Záhadné znaky pod reklamou

Prosím neporadí mě někdo co mám dělat když se mě stále zobrazují podivné znaky pod reklamou?Pereme se tu s tím už asi tři hodiny a zase je to tam.
Zrovna jsem se na to kouknul hexdumpem. Zjistil jsem, že titulní strana je napsána v kódování UTF-16 včetně reklamy. Za ní je ještě jedna reklama, tentokrát v ASCII. Při pokusu o zobrazení těchto znaků ASCII v domnělém UTF-16 vznikne rozsypaný čaj.
aha,nojo,ale poradíš mě jak to odstranit?Vrací se to tam pořád zpátky,ať to odstraňujeme jak chceme.
Je nutné originál překódovat z UTF-16 zpátky do Windows-1250. Některé editory to umí (ve Windows tuším např. PSPad). Běžně to dělám programem recode.

Mám to převedené a vyčistěné, klidně ti to můžu poslat mailem, pokud budu vědět kam.
A vůbec: Najdeš ten soubor na adrese
http://ekobrikety.vyrobce.cz/Kaktus/index.html
Jejda,to moje máš vyčištěné?No tak to jsi zlatej,já nevím jak bych to zvládla překódovat. Klidně mě to pošli na infohostelkaktus@email.cz
Kit+Věra: ještě by chtělo odpovědět na otázku, kde se to tam v tom UTF-16 vzalo. Pokud si správně uvědomuji tu diskuzi v sekci Mimo téma, tak se to objevilo na stránkách, které byly doposud editovány jen pomocí webového rozhraní. Alespoň jsem z toho měl takový dojem. To by mohlo vypadat na čísi zásah zvenčí a možná by bylo dobré změnit heslo
ds:ano,doposud jsem je editovala tady odsud,až vlastně podle tvérady jsem na to šla s TC,heslo jsem změnila, pro jistotu.

Nic méně,je to snad konečně v pořádku,já jsem zase změnila místo pro reklamu nahoru na první stránce.....vložila opravený index(to strašně moc děkuju Kitovi za přepsání)...a zdá se že je to OK.

Ještě jednou Vám oběma strašně moc děkuju za pomoc.
Stránka už vypadá OK, ale zase je v UTF-16. Je však převedená i s reklamou, takže to na první pohled není vidět. Ve FF se stačí podívat na "Zobrazit informace o stránce".

Jaký používáš editor stránek? Je možné, že má v nastavení automatickou konverzi do UTF-16. Tím by se potíže vysvětlily.
Kit:

http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=4&i=49700&t=49700

Autor: kaktusová Věra (hostel-prague-kaktus.euweb.cz)
Datum: 23. 10. 2009 14:15

Potřebovala bych prosím poradit,pokusila jsem se o změnu k lepšímu,
ale nějak nejde otevřít pro úpravu(dodat cestu k obrázku a k emailu)
zdrojový kód,jsou tam nějaké šílenosti.Ve firefoxu je stránka
v pohodě(nepočítám obrázek),ale v exploreru je špatně.
Jo a reklama je nějak v háji taky.Prosím pomůžete mě někdo?

Autor: ds (ds.mysteria.cz)
Datum: 23. 10. 2009 16:03

těmi šílenostmi se myslí ten řádek na konci zdrojového kódů?


Autor: kaktusová Věra (hostel-prague-kaktus.euweb.cz)
Datum: 23. 10. 2009 16:13

Nene,celý zdroj mám já v administraci složený z otazníků .
No a ta reklama na konci ,to nebyl záměr jí zrušit,
někde jsem udělala chybu a nevím kde.


23.10. v 16:03 byl na konci zdrojového kódu stránky ten "rozsypaný čaj" - tedy ta ASCII reklama interpretovaná jako UTF-16. Do té doby byl web ze strany uživatelky editován pouze prostřednictvím webového rozhraní - alespoň tomu vše nasvědčuje. Problém byl, že v tomto okamžiku už to editovat nešlo, neboť:
"Nene,celý zdroj mám já v administraci složený z otazníků ."

Až pak začala editace pomocí editoru mimo WZ. V souboru reklama.html byl, po vložení reklamy, na konci vidět BOM - tedy nějaká UTF signatura - předpokládal jsem, že to bylo dílo Notepadu. Je tedy pravděpodobné, že probíhá to, co jsi naznačil, ale něco takového proběhlo i před tím než došlo k editaci souborů lokálně.
Jestli by se mohlo jednat o nakopírování zdrojového kódu v UTF-16 do editoru ve webovém rozhraní netuším, ale jak jinak, pokud vyloučíme třetí stranu by se to tam dostalo? Prostě Věra skončila editaci, při příštím pokusu o editaci to už nešlo editovat.

Takhle tomu rozumím já.
K tomu vláknu na "Mimo téma" jsem se taky propracoval. Diskusní skupiny obvykle probírám v pořadí odshora, začínám tedy s "HTML" a končím u "Webzdarma". Jinak bych reagoval do původního vlákna. Tímto se omlouvám moderátorům.

Možná za to může editor na WZ, ale vím, že se podobným způsobem dá nastavit PSPad i Notepad. Navíc na podobné nastavení může uživatel snadno zapomenout. Nemít hexdump, asi bych na to taky hned nepřišel, protože Vim mě na takové soubory neupozorní. Při otvírání vidí BOM na začátku, tak to otevře jako UTF-16 a po úpravách to zase uloží ve stejném kódování. Mám takové tušení, že to stejné dělá i Notepad ve Windows.
Kit: v novějších verzích Windows ano.
ds: tys to tady ve 14:00 tak hezky popsal,že si připadám jako truhlík :-)))

Nic méně,bez tvé velké pomoci a i pomoci Kita bych si s tím neporadila.
Prosím toto vlákno smazat,problém je vyřešen a ještě jednou všem co mě pomohli děkuji.