Záloha

Dobrý den, je možné obnovit stránky ze zálohy serveru wz? Bývalý administrátor si nedělal zálohu a klient si přeje obnovit některá data.

Děkuji
WZ nedělá zálohy, to je povinností webmastera.
oni vůbec nezálohují servery? Já zálohuju, ale ten čenda předemnou nezálohoval
Možná tak databáze. Ale záloha webového prostoru vyžaduje velkou kapacitu a ta zde není dostupná. Na zálohy nejsou prostředky. Co byste taky za tu cenu chtěl.
Zálohy zde nahrazuji účinné RAID řadiče. Pokud odejde disk, tak se vymění a data na něm se zrekonstruuji.
Uživatelské zálohy se nedělají a mám tušení, že ani většina placených hostingu je nedělá. Většinou jen na požádáni a za příplatek.
Zálohování webu de facto není potřeba - každý má originál svého webu ve svém počítači. Zálohování databází zase řeší PHPMyAdmin.
Kit: To by ses divil ;) Klidně bych se vsadil, že se najdou borci, kteří sice projekt udělají na svém počítači, ale na cílový server místo kopirování to prostě jen přesunou a dál se nestarají.
Tomík: huh, to některej FTP program tam má možnost něco "přesunout"? Jestli fakt jo, tak je to hodně velká chujovina. Ať tak či tak, výchozí je snad všude "kopírovat", takže si to pakmusej vymazat z počítače ručně, to by jim mohlo přijít aspon trochu divný...
Tomík: Nedivil. Snažím se to tady prezentovat jako normu.

R.U.R: Třeba TC, klávesa <F6>. Také tu existují zoufalci, kteří editují přímo přes Administraci.
Hm, <flame> TC používaj zoufalci </flame> :-)) Ale koukám že třeba i WinSCP má F6 s touto funkcí... Občas se to asi může hodit, ale tady bych klidně využil přístup ala MS a pro dobro uživatelů aspoň odstranil tu klávesovou zkratku (pokud vědí, co dělají, a že to opravdu chtějí přesunout, tak si ji tam můžou nastavit ručně v nastavení).
R.U.R: Jasně, opravdoví hardcore webmasteři používají výhradně program ftp, resp. ftp.exe :-)
<HTML>Nebo telnet. Nejsme trochu offtopic? Tazatel dostal odpověď hned v prvním příspěvku:

<em>WZ nedělá zálohy, to je povinností webmastera.</em></HTML>
No. Původně jsem to myslel tak, že to tam nakopíruji a to co mají u sebe jednoduše smažou. Takový manuální přesun ;) Si řeknou: "Práci jsem odvedl, tak proč by mi to mělo dále strašit na mém počítači, místo na disku je mi cenný". Ale toto je spíše extrém a pro ty, co to mají jako koníček.

Nezalohování je spíše pro zelenáče a kupodivu i pro zkušené, kteří si neuvědomují cenu svých dat. Uvědomí si to až tehdy, když je pozdě.
<HTML>Tak to je normální. Dokud věci fungují, nevšímáš si jich. Přijde ti ta věc zbytečná, a tak se jí zbavíš. A najednou, když něco nefunguje, pak si teprve uvědomíš, jak ta věc byla důležitá a žes to neměl podcenit. A to už je samozřejmě pozdě. A nejde jen o věci, může jít i o šikovné a sympatické lidi v týmu - a to bolí ještě víc. Rozhodování nesmí být ovlivňováno egem.</HTML>