Upload [opraveno]

Zdravim, chcel by som sa opytat, preco nefunguje nahravanie suborov na web. mam totižto vytvoreny portal na DP, a nejde mi nan upload subory. vzdy my to stroskota na funkcii move_uploaded_file();
Dobrý den, přidávám se k tomuto problému. Provozuji dvě domeny na xf a mám podobný problém. Ještě do nedávna my upload fotografií do článků, fotogalerie a inzerce fungoval, ale nyní již ne. Proces normálně proběhne, ale nic se nenahraje. U jiných jako unas či kvalitně to funguje bez problémů. Myslím, že to nefunguje od té doby co asi před 10 dny nefungovaly stránky na xf.
Děkuji za radu. Již jednou jsem musel přejít na jinou doménu, kvůli nefunkčnosti přeposílání článků, protože to nefungovalo na webzdarma.cz a nikdo my nebyl schopen poradit a i tento problém, který před tím nebyl je tu zas -

Informační e-mail
Warning: mail() has been disabled for security reasons in /3w/xf.cz/o/oplt/admin/astdlib_mail.php on line 224

Podotýkám, že ještě nedávno to fungovalo.
Kostramosta: Jakou chybovou hlášku to vypisuje. Bez něj můžeme jen spekulovat. Možnosti jsou chybná cesta nebo nemožnost zápisu.

oplt.xf.cz: Dle charakteru dotazu bych řekl, že na doménách xf.cz došlo k upgradu na PHP5. Nejsem si jistý. Což sebou může nést i problémy, protože dané skripty nemusí být optimalizovány pro použiti PHP5. Navíc je zde v PHP5 z nějakého důvodu zakázáno použití funkce mail(). což také hlásí chybová hláška.
$uploaddir = '../files/';
$uploadfile = $uploaddir . basename($_FILES['userfile']['name']);

if (move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $uploadfile)) {

zapis do DB

$chyba = "Upload prebehol úspešne";
}
else {
$chyba = "Upload zlyhal";
}

takze na prehliadaci vydim len vypis chyba "Upload zlyhal"
Kostramosta: V tom případě bych zkontroloval, zda cílové místo $uploadfile je reálné. To znamená, zda $uploaddir existuje a zda lze do něj zapisovat.
Zkuste ještě přidat $chyba = "Upload zlyhal. Error: ". $_FILES['userfile']['error'];

Zjistěte jaké číslo to vrací a podle http://www.php.net/manual/en/features.file-upload.errors.php zjistíte příčinu. Pokud vrací nulu, pak je chyba v cílovém místě.
tak som zistil podla Tomíka:
UPLOAD_ERR_NO_TMP_DIR

Value: 6; Missing a temporary folder. Introduced in PHP 4.3.10 and PHP 5.0.3.

ale nechapem preco chyba docasny folder, este tyzden dozadu to fungovalo.
btw aka ma byt naprava?
V tomto případě jde o chybu na serveru. Takže zaurgovat na podpora@webzdarma.cz. Pokud si toho už nevšimli.
Používám PHPRS, které na php5 jede. Stejný problém jsem měl i na xxx.webzdarma.cz.
Nevíte někdo na jaké verzi PHP běží doména xf?
Mám problémy je s touto doménou (nefunguje jak má).
Provozuji ještě kvalitne a unas a běží tam úplně stejné skripty a bez problémů.
Má např. imlementovaný fckeditor a nejde upload fota a to ani do fotogalerie či inzerce a ještě před 10 dny to fungovalo bez problémů.
Je ale zajímavé, že na domenách kvalitně a unas to funguje.
Dík za radu.
<HTML>To snadno zjistíš, když si zobrazíš na svém účtu phpinfo. Různé xf.cz weby nemusí být na stejném serveru.
Co se týče uploadu, doufám, že to admin brzo pořeší.</HTML>
da sa nejako zistit na akom servery bezi moj web? myslim tym vytazenie servera, verzie php, ...
<HTML>Na tom nejvytíženějším (zeus) nejsi. Pingni si na svou domenu a zjistiš, že jsi na serveru nike. Verzi php zjistíš, jak jsem napsala o příspěvek výše, zobrazením phpinfo na svém účtu. V případě nike je to php5.</HTML>
Nedávno jsem odmigroval od czweb.org a trápí mě stejný problém, v phpbb 3 fóru není možné cokoliv uploadovat, především tedy avatary. Snad se vše brzy vyřeší.
Na svém účtu jsem našel pouze info v administraci ve kterém nemám phpinfo, ale info ve kterém jsou informace o vašem účtu a tam se o verzi php nic nepíše. Kde mám tedy phpinfo hledat?

Až se vyřeší upload zmizí i tato chybová hláška:
Informační e-mail
Warning: mail() has been disabled for security reasons in /3w/xf.cz/o/oplt/admin/astdlib_mail.php on line 224
Děkuji za info.
PHP info musíš získat sám. V administraci to nikde nenajdeš. Vytvoř si soubor třeba info.php a do něj vlož zápis <?php phpinfo(); ?>

Jinak "mail() has been disabled" nemá nic společného s upload. Je to funkce na odeslání emailu. Takže chybová hláška po vyřešení nezmizí. Jen se asi nebude už zobrazovat, protože se nepoužije.
<HTML>Tak tak, zakázaná funkce mail() je něco jiného, ale dle informace od admina by se to v krátké době mělo vrátit do původního stavu, tedy že to bude opět povoleno.</HTML>
JJ to vím, ale před tím to fungovalo. Chtěl jsem jenom říct, že problémy přišli současně tedy jak upload tak mail.
Tak nam asi zostava len cakat kym to admin spravi:-)
Takže hodne zdarov admine :-P
ahoj ja mam 3 weby a na dvou to nejde a myslim že to ma něco společneho s tim že tam kde to nefunguje nejde se připojit ani na webftp sprava souboru a tam kde mi jde upload tam de i webftp tady přes administraci takže doufam že se da vše do pořadku v co nejbližši době)) dik
Dneska se mi nepodařilo vůbec přihlásit k webftp. Nevíte, kde by mohla být chyba? Nevíta, zda se jedná o chybu na serveru?
Bude někdy v budoucnu xf fungovat jak má?
Upload a povolená funkce mail?
Dobrý den,
používám na webu PHPRS a od jisté doby nefunguje jak funkce mail (je zakázaná) tak upload veškerých souborů (proběhne a vypíše, že soubor byl úspěšně nahrán, ale nenahraje se na web. Jsem s tím omezen, protože nemohu nahrát ani soubor do download sekce. Mohu očekávat v tomto směru nápravu? Je to pravděpodobně od té doby co se přešlo na PHP5, kde ale phprs normálně funguje.
Děkuji.
Dobrý den, bude se prosím s problémem uploadu a funkcí mail něco dělat?
Předem děkuji za odpověd,

Hezký den, M.
P.S. Přeji hodně zdaru ať se vše podaří vyřešit.