PHP: txt nahrat lze, obrazek ne

PHP: textovy soubor lze nahrat normalne, obrazek nejde, max file size je nastaveno na 4MB takze nwm kde je problem (oblazek ma 300kb) , zkousel sem nahrat vetsi textak (neco pres 3MB velikost nadisku) a u toho i u obrazku vraci chybu ze je vetsi nez upload_max_filesize coz je ale nesmysl, takze opravdu nevim... vi nekdo?
VYRESENO !
kdyz pri nahravani souboru posilate maximalni velikost souboru,
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="100000" />
tak je treba 4MB (resp. do 4MB) nastavit i zde (je to v Bytech) tedy tento kod nastavoval pouze na 100kb, tedy maximalni velikost souboru,
ktera se da nahrat na wz by se do formu napsala 4000000. :-)
Asi něco děláš špatně. Vidím ve tvém příspěvku hromadu překlepů,. Je možné, že jsi jich pár udělal ve své aplikaci. Zkus sem hodit problematický kousek zdrojáku, třeba tu chybu najdeme.

Netuším, jak jsi přišel na to, že někdo potřebuje defragmentační nástroj pro W2k. Asi to bude nějaký malware...

Do fóra na WZ můžeš klidně psát i česky s háčky a čárkami, vypatlávání není nutné.
jak uz sem psal, vyresil sem to a reseni sem poslal jako odpoved takze reakci neshledavam uplne mistnou, ale je mozne ze si jen dlouho psal svuj prispevek a mou reakci si nevidel, dale:
a) kdybych udelal preklep ve sve aplikaci, tak mi vypise syntax error,
problem byl opravdu jen v hodnote v odesilanem html formu
jehoz kousek sem poslal v te reakci :)
b) malware mas zrejme v pocitaci ty :D protoze ja sem nic takoveho nepsal a ani nic takového nevidim ;-) I kdyz z me zkusenosti bych doporucil jiny nastroj obecne pro windows nez windows "defragmentaci" xD
Ale jen tak hadam, tipuju ze by to mohl byt naky toolbar co ti ke klicovym
slovum haze reklamu, ale nevim...
c) sem zvykly psat bez hacku a carek protoze to je rychlejsi a casto pisi v anglictine
Obvykle nad svými příspěvky přemýšlím a píši je déle než 10 minut. Kdybych četl tvůj 2. příspěvek před odesláním, asi bych ten svůj neodeslal.

a) Syntaktická analýza není všemocná. Spousta chyb projde kompilátorem bez povšimnutí. Interpretry jsou na tom ještě o něco hůř.

b) Do svého počítače nedávám viry ani antiviry. Nevím, proč bych měl v něm mít nějaký malware. Veškerý software mám z certifikovaných zdrojů nebo z vlastní tvorby. Defragmentaci nepoužívám, protože můj filesystém ji nepotřebuje.

c) Psaní bez diakritiky je hnusné a je nutno ho potírat. Dá se tolerovat pouze u zařízení, která to dosud neumí nebo u kterých je to obtížné. Zbytek je jen lenost a ignorance. Na fóru WZ je diakritika v rámci možností povinná. Psaní bez háčků a čárek na běžných PC není rychlejší, je to jen výmluva.
Nechtěl jsem se zapojit, ale nedalo mi to.

a) Syntaktická analýza může odhalit některé chyby, z nejčastějších chyb typicky neodhali přiřazení místo porovnání v podmínce ;) Co se týče chyb a překlepů, je tvůj produkt někde veřejně dostupný?

