OS

neví někdo jaký systém je nainstlovný na wz serverech?
Na WZ běží na Linuxu. Chtěl bys tam raději Unix?
ne ale windows kvuli asp :-)
Tak to máš smůlu, budeš muset hledat jinde. Můžu vědět, k čemu je ASP dobrý a co PHP neumí? Pokud bych někdy PHP opustil, vybral bych si spíš Javu.
Pokud se nepletu, ani na IIS nemusí být nutně povolené ASP (i když je to takový předpoklad :) Pokud nutně potřebuješ ASP, zkus zalistovat v googlu:

http://www.free-webhosts.com/free-asp-hosting.php
Pokud tady nikde není uvedeno, že hosting podporuje ASP, tak ji zde nepodporuje.

Jinak viz http://www.webzdarma.cz/pp.html?5#2 druhý odstavec.
Tak zase jsem se nedozvěděl, k čemu je ASP dobré. Asi k ničemu. Spíš bych pokukoval po Javě. Ta je rychlejší, než PHP a ASP dohromady.
ASP jako takový je dnes už k ničemu - historie ;) Ovšem ASP.NET je dobrý spíše pro podnikový intranet, kde jsou začleněny i MS produkty, jako SharePoint, Exchange a tak. Tyto se totiž dokážou mezi sebou propojit, takže lze pak vytvořit důmyslný a propojený systém.

Mno a druhá dobrá vlastnost je programování metodou táhni a spusť :) Přes Visual Studio nebo WebMatrix si vytvořím nový projekt, vytvořím novou stránku, kam metodou táhni a spusť hodím a rozmístím různé komponenty (inputy, labely a všechno možné). Dvojkliknu na tlačítko (submit) a přes připravenou funkci si naprogramuji událost tlačítka. A takto to nějak dám dohromady.
Takže tak nějak výhodné pro začátečníky. Místo čistokrevného psaní kódu se tam prostě kliká, něco se napíše a nakonec zkompiluje.
Díky, to mi dostatečně zdůvodnilo, proč někteří webmasteři po tom prahnou. Líbí se jim Drag&Drop. Tedy něco, co prakticky nepoužívám. Ohledně propojení s ostatními objekty tomu také věřím, bez nich by to asi ve firmě ztratilo smysl.
A někteří to používají i jako sympatii k MS nebo jen jako svobodnou volbu.
Někteří používají xAMP, jiní zase "IAM" :)

Příkladem třeba Živě.cz, které jede na microsoftských technologii - IIS, ASP.NET, MSSQL.