Cinske znaky (vyriešené)

Cauko! Uz asi rok zapasim z cinskymi znakmi ktore sa mi neviem preco zobrazuju na strankach namiesto toho co tam ma byt. Co ma tiez stve je to ze kod stranky. Ked chcem urobit malu upravu stranky (ked som v mode nastaveni suboru) mi tak isto zobrazi v hieroglifoch potom mi nic ine nezostava len dat cancel lebo keby som to ulozil tak to mozem natahovat na server znova! Prosim pomozte (to maju fakt take problemy so serverom?!)


Ved skuste www.dacialogan.webz.cz niekedy sa ukazu niekedy nie. teraz mi nefunguje odkaz na vybavu kontroloval som to 100x a nejde to nevem PRECO
neuvadis tam nikde kodovani a pro zapis nekterych znaku pouzivas zbytecne entity.
nechapu, jak souvisi uprava stranek se serverem, stranky se prece delaji na vlastnim pocitaci
Není třeba se cpát se svou bolístkou do každého fóra. Jednou to bohatě stačí.

No a kde vidíš nějaké čínské znaky? A jak víš, že jsou opravdu čínské a ne japonské?

A nakonec: Tonik má pravdu
http://www.jakpsatweb.cz/meta-tagy.html#cestina
No ale vazne ma to uz stve... :((( co to ma znamenat. Tak ja si nemozem editovat moje stranky priamo na serveri?! To sa k tomu nevyjadria ani administratori webzdarma? Tom@ nehnevaj sa strielaj si s niekoho ineho - je uplne jedno ci su cinske alebo japonske.
Potrebujem si stiahnut moje dielo, ktore som zavesil na web zdarma pretoze som prisiel o zalohu na disku... Tak prosim navrhnite rozumne riesenie. V opacnom pripade zacnem sirit negativnu reklamu serveru web zdarma.
Ja cakam
Nemáš pocit, že je téma už trochu staršího data?

Čekej si jak chceš, a vyhrožováním si rozhodně nepomůžeš. Celý problém tví ve tvé vlastní neschopnosti a blbosti!

První věc, na kterou jsi zapomněl, je FTP. Pokud použiješ FTP klienta, můžeš si stáhnout celý svůj web na pár kliknutí. A samozřejmě lze stáhnout i obsah přes správce souborů -- dvojklikem na požadovaný soubor.
Co se týče editace stránky přímo na serveru, opravdu ti chybí? FTP klient je schopný vytvořit podobný efekt (přenese soubor tam a při uložení zpět). A argument, že nemáš někdo přístup k FTP klientu je s prominutím dementní -- existuje například i volně dostupné rozšíření FireFTP pro Firefox.

___
Mimochodem, bylo by slušné se omluvit, ale obávám se, že by to bylo nad tvou úroveň.
Tak pozor. Myslis, ze som blby? Jasne ze som pouzil ftp klienta! Adresare som si postahoval ako pises dvoj klikom, no ked si stahujem htmlcka tak sa mi stiahnu s kodom v hieroglifoch. Teda su nepouzitelne. Aktualizacie som robil tiez tebou spominanym sposobom teda zamenou. No teraz nemam s cim zamienat kedze som ju stratil z HDD. Na tie hieroglify som kaslal, riesil som to zamenou.
Je pravda ze som to pisal v amoku, no je to tak. Proste su tam tie cinske znaky v celom kode. Neviem co mam robit. Mozno je to len neaky virus, ktory sa da administratormi servera odstranit...

PS: ano tema je starsia. Teda problem este stale mam.
___
Nikoho som neurazil. Cinske znaky japonske znaky = hieroglify a o to tu ide...
Ostatní jsi už asi odradil, tak to zkusím:

Na tvých stránkách žádné čínské ani japonské znaky nevidím. Natož hieroglyfy. Pokud si neumíš přečíst ani zmíněný odkaz http://www.jakpsatweb.cz/meta-tagy.html#cestina , tak nechápu, co tady ještě děláš.

Jediné, co vidím po stažení špatně, tak že máš "ž" místo "ľ". To si snad dokážeš opravit. Nepočítám tuny zbytečného kódu s odkazem na "Times New Roman" apod.

Důležité je v tom FTP klientovi přenášet v binárním režimu, jinak se může pokusit o překódování. Kterého FTP klienta používáš? Snad nemáš na mysli zmetek nazvaný WebFTP? To by vysvětlilo to "ž" místo "ľ".

