SafeTP - brzda

Dobrý den, včera jsem si stáhl z http://www.webzdarma.cz/pp.html?3#3 SafeTP a ono ejhle, připojení FTP se extrémně zpomalilo (dobře beru že kvůli tomu zabezpeční je možné zpomalení) ale dnes, při několika pokusech se připojit, jsem se nepřipojil ani na jednu mou stránku. Používám operační systém Windows XP Professional a když jsem se pokusil SafeTP odebrat v Přístup a výchozí nastavení programů, se SafeTP aktualizoval a stávkuje dál.

Nevíte někdo co s tím ?
Jestli SafeTP celý přenos kompletně šifruje, představuje to určitou režii. Pokud je v tu chvíli server přetížený, tak to může zlobit. Pokud je ten server hodně přetížený, tak bude zlobit i klasické FTP.

Jen mi zatím není jasné, proč někdo vymýšlí SafeTP, když existuje SFTP, případně méně bezpečná varianta FTPS.
Já ho prostě odinstaluji a bude. :-)
<HTML>Taky netuším, proč se vůbec WebZdarma o SafeTP zmiňuje; je to defakto mrtvá věc, která se nevyvíjí, nemá žádnou větší podporu a je skoro neznámá. Takže bych doporučil SafeTP zaříznout (má tuším v trayi ikonku, nebo má někde nějaký konfigurační dialog) a vyhodit.

WZ totiž umí i klasické FTPS (ale nejsem si jist, zda na všech serverech) a zvládne to i Total Commander, viz <a href="http://www.chip.borec.cz/blog/jak-doinstalovat-openssl-do-total-commanderu/">
Ch!pův návod na FTPS do Total Commanderu</a>.</HTML>
POMOC nejde to odinstalovat .. začne Uninstall Shield a vyskočí error:
The log file 'C:\WINDOWS\SafeTP\uninst.isu' is not valid or the data has been corrupted. Uninstallation will not continue.

:-(
<HTML>Použij postup pro odborníky (ale nezapomeň SafeTP vypnout)

<a href="http://www.scottmcpeak.com/safetp/FAQ.html#Q4">
http://www.scottmcpeak.com/safetp/FAQ.html#Q4</a></HTML>
To je tak zku* vypatlanej program .. Děkuji Nípale a měli byste si tedy opravit FAQ http://www.webzdarma.cz/pp.html?3#3
Huráá už jsem to rozchodil ! :)