veřejné zpřístupnění souboru z FTP serveru

Dobrý den,
jakožto nováček si nedovedu poradit s následujícím problémem:
Na základě vámi dostupného blogu jsem vytvořila svůj web a přes TotalCommander jsem nahrála PDF soubor na FTP server; podle všech návodů by to mělo být správně. V prohlížeči Opera mi odkaz hlásí 530 Login incorrect. Chyba je pravděpodobně na mé straně, protože přes Google Chrome se to načítá normálně- jenže chce přístupové jméno a heslo.
No a můj problém je následující: potřebovala bych, aby si tento soubor mohl přečíst každý- bez hesla. Jde to vůbec? Pokud ano - jak to mám udělat? Mohla bych ho uložit jinam, případně naházet to jako obrázky- ale přijde mi to hloupé, navíc potřebuji, aby si daný soubor mohli lidé stáhnout - a aby byl stále čitelný...

Děkuji
L.
FTP slouží jen k přenosu souborů. Pokud chcete zpřístupnit daný soubor, který jste tam přes FTP nahrála, musíte použít jiný běžný způsob.

A je to jednoduché. Tak jak to máte uloženo v FTP se navenek jeví jako http://strepiny-sneni.mysteria.cz/data/

Příklad:
V FTP uloženo jako neco.pdf
V prohlížeči se to pak zobrazí jako http://strepiny-sneni.mysteria.cz/data/neco.pdf. No a na tuto adresu si vytvoříte odkaz, který poskytnete ostatním ke stažení.
Aha, tak teď si připadám jako úplný pitomec :D
Děkuju moc
L.
Chcel som sa opýtať, ak nahrajem súbor v pdf cez ftp na svoje stránky a ako odkaz chcem len obrázok na ktorý kliknem a daný súbor sa mi začne sťahovať, platí vyššie popisované alebo je iný postup? Za odpoveď vopred ďakujem.
Ozaj a ešte som chcel dodať, že takto chcem nahrať 3 súbory, v PDF, WORDE a EXCELI a na všetky chcem umiestniť na web obrázky a po kliknutí na ne chcem aby si to ľudia mohli stiahnuť. Dík za odpoveď.
<HTML>http://www.jakpsatweb.cz/odkazy.html#obrazky</HTML>
Ďakujem, vyriešil som to.