<b>Stránka nahlášena jako útočná (malware)</b>

Zdarec lidi, chtěl jsem se vás zeptat, jestli jste se dnes nepotýkali s problémem, že vaše stránka byla prohlášena prohlížečem jako útočná? Ano může se jednat o banalitu a možná také ne. Záleží, jestli se problém vyřeší tím, že to upozornění budete ignorovat, a také na tom, jestli se upozornění objeví na všech počítačích, které se budou chtít připojit ke stránce. Btw. tento problém se mi objevil i u stránek webzdarma.cz - že jsou útočná stránka. Zajímají mě vaše názory k tomuto problému. Díky za komenty.


Přidávám vyjádření a rady:
Problém řešíme, ani nás tato situace netěší. Prohlížeče Google Chrome a Firefox považují náš reklamní kód za malware. [Momentalně jsme vypli zobrazování všech reklam (bannerů) a na stránkach při zobrazení za běhu odstraňujeme dle Googlu závadný reklamní kód, tj. není nutné, aby ho uživatelé sami mazali.] UPDATE - příčinu problému jsme již nalezli, kód už tedy neodstraňujeme a reklamy se již opět zobrazují.

Definitivně bude chyba odstraněna, až nás Google vyřadí ze své databáze nebezpečných stránek, na čemž pracujeme.

Doporučuji Vám nechat své stránky prověřit a vyřadit na http://www.stopbadware.org/request-review nebo připadně použít Google Webmaster Tools. My jsme požádali na stopbadware.org o hromadné ověření, ovšem zatím bez odezvy, takže pro uživatele bude zatím bohužel rychlejší, když si web nechá zkontrolovat sám.

Thalia

P.S. Návod od uživatele Petra pro stopbadware.org:
Autor: Petr (slavojstod.wz.cz)
Datum: 28. 03. 2013 13:50
1. Na stránce http://www.stopbadware.org/request-review se do toho vyhledávacího políčka u bodu 3 zadá adresa a klikne se na "Search"
2. Na té další stránce se vyplní emailová adresa (pravděpodobně do obou strejná), v "Reason for requesting review" se vybere důvod (já vybral to druhé), zaškrtne se políčko u "I agree... " a klikne se na "Submit"
Zdarec,
stejný problém se objevil i na našich stránkách + jsou tak označovány i stránky webzdarma.cz. Včera jsem si všiml, že byl opakovaný výpadek u databáze, ale to se stává. Taky tak úplně nevím, co s tím. Mohl by to způsobovat reklamní baner, o kterým se tu už mluvilo.
No mohlo by to být tím bannerem, je to možný, ten se mě totiž přestal dneska zobrazovat a vzhled stránek mi byl nějakým způsobem trochu šoupnut do úrovně té lišty jak je banner. Pokud se nenajde jiný důvod než banner. :D
Máme na stránkách to samé a to jsou dělané v html jako ryze statické a nejsem si vědom, že bych tam dával něco nebezpečného. Jedině mě napadají umístěné odkazy na spřátelené stránky. Některé z nich časem zanikají, nebo se mění a já se přiznám, že je každý den nekontroluji. Že je naše stránka útočná hlásí Google a když jsem proklikával odkazy, tak tam někde bylo napsáno, že v roli zprostředkovatele pří šíření škodlivého SW figurovalo několik domén, včetně ad.wz.cz (více zde http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=http://qwilenie.wz.cz/&hl=cs). Výpadek jsem myslel, že je na wz 21.2.,kdy se stránka v IE nezobrazovala správně a objevovaly se číselné řetězce. Myslel jsem ale, že to není výpadkem na wz, ale že jsem někde zapoměl v html kódu uzavřít tagy, nebo něco takového a proto se to zobrazuje špatně (což může být klidně pravda).
Mimochodem - když jsem se teď přihlašoval do této diskuze, abych zjistil, jestli se tu o tom něco napíše, tak i www.wz.cz byla Firefoxem označena jako Nahlášená útoční stránka. Nemůže být třeba problém s doménou wz, že je z nějkého důvodu označena jako útočná a tím pádem se to přeneslo na všechny stránky v rámci domény?
Dobrý den,

Řeší někdo tento problém, aby nebyly stránky hlášeny jako útočné a škodlivé? Stránky mám již dlouho zavedené a tímto způsobem přicházím o zákazníky. Kdy bude vše zase fungovat správně? Prosím o rychlé řešení!