[offtopic]
c) "Často píši v angličtině" akorát znamená, že buď neumíš přepínat mezi klávesnicemi (což ale taky nedělám) nebo jsi zapomněl, že všechny symboly používané v angličtině na české klávesnici bez problémů napíšeš ;) A to v angličtině nepíšu často, ale téměř pořád -- nebudu daleko, když odhadnu 90% času. Pokud ale trpíš nějakým postižením nebo je přechod mezi jazyky velký problém, beru svůj komentář zpět.
[/offtopic]
V prve rade chvalim Freeze, ze upozornil na neco konkretniho, co sice vim a kontroluji to jako jednu z prvnich veci, kdyz mi neco nejede, ale nekdo by to vedet nemusel :) Myslel sem, ze mysli preklepy v nazvech funkci apod :)
KIT:No kdyz nemas zadny malware ty a ja zadnou reklamu na defragmentacni nastroj pro w2k nevidim tak to nwm nwm teda, ze sis to do pocitace nedal ty, neznamena, ze to tam nedal nekdo jiny xD Jinak by me uprime zajimalo, kteryze fillesystem je tak zazracny, ze nepotrebuje defragmentaci, pokud tedy nepouzivas soubory stylem LIFO, ale to pak nepotrebuje zadny filesystem xD
Dale by me zajimalo kterou "spoustu" preklepu myslis, nebot v mem prvnim prispevku je preklep jen ve slove "oblazek=>obrazek", jinak mozna chybi nejaka interpunkce ale to si myslim, ze neni podstatne...
ten off: Ano, přátelé, umím psát i s háčky a čárky, ale je to zdržovačka... Pisu v anglictine ale na ceske klavesnici xD a je to rychlejsi :) myslim, ze obycejne pravitko ti to dokaze. Kdyz pisu casto v anglictine tak to znamena, ze mam take jeste navic vice navykle psani na casti bez hacku a carek... Diakritika neni nutna pokud nemeni vyznam slova...
Jinak je mi te lito, ze nad nekterymi blbostmi jakoze nepisu normalne s diakritikou premyslis tak dlouho. Mel bys prispevku venovat naopak max 5-10min a zbytek radeji investovat napriklad v nastudovani problemu.
OT: >> Ano, přátelé, umím psát i s háčky a čárky, ale je to zdržovačka... a je to rychlejsi :)
Tak to je všeobecný mýtus, že psaní bez háčků a čárek je rychlejší než s nimi. Je to pouze výmluva.
Můžeš mi tedy vysvětlit, v čem je jako stisknutí klávesy S rychlejší oproti Š, a klávesy I oproti Í? V čem je psaní slova "rychlejsi" rychlejší než "rychlejší"?
Rozmístění kláves na klávesnici není odpověď. Zrovna klávesa I a Í jsou si hned vedle sebe. Takže k žádnému zdržování nedochází.
Dále vymlouvat se na angličtinu také není správné. Slovo je slovo a je jedno v jakém jazyce je. Je jedno zda napíši faster nebo rychlejší. Je to jen směs znaků. Navíc angličtina a čeština používají latinku, takže je to opět výmluva. Na české klávesnici můžeš bez problému psát anglicky.

>> Diakritika neni nutna
Tak to je největší blábol, jaký jsem kdy viděl a slyšel. To mi chceš tvrdit, že když píšeš pérem na papír, tak také píšeš bez háček a čárek, protože to není nutné? Čeština má pevně daná jazyková pravidla a ta by měl každý Čech dodržovat. Slovo "rychlejsi" je z pohledu gramatiky chybné, a proto by se neměl používat. Psaní bez diakritiky je dnešní době už jen prznění češtiny.

Než se takto vymlouvat, tak si jednoduše přiznej, že jsi takto zvyklý. Rychleji píšeš jen proto, že jsi takto zvyklý.
Já zase rychleji píší s háčky. A pokud začnu psát bez háčkům, tak mě to hodně zbrzdí, protože hlava mě nasměrovává na klávesu Š než na klávesu S.
Stačí jen pár cviků a začneš psát s diakritikou stejně rychle jako bez nich.
Mytus to neni, je to fyzikalni fakt, od rady s F a J je to posun o 2 a ne o jednu radu, tedy sahat se tam vyplati max. pro cisla. Tomik: Nemam rad idioty co pouzivaji jen cast toho, co se rekne. Rekl sem jen "Diakritika neni nutna"? Nerekl. Rekl sem "Diakritika neni nutna, pokud nemeni vyznam slova"... Podstatny rozdil. Jinak stavajici pravidla mame kvuli zastaralemu zabednenemu UJC. Naprosto nesmyslne nejsou uznana za plne spisovna(jen za hovorova) spojeni ja sem, my bysme apod... Jazyk by se mel volne vyvijet. Ze sem tak zvykly, sem psal, a nejsou to vymluvy, ale oduvodneni proc tak pisu... Zabednenost nekterych lidi me az zarazi. Jinak Tomiku rychlejsi/rychlejší nema co delat s gramatikou ale pravopisem, kdyz uz sme u toho ;-) Chybí ti celkem zaklady jazyka, takze si mel zrejme spatne vzdelani timpadem se omlouvam za to ze sem tak vyjel :) Znalosti doplnis zde: http://www.odpovedi.cz/otazky/gramatika-vs-pravopis prvni odpoved tusim ;-)
No tak jsem se spletl. No a co? Ti máš také velké mezery.
Nemá smysl se s tebou hádat, protože se budeme navzájem jen protiřečit.
S tvým názorem nesouhlasím, a hádám, že většina také ne, ale je to tvůj názor a s tím já nic nenadělám.

Jen dorazím některé bláboly.
>> Nemam rad idioty co pouzivaji jen cast toho, co se rekne
Souhlasím s tebou. Novináři jsou jen sami idioti, protože píšou jen to, co se jim líbí. Ovšem zde je to bezpředmětné. První věta je už samotný blábol, že druhá věta je bezvýznamná. Proto jsem uvedl jen tu první větu. Když diakritika není nutná, i když nemění význam, tak proč se používá? A není to žádná zabedněnost ÚJC. Je to prostě čeština, a ne žádná cestina.

