Repozitář

Dobrý den,

právě jsem si založil u Vás účet a rád bych se zeptal, zda-li Vámi poskytovaný hosting můžu použít pro linuxový repozitář. Na stránkách bych měl samozřejmě i webovou prezentaci s reklamou, ale četl jsem Vaše podmínky a nevím, zda-li vyhovím jednomu Vašemu bodu, cituji z podmínek v části "Je zakázáno":

"využívat poskytnutý prostor jako uložiště pro soubory, zejména pokud k nim nevede odkaz ze stránek a odkazovat se na ně z jiného serveru"

Potřeboval bych vědět, zda-li stačí se odkázat na celý repozitář z webové prezentace nebo se musím opravdu odkazovat na každý jednotlivý soubor, v tom případě by to bylo pravděpodobně nereálné a já bych musel přestat používat Váš jinak dobrý hosting....

Děkuji za odpověď
<HTML>Jak je to konkrétně myšleno?

1) Existují depozitáře (tak se tomu správně říká), které mají přímý výstup do HTML podoby (tzn. dá se doklikat ke každé úpravě a ke každému souboru). Alespoň já jsem jich viděl celkem slušnou hromadu.

2) Jediné dva způsoby, jak můžeš s depozitářem umístěným na WebZdarma pracovat, je HTTP a FTP.

1+2) Je třeba depozitář, se kterým se manipuluje přes HTTP a je založený na PHP. Nevím, zda je řeč o SVN, CVS, Git, hg... Bohužel se v tom tolik nevyznám, ani nevím, jestli existuje vůbec nějaký depozitář, který nevyžaduje spouštění programů atd. (WebSVN nebude na WZ chodit - potřebuje spouštět svn na serveru).

Možná jen nechápu dotaz.</HTML>
Co je nereálného na tom, že každý soubor bude mít svou stránku s popisem balíčku? Místo URL souboru můžeš lidem poskytovat URL stránky, kde si ho stáhnou. Jinak je to to skladiště souborů
Ne, opravdu to je repozitář, viz:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Repozitář

Problém je v tom, že jedna linuxová aplikace se může skládat z mnoha balíčků....
Ale tak v nejhorším ke každé aplikaci udělám i seznam všech potřebných balíčků a odkážu se na každý z nich...
<HTML>Nebudu se hádat s Wikipedií, ani s tím, že repozitář je moderní slovo, které se začalo objevovat až poté, co se objevilo CVS. Že slovo repository znamená depozitář a že někdo z "informatiků" viděl repository a počeštil si to bez znalosti toho slova na repozitář, což se ujalo, je věc druhá. Ale to je debata o hnědé.</HTML>
Stačí ty balíčky umístit do nějakého podadresáře a v .htaccess povolit jeho automatické indexování místo klasického index.html . Z hlavního indexu se na ten podadresář jen odkážeš a je to.
Nípal: Depozitář (angl. depository) má trochu jiný význam a jiné vhodné slovo než repozitář se při výběru české varianty nenabízelo.

Mně samotnému to také zpočátku vadilo a tak jsem se obrátil na Ústav pro jazyk český. Ti mi potvrdili, že slovo repozitář v uvedeném významu je v pořádku.
<HTML>Njn, újčavy. Na ty mám taky pifku, zakazujou mi poslouchat písničky Jarka Nohavicy a kreslit si při tom skicy. ;)</HTML>