Karel Kolář
Stejný problém - na dvou stránkách. Vypadá to na problém wz.cz i unas.cz
Jan Němec
Takže o tom co momentálně vím. Pouze prohlížeč chrome aktivuje výstrahu a jedná se o všechny domény webzdarma
Firefox bohužel taky. Zřejmě to pak nerozlišuje domény třetího řádu a výstraha je všude.
Nechápu že to provozovateli stojí za těch pár korun z debilní blikající reklamy nechat si zablokovat Googlem celou doménu a to koukám se tady neřeší poprvé ...
a z čeho budou žít, když ne z reklamy?
není reklama jako reklama, proti slušné reklamě nemám nic ale za reklamu nepovažuji blikající už na první pohled podvodné banery směrující na zavirované stránky
každopádně bych chtěl poprosit provozovatele o vyjádření k situaci a informaci jestli tyto závadné reklamy odstraní nebo si máme zaplatit provoz bez reklam, děkuji předem.
Mám na serveru webzdarma.cz několik stránek. Jedná se vesměs o informační stránky zájmových skupin (amatérský sport atd.). Pokud některý z velkých prohlížečů, což zajisté Google Chrome je, nepustí návštěvníky na stránky serveru kvůli vkládané reklamě, kterou (ať už právem, či neprávem) tento prohlížeš považuje za zdroj malware, měl by provozovatel serveru co nejdříve vkládání reklam zablokovat a situaci následně řešit.

Tedy pokud nechce osud serveru odpískat a ztratit ty, kteří provozují na webzdarma živé a často navštěvované stránky...

PROSÍM O OKAMŽITÉ VYPNUTÍ VKLÁDÁNÍ REKLAM AŽ DO VYŘEŠENÍ PROBLÉMU!

Psal jsem mail i na podporu serveru webzdarma a doufám, že situaci začnou urychleně řešit.
stejny problem jak píšou uživatelé výše, chtělo by to nějak fixnout. Nejlépe místo te blikající reklamy, vložit nějakou seriozní, ktterá nebude hlásit malware.
Diagnostická stránka pro i.wz.cz


Pod jakým stavem je aktuálně veden web i.wz.cz?
Web je veden jako podezřelý. Návštěva těchto webových stránek může poškodit váš počítač.

Za posledních 90 dnů byla část tohoto webu vedena jako podezřelá. Počet opakování podezřelých aktivit: 1.

Co se stalo, když Google zkontroloval tento web?
Za posledních 90 dnů jsme na webu zkontrolovali celkem 3 stránek. Počet stránek, které vedly ke stažení a instalaci škodlivého softwaru bez souhlasu uživatele: 2. Tento web byl naposledy zkontrolován dne 2013-03-13. Podezřelý obsah byl na tomto webu naposledy nalezen dne 2013-03-13.
Počet sítí, ve kterých byl tento web hostován: 1, včetně AS39392 (SUPERNETWORK)

Fungoval tento web jako zprostředkovatel při dalším šíření škodlivého softwaru?
Za posledních 90 dnů webové stránky i.wz.cz zřejmě figurovaly v roli zprostředkovatele při infekci jiných webů (celkem 12, včetně mebook.czweb.org/, teenggak.xf.cz/, zbtube.com/).

Byl na tomto webu hostován škodlivý software?
Ne, tento web se za posledních 90 dnů nestal hostitelem škodlivého softwaru.


BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOŽE
se nedivim kdyz nejaky pako dava na stranky trojany viz. http://chcipenize.wz.cz/ uz ho mam v karantene :-)
google vidí vše :-)
blokuje wz
To je vec se sem proklikat kdyz mam google chrome :-) same varování :-)
Mám zaplacenou tu plus verzi, takže tam nemám reklamu a ani mi to neháže tu výstrahu. Pravdou ale je, že když se přihlašuju sem na WZ tak ji to označuje jako útočnou. To je tak, když tam povolují takové idiotské reklamy, na které stejně nikdo vživotě neklikne. Akorát to snižuje úroveň webu a odrazuje lidi. Zajímalo by mě, jestli můžu normálně nahrávat do databáze nebo raději počkat, než se to vyřeší.
JJ, možná to dělá ten banner. I Avast ukazuje, že je to malware. Hmm, dělá to celý webzdarma.cz ! Teď mě vyskočilo okno i tady. Bacha, snaží se to něco uložit v počítači.
Tady je to zachycene, jak to vypada v prohlizeci. FAKT SUPER!

http://hpkauto.wz.cz/r/wz.cz1.png
http://hpkauto.wz.cz/r/wz.cz2.png

Driv jsem s webzdarma byl spokojeny, ale problemy s reklamou a ukrutne pomala databaze me asi brzo prinuti ke zmene.
Dobrý den, napište prosím do novinek či někam jestli na tom děláte či ne...
...stránky celkem potřebuju a nehodí se mi moc čekat na zázrak.. :)
Koukl jsem se sem jestli nemá někdo stejný problém a je Vás tu docela hodně....
Původně jsem si myslel, že mám něco špatně v index stránce, vytvořil jsem ji znova.. bez reklamy mi ji googlechrome vzal v pohodě, protože před tím mi ji nechtěl zobrazil ani z uložené zálohy, ale po přepsání na FTP na mě zase skáčou okna s varováním.......
Máte všichni pravdu v tom, že ty reklamy jsou dost degradující, ale chápu, že tam nějakou reklamu chtějí mít, když je služba zdarma, ale nechápu výběr těch reklam...
Snad bude co nejdřív vše OK.. Včera jsem psal i na podporu a zatím žádná odpověď.... musíme jen doufat, že se tomu problému někde věnuje.....................
Koukl jsem se sem jestli nemá někdo stejný problém a je Vás tu docela hodně....
Původně jsem si myslel, že mám něco špatně v index stránce, vytvořil jsem ji znova.. bez reklamy mi ji googlechrome vzal v pohodě, protože před tím mi ji nechtěl zobrazil ani z uložené zálohy, ale po přepsání na FTP na mě zase skáčou okna s varováním.......
Máte všichni pravdu v tom, že ty reklamy jsou dost degradující, ale chápu, že tam nějakou reklamu chtějí mít, když je služba zdarma, ale nechápu výběr těch reklam...
Snad bude co nejdřív vše OK.. Včera jsem psal i na podporu a zatím žádná odpověď.... musíme jen doufat, že se tomu problému někde věnuje.....................
Prosím můžete nás informovat jak to řešíte a jak dlouho to bude trvat
<HTML>Zdravim,
problem riesime, ani nas situacia netesi.
Google Chrome povazuje nas vlozeny reklamny kod (ktory sa v strankach nachadza uz roky) za malware. Zjavne nie sme prvi s tymto problemom (http://thenextweb.com/google/2013/01/15/google-flags-ad-network-isocket-for-alleged-malware-chrome-blocks-techcrunch-cult-of-mac-others/).
Uzivatelom s Chrome browserom sme docasne vypli zobrazovanie reklam, pomaha to bohuzial iba pri casti webov :(
Definitivne bude chyba odstranena az ked nas Google vyradi zo svojej databazy nebezpecnych stranok.</HTML>