkusím nahrát na web, co to udělá...
Jo! Zabralo to.
Hraju si s recepty. Nechceš vyzkoušet moje špagety? :-)
Evina: špagety s eidamem jsou OK, ale co s tím na malém plameni, už se mi to skoro vyvařilo, jsem začátečník, poraďte co dál
PS:
file:///C:/WEB/Pokus/suroviny.JPG
Ta omáčka se vaří jen cca 10 minut! Když se odpaří moc vody, tak se jednoduše přilije nová. :-))
Evi, myslím že ds naráží na to, že tam nemáš napsaný, že tu omáčku má dát taky na špagety ;-)

Cestu jsi už koukám spravila, ale ty náhledy se načítají zbytečně dlouho. Zkus si udělat ještě i zmenšeniny těch obrázků a v kódu to napiš takto:
<A href="suroviny_vetsi.JPG" target="_blanc"><IMG
height="100" src="suroviny_mensi.JPG" width="125" border="0" alt="suroviny"></A>
Uf. Všechno už je v pořádku, ale stále nemůžu přijít na to, proč mi ly tři malé divy lezou na ten úvodní.
A recept jsem pro ty "začátečníky" doplnila. :-))