Administrátoři se ti ve stránkách hrabat nebudou. Pokud tam máš virus, tak sis ho tam určitě zavlekl sám a sám si ho také odstraníš. Celý web jsem ti neprolezl, ale na žádný virus jsem na tvých stránkách nenarazil.
<HTML>Mohu tě ujistit, že žádná čínská písmena v tvých souborech nejsou (pokud je správně interpretuješ). Pokud je někde vidíš, řekni v jakém programu a v jakém režimu se na to díváš, protože chyba musí být někde u tebe.

PS. 3 roky nejsi schopný vyřešit svůj problém a svádíš jej na WZ? Ještě jsi nevyrostl?

PPS. Pojem hieroglyf se skládá z řeckých slov hieros (posvátný) a glyf (znak, značka). Obecně se hieroglyfy míní obrázkové písmo. <small>(Mám za to, že rozumí-li člověk tomu, jak je které slovo utvořeno, nemůže se splést při jeho psaní.)</small>

PPPS. Dobře važ svá slova, pomluvu lze chápat jako trestný čin.</HTML>
Entity a občas nějaký nesrozumitelně zapsaný znak - to by mohlo ukazovat na nějaký editor webových stránek, který "neumí správně slovensky"

Třeba taková stránka http://dacialogan.webz.cz/1,4.html je kódovaná v UTF-16 LE, kódování diakritiky označené není, ale můj FF asi pozná podle signatury na začátku (FFFE) co s tím a tak je to zobrazené dobře.

To už třeba není případ http://dacialogan.webz.cz/base.html. To vypadá na konverzi do windows-1250 s tím, že některé znaky prostě editor nezvládl a uložil tam to, co se ukazuje jako otazník ve čtverečku postaveném na vrchol
<HTML>ds: Jo, prostě to má šíleně zmatlaný a svádí svou neschopnost na někoho jiného (v tomhle případě na WZ). Takových lidí je hodně a nejhorší je, že zrovna tito lidé pak často působí kdekomu potíže, všude si stěžují, šíří pomluvy, žalují atd.</HTML>
ds: Zrovna base.html vypadá jako vytvořený v Notepadu (ve Windows-1250) a pak dodělávaný ve webové administraci (v ISO-8859-2). Tím se zákonitě znaky zmrší.

Jestli si MaTo myslíš, že z tebe děláme blbce, tak jsi na omylu. Na to si stačíš sám. Také by sis mohl prohlédnout diskuzní fórum, ve kterém se tyto problémy už mnohokrát (slušně) řešily.

Včera se to tu řešilo a je to tu zas: Vyber si jednu znakovou sadu pro všechny textové soubory a systematicky ji používej. Tedy včetně deklarací v hlavičkách souborů. Najdi si šikovný textový editor, který to zvládne včetně FTP. Pro Windows doporučuji PSPad, i když jsem s ním ve skutečnosti nikdy nedělal.
Není to žádný blbec, jenom se od roku 2007 nedokázal naučit pár html tagů a dodat je do stránek (viz zmršený charset). Lamárna jako vyšitá... Asi začnu šířit, že je to trouba! :-)
Lama: Hlavně nikde neříkej, že je lama. To bys sám sebe urazil.
když jsme u toho zmatlání, schválně, co je tohle:
ds.mysteria.cz/153.jpg
myslím ten zajímavý počet odpovědí, které mi to ukazuje
<HTML>ds - to už tu myslím kdysi bylo, že se počty příspěvků u některých vláken prohodily :-). To se zase spraví... Ale já osobně to mám teď dobře.</HTML>
jasně, mě se to po vložení příspěvku taky umravnilo, asi nějaký "ghost in the machine"
Tak lidicky. Uz je vsetko v poriadku :) Dnes s cista jasna bol kod pri editacii cez ftp klienkta cez stranku citatelny. Nic som pritom nemenil. Pekne som si to nastahoval a doplnil <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> Este si musim zalohovat obrazky, ktore sa mi nedaju zobrazit po stiahnuti. Ale skusim to cez Commander. (az doma lebo mam zablokovany port tuna ) Tak a chcel by som sa ospravedlnit webuzdarma. Nemal som tam definovany unicode tak mi to pravdepodobne vas server zmenil na symboly. No ako pisem dnes to bolo OK
<HTML>"Váš server změnil na symboly" :D No... WZ server s těmi soubory nedělá vůbec nic, s výjimkou vkládání reklamy a zpracovávání PHP skriptů.

Ale dobře, omluva se přijímá.</HTML>