Chybí browscap

Prosím o zavedení funkce browscap. Jde o to napsat do konfiguračního soubory PHP odkaz na soubor browscap.ini Tato funkce pak umožňuje detekci vašeho prohlížeče a jeho vlastností přes php funkci get_browser(). Snažil jsem se to nastavit přes .htaccess ale neúspěšně. Konkurenční free-hostingy to mají,ale nechci měnit hosting. Děkuji
Omlouvam se, koukam ze tu placu na spatym hrobe... Myslel jsem, ze sem chodi i admini, ale ono ne......
Já bych řekl, že get_browser() je celkem k ničemu, protože základní identifikaci můžeš provést pomocí $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] a zbytek se dá získat mnohem lépe pomocí JS.

Btw, celkem se divím, že chceš povolit nové funkce, když ani nedodržuješ podmínky zobrazení reklamy ...
Taky si myslim, ze je to zbytecny. Pokud tuto funkci chces pouzit, tak se mrkni na online php manual get_browser. Je tam nahrada za tuto funkci s pouzitim browscap.ini.
No admini zde skutecne nechodi (jen ve vyjimecnych situaci). Ale doufat, ze dostanes odpoved do hodiny a navic od adminu? Tak to si tu plac jak chces.
<HTML>Je to v plánu. Ale kdy to bude, to ví jen bůh a snad i admin ;-)

P.S.: tu reklamu si sprav.</HTML>
to Tom: dik, ten $_SERVER zkusim, potrebuju zjistit verzi u IE kuli filtru na PNG grafiku, JS neumim a nechtel sem se do toho poustet.... jinak s tou reklamou se omlouvam,ale stranky nejsou moje, pouze vyuzivam pristupu na testovani.Ale sdelim majiteli,at to opravi...

to Tomík: prave pro pouziti browscap.ini potrebuju pristup do php.ini, protoze pres .htaccess to nastavit nejde a funkce get_browser() vyzaduje pouziti browscap.ini. Jiny zpusob neznam...
Jinak tu omluvu sem nepsal proto,ze bych nedostal odpoved do hodiny,ale proto,ze sem se v jinem prispevku docet,ze sem nechodej ;-)

to Thalia: dik, doufam ze to bude brzo, staci pripsat jeden radek do konfiguraku... a jak uz sem psal Tomovi, za reklamu nemuzu,ale zkusim to napravit
Vaca: "staci pripsat jeden radek do konfiguraku"
Na Windows možná, ale já na Linuxu musím Apache vždy znovu zkompilovat, jinak mi to blbne. Nevím jak tady, ale pokud by bylo třeba Apache znovu kompilovat, tak se toho nedočkáš (nebo až budeš mít fousatý vnoučata ;) )

"potrebuju zjistit verzi u IE"
Tak na to ti stačí ten $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], já jsem na to kdysi dávno měl třídu, která zjistila snad všechny prohlížeče, jejich verze i OS pod kterým šlape. Pokud jí najdu, tak ti jí sem dám :)
Jsi to asi neprecetl poradne. Na "http://cz.php.net/function.get-browser" je diskuze. A od Sama je tam funkce php_get_browser(), ktera plne nahrazuje existujici funkci get_browser(). Funkce vyuziva souboru browscap.ini, ktery si stahnes nekde na netu a ulozis do sveho prostoru. Nepotrebujes k tomu zadnou upravu v php.ini.

Pokud tuto funkci potrebujes jenom k tomu, abys zjistil, jestli jde o IE, tak ver, ze ti to bude uplne k nicemu. Jde to udelat jednoduse a rychle.

A nez to Tom najde, tak zde napisi funkci, ktera vypise verzi IE. U ostatnich prohlizecu to vrati 0.

<?php

function VersionIE($user_agent = NULL)
{
$user_agent = $user_agent?$user_agent:$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
if(eregi("msie",$user_agent) && !eregi("opera",$user_agent))
{
$val = explode(" ",stristr($user_agent,"msie"));
return substr($val[1],0,-1);
}
else
return 0; // Nejde o IE, vratime nulu
}

// Priklad
echo "Verze IE: ". VersionIE();

?>
Už to mám, jenom to dostat na web v šikovné podobě je problém (to je tak, když u toho sedí tele jako já :).
Jinak třídu dle libosti stahujte tady:

http://manual.wz.cz//download/browser.php
Hehe. Tome. Pouzivame stejnej zdrojak. Akorat jsem ho vylepsil. V originalu jsem tam nasel chybku u firefoxu ve verzi. Ubuntu a nektere dalsi linuxova distra maji ve zvyku pridat za verzi jeste nazve sveho distra, coz kazi dojem. Krom toho jsem tam pridal dalsi prohlizece. Krome prohlizece je tam i detekce operacniho systemu a chutovka detekce mobilu vcetne modelu.

Pripadni zajemci: http://tom.czweb.org/user/