Vynulovanie prav pre subory

Vaz. provozovatele

mozete mi prosim poradit, cim to je, ze sa mi pravidelne stracaju prava pre subory umiestnene na ftp xf.cz ? v minulosti sa mi to nestavalo vobec, ale poslednu dobu cca 6 mesiacov cim dalej tym castejsie. rano pridem do prace a vidim hlasku "warning" kde je zamietnuty pristup k neakemu suboru. nasledne pozriem na prava, a miesto rw-rw-rw vidim --------- same null. a stale dookola to musim napravovat cez webftp.
Nejsem sice provozovatel (ani vážený), ale používat webftp (pokud myslíš tu hrůzu v administraci) se důrazně nedoporučuje kvůli [ne]spolehlivosti a náladovosti. Zkus raději nějakého FTP klienta.
LAMA
cez webftp uz len nastavim prava naspat pretoze ziaden externy ftp klient mi uz subor nespristupni. otazka sa tykala ineho problemu
Zkusil bych se zamyslet nad tím, proč k tomu dochází. V systému se práva jen tak nemění. Musí to být chyba ve Vaší aplikaci.
Efekt null se dá přirovnat použitím chmod($file,$mode); Kde $mode místo potřebné hodnoty obsahuje null. Což v překladu znamená zápis 000. Samozřejmě parametr mode se využívá i v jiných funkcí (fopen, mkdir, ..).