Chceš vědět pravdu? Psaní bez diakritiky vymyslela pouze mladá a počítačová generace. V té době se české kódováni neuplatňovalo nebo bylo problematické, a tak chtě nechtě museli psát bez těch háčků a čárek. Tvůj důvod, že to není nutné, v tomto VŮBEC nehrál roli. V dnešní době, kdy existuje univerzální UTF-8 nebo klidně i národní iso-8859-2, win-1250, se kterým si rozumí i cizí státy, je psaní bez diakritiky jen amatérismus mladé generace. Prostě psát bez diakritiky je cool. Když jsem byl mladý, také jsem psal bez diakritiky, ale jak jsem stárl, studoval na vysoký, tak už to žádná sranda nebyla a začal psát výhradně s diakritikou.
Pokud tvoje generace ještě nezblbla tak, jak si myslím, časem zjistíš, že psát bez diakritiky je blbost.

A perlička na konec. Pokud tvrdíš, že diakritika není nutná, pokud nemění význam, píšeš tak i na normálním papíře, na formálním dopise, domácí úkoly, seminárky a tak dále? Hádám, že ne. Vždyť tvé web stránky také obsahuji diakritiku. Tak proč proboha zde to musí být jinak! Že je to rychlé? A kam jako spěcháš?
A:
- Překlep jsi udělal, sám sis ho opravil, věc je tedy vyřízená.
- Reklama na defragmentační nástroj na bytest.wz.cz stále je.
- Používám souborové systémy Ext4 na systém a ReiserFS na data. Defragmentaci opravdu nepotřebují.
- Software mám jen ze zdrojů certifikovaných dodavatelem OS. Vše je digitálně podepsáno. Tudíž by v něm neměl být žádný malware. Zbytek jsem si napsal sám, ale to už víš.
- Do toho, jak dlouho přemýšlím a jak dlouho hledám informace k vytvoření příspěvku, ti nic není. Diskuze je dobrovolná.
- Přečti si pravidla WZ. Diakritika je v rámci možností poviná.
- Když někdo napíše dotaz do diskuze a neuvede základní údaje o problému, ostatní jen hádají z věštecké koule. Kdybys alespoň uvedl URL podstránky, která ti dělá problémy. Každému se nechce prolézat celý tvůj web.
- Pokud ti někdo napíše vágní odpověď, zpravidla to značí vágní dotaz.
- Tomíka bys měl brát vážně. Podporuji vše, co v tomto vláknu napsal.
reakce na tomika, no alespon vim, ze je ja, ty , .... a ne ja, ti , .... Uznavam, ze mezery nektere asi mam, ale ne v techto vecech. Poradim ti se v realnem zivote nevyjadrovat k vecem, kterym sam nerozumis nebo je poradne neumis.
Ale nazor mame jiny to je pravda, jinak s hacky a carky pisi tam kde to dava norma, coz bohuzel u seminarek je. jinak ano oficialni emaily pisu celkem bezne bez diakritiky (opet pokud to nevyzaduje norma jinak), na papir pisu s hacky a carkami (i kdyz jak kdy) ale protoze sem tak zvykly, verim tomu, ze kdybych si zvykl psat i bez diakritiky, psal bych tak casteji a rychleji. Muj duvod v tom roli hral, protoze kdyby to nutne bylo, tak se proste elektronicky nepise. Co je cool a neni to bych asi ani nerozebiral xD
reakce kit:Uz se chytam co si myslel, zrejme sem byl prihlasen na jinem ucte a ty si koukal na adresu, nebo nevim, kazdopadne to je proste reklama webzdarma, coz bych cekal, ze rozpoznas.
Upozornim te na jednu vec, nezamenuj zurnalovy FS s tim ze nepotrebuje defragmentaci, u tohoto je naopak potreba (od urciteho mnozstvi) jako sul. Ze zacatku, kdy mas system malo zaplneny, tak vzhledem ke zpusobu jakym uklada soubory samozrejme neni treba. Ale casem urcite ano. Jinak nic mi do toho neni, jenom sem konstatoval. Nic ti necpu :) Jinak tady to znacilo spise vagni prisup. Zakladni udaje byli dostatecne. Problem byl evidentne v nejakem nastaveni. Odpovedi na jinem miste se mi dostalo okamzite. Nikdo samozrejme nechce aby sis prolezal cely web ;-) neco kladneho preci jenom, sice mas jiste mezery po technicke strance, ale cesky pises hezky. Jinak instalovane programy nejsou jedinou cestu k zavirovani pocitace, doporucuji najit si neco o tom jak vznikaji takove "zombie pocitace". Sice zrejme malware nemas, ale je treba vedet, ze i tvuj pc se muze stat obeti utocneho robota.
Aaa uz sem zjistil co myslis s tou reklamou, pocitacovy tip na freeware kvalitni nastroj nepovazuji za reklamu. Je to cast "miniclanku" na webu, ktery se v budoucnu bude zabyvat pocitacovou pomoci.