DNS (Domain Name Service)

Nevite někdo jak změnit DNS záznamy? Kde je najdu? Děkuji za pomoc.
DNS se mění v souborech odkazovaných z /etc/named.conf, zpravidla se nacházejí va adresáři /var/lib/named.
Velmi nekonkrétní dotaz a velmi konkrétní odpověď, která ale asi nepomůže. Pokud má jít o DNS pro nějaký web, tak u správce domény - např. já mám doménu koupenou od forpsi, takže na jejich webu si můžu změnit DNS záznamy.
Ovšem, pokud má dotaz něco společného s webzdarma, pak výše uvedené odpovědi jsou pro WZ neplatné.
Na WZ není možné měnit DNS záznam a rovněž nelze získat IP adresu pro své potřeby DNS (použít wz adresu na jiném hostingu).
Zdravím, právě také řeším problém s DNS záznamy. "Pořídil" jsem si doménu. V DNS jsem si nastavil v CNAME hodnotu www na fiba.wz.cz. Pokud zadám adresu fiba.wz.cz, stránky se mi zobrazí. Pokud ale zadám www..eu (moje doména), zobrazí se mi info, že neexistuje index.php (viz. http://i.wz.cz/403.html).
A podle čeho má Apache na WZ poznat, že se má podívat do datového prostoru fiba.wz.cz když v hlavičce Host předáváš www..eu? Uvažuj.

Proč sis k té doméně rovnou nepořídil hosting?
No poznat by to měl podle toho DNS záznamu. Nevím, co je hlavička Host, ale, jestli to dobře chápu, tak CNAME mu přeloží, že www..eu je vlastně fiba.wz.cz.

Hosting jsem si nepořídil, protože nepotřebuju placený. Doménu mám hlavně kvůli poště, kterou mám zdarma. Platím jen roční poplatek za doménu.
A ještě doplnění: webmail, který mám u jiného poskytovatele si takto v pohodě otevřu. Zadám mail..eu a oteře se mi webmail..com
Webový klient si přeloží, že www..eu je vlasně fiba.wz.cz a ta má IP adresu 88.86.113.152. Naváže tedy s touto IP adresou spojení a do HTTP hlavičky Host vloží www..eu. Apache na WZ obdrží Host: www..eu a najednou neví co s tím, protože tuto doménu nemá v seznamu. Klientův prohlížeč totiž informaci o fiba.wz.cz nikam nepošle.
Asi jste si nepřečetl druhou část věty "rovněž nelze získat IP adresu pro své potřeby DNS (použít wz adresu na jiném hostingu).". V tomto případě je jedno zda jde o IP adresu nebo o jmennou adresu.

Důvod proč to nejde, je ten, že adresa fiba.wz.cz je ve skutečnosti virtualizována, tzv virtualhost. Jednoduše. Jedna skutečná IP adresa sdílí několik virtualních adres. Ve Vašem případě adresa fiba.wz.cz má IP adresu 88.86.113.152. Ovšem tuto IP adresu vlastní i několik další domén. O tom, co kam patří, ví pouze server WZ a to pomoci hlavičky host. Hlavička Host musí obsahovat wz adresu fiba.wz.cz, podle které zavolá Váš prostor na webu. Při použití jiné domény by bylo v hlavičce Host ona doména a WZ server v tomto pak selže, protože onu doménu nezná a zavolá 403. Nastavení DNS v tomto nepomůže.

Proto není možné využít wz prostor na jiné doméně nebo použít wz doménu na jiném hostingu.
Wow, věděl jsem že to nejde ale nevěděl jsem přesně proč, děkuji za detailní rozbor :-) Ono je to teda docela logické no :-))