Tato subdomena je registrovana na serveru IC.cz.

toto mi to pise, kdyz chci na svuj nove zalozeny web. co s tim ?
zaregistroval jsem si klanforum.wz.cz , nahral prez ftp soubory na phpbbforum a vytvoril mysql databazi. tet chci forum instalovat a ....Tato subdomena je registrovana na serveru IC.cz. :(
aha...index.php a uz jede instalace. ale i tak...proc mi to tam pisou ? :)
Kdoví, odkud jsi to phpbbforum stáhnul.
odtud http://www.phpbb.cz/stahnout/
toto forum mi uz jede na jinym hostingu a v pohode. jen to chci presunout jinam. no nevim, tu to zlobi jeste vic :(
Jestli phpBB jede na MySQL, tak to tady budeš mít těžké. Jednak to asi bude pomalé a při trochu živější komunikaci brzy narazíš na limit FUP. Doporučuji použít jinou databázi.
jj....jako snek :( navic zachvilku zacnou rvat, protoze nikde nevidim reklamu :)
ani po letech tu koukam nedoslo k zadne zmene k lepsimu :( nu coz..jdu hledat dalsi hosting. skoda
To je divné, proč všichni lpí na tom MySQL?
Já ti řeknu proč: protože jsou všichni líní upravit si pár řádku podle sebe. Stěžovat si, že něco nefunguje, je přece o tolik snazší ;)
Freeze: To je mi jasné, byla to jen řečnická otázka. Také je mi jasné, že MySQL se na dynamické weby ve většině případů nehodí.
>> MySQL se na dynamické weby ve většině případů nehodí
Tak nad tím se dá polemizovat. Kdyby se nehodil na velké projekty, tak by se ani nepoužíval. Ale pravda je, že se používá. Takže k něčemu přece jen je.
Hodně však záleží jak na softwaru, tak i hardwaru. Pokud nejsou v symbióze, tak nelze očekávat pozitivní výsledky.

Konkrétně zde je to tak nějak vidět. Z pohledu hardwaru je to poddimenzovaný server, který nezvládá nápor. A z pohledu software je to naopak nabotnalost, kdy na každou prkotinu musí mít vlastní dotaz. Když se to spojí, tak získáme to, co se tu děje. Nic nefunguje.
Řekl bych, že zvítězila dostatečně volná licence v době, kdy většina ostatních databází byla komerční nebo nepoužitelná. Tenkrát ještě byla MySQL primitivní a tím také rychlá databáze. V dnešní době však už obsahuje mnoho užitečných nástrojů, které weboví vývojáři prakticky nepoužívají. Proto je nutné opět najít nějakou primitivní databázi.

Jasně. Pokud budu psát e-shop, tak kromě PostgreSQL je MySQL asi nejlepší volbou. Jenže většině webů by úplně vyhovoval key->value store. Ani by nemusel být síťový. Stačí se podívat dovnitř většiny redakčních systémů.

Z primitivních databází je na WZ nejvýkonnější GDBM. V těsném závěsu je SQLite (asi 3x pomalejší, ale u složitějších dotazů se to vyrovná) a teprve o 3 řády (1000x pomalejší) za nimi je MySQL. Na nezatíženém serveru by to bylo jen o 1 řád (10x), ale na WZ tento stav nastává jen zřídka.
<HTML>Problém je i v tom, že projektů fungujících na jiných databázích moc není a pokud některé z těch projektů nějakou alternativní databázi podporují, lidé o ní nevědí. Instalační příručky, návody na fórech, to všechno počítá s MySQL databází. 99 % lidí, kteří si něco takového instalují, nějakou rychlost nebo optimalizaci neřeší, jsou to obvykle IT analfabeti, kterým zkratka MySQL neříká vůbec nic (natož aby věděli třeba něco o tom, jak funguje webový server, který svou nezkušeností chtějí zatížit).

Dobrý přehled je na Wikipedii:
<a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_Internet_forum_software_(PHP)#Data_storage">
Comparison of Internet forum software (PHP)</a>
<a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_content_management_systems#PHP">
Comparison of content management systems</a>

Z tohoto přehledu vyplývá, že SQLite znají:
fóra: FluxBB, FUDforum, MyBB, NextBBS, phpBB3, PunBB, Simple Machines 2
cms: zde je ten seznam dost nepřehledný, ale je v něm Drupal a chybí v něm WordPress, pro který existuje <a href="http://wordpress.org/extend/plugins/pdo-for-wordpress/">
plugin</a>

Lidem, kteří chtějí jenom blog, doporučuju <a href="http://blog.webzdarma.cz">blogovací systém od WZ</a>.</HTML>