Jak výkonné jsou servery webzdarma ?

zdravím, dobrý den,

zájímá mě jedna věc. Uvedu konkrétní příklad. V případě, že by denně návštěvnost webu šplhala k 0.5mil navštěv a 200tis. lidi chtělo denně stahovat soubor o cca velikosti di 1MB. Zvládne to server ? Nebo prostě stránky, ftp bude naprosto nepruchozí ? Díky za Váš čas.
Proč si to nespočítáš sám? Pokud je u serveru reverzní proxy, tak limitujícím faktorem je spíše datová propustnost linek.
Jaký server? Na WZ v podstatě záleží na jakém serveru to bude tahat. Některé servery mají už tak své problémy, tak toto by mu přidělalo další vrásky. Jiné servery už tak vytížené nejsou, tak by to mohly zvládnout.

Nejlíp na tom budou komerční servery. Ty mají sílné železo a jsou na tuto zátěž stavěny. Popravdě by toho zvládly i víc.
Váš odhad. Bude při takovém provozu web zahlcen a defacto nefunkční nebo to pojede.
Myslím si, že servery mají podobný traffic, spíše větší - i řádově. Při větší zátěži se uplatní FUP - sníží se rychlost up/downloadu, případně některé požadavky jsou zamítnuty.

Ovšem pokud by podobný traffic měl být z jedné prezentace, doporučil bych spíše nějaký komerční hosting. Při nadměrném zatěžování serverů WZ, zejména nelegálními daty, může být účet bez varování zrušen.

WZ je určeno spíše pro zkušební projekty začínajících webmasterů. Provoz je bez archivace a bez záruky.

S návštěvností 0.5Mnávštěv/den bych neváhal a šel na komerční hosting. Vyjde to určitě levněji, než ztáty na free hostingu.