Nepodařilo se přihlášení k MySQL serveru

Ahoj, už delší dobu se mi nedaří připojit přes webové rozhraní k MySQL databázi (Chyba: Nepodařilo se přihlášení k MySQL serveru). Připojení přes PHP je přitom v naprostém pořádku, stejně jako čtení a zápis dat. Zkoušel jsem i ve webové administraci změnit heslo, ale problém přetrvává.

Podotýkám, že připojení na jiné uživatelské účty mi v phpMyAdminu funguje bez potíží. Neví někdo, v čem by mohl být problém?

Pro adminy: Problém se týká domény mt2x.xf.cz. IP adresa ze které se připojuji je stejná, jako IP adresa tohoto příspěvku.
Hlavní zásada: Neměnit heslo k databázi na WZ. Jinak se s tou databází několik hodin nedomluvíš. Také je dobré přejít na databázi SQLite, na WZ běhá mnohem rychleji, než MySQL.
Kit: Díky za odpověď, ale já už se s ní bohužel nemůžu domluvit několik týdnů. Ani před změnou hesla to nešlo.

Když bych eventuálně chtěl přejít na SQLite, co je k tomu potřeba udělat? A bude pak dostupná grafická administrace přes phpMyAdmin (proto jsem založil tohle téma)? PHP 5 mám, zálohu MySQL taky. Omlouvám se za začátečnickou otázku, ale jak mám tu databázi založit?

$db = new SQLiteDatabase('myDatabase.sqlite', 0666, $error);

Chápu to správně, že to udělám nějakým takovýmhle příkazem? A funkce budou doufám podobné, jako u MySQL? A jak je to potom s importem? Pokud se nepletu, bude potřeba to nějak konvertovat, nebo ne? I kdyby se mi to povedlo, tak jak donutím toho WZkového phpMyAdmina, aby mi tu databázi zobrazil? Umí to vůbec? Můžu si přímo na web nahrát nějaký SQLite manager, vzhledem k tomu, že je to databáze v souboru? A kam se ten soubor ukládá? Předem díky za odpověď a ještě jednou se omlouvám - jsem v tom začátečník.
$db=new PDO('sqlite:data/myDatabase.sqlite', NULL, NULL, array(PDO::ATTR_ERRMODE=>PDO::ERRMODE_EXCEPTION));

V této podobě to používám a tak mi to vyhovuje.

SQL dotazy jsou podobné, ale SQLite toho umí víc. Funkcí je méně, ale dají se napsat vlastní. Import dat by neměl být velký problém.

Místo phpMyAdmin použiješ např. Adminer. Osobně ho však nepoužívám, protože mi stačí SQL. Soubor s DB si můžeš uložit kam chceš, ale je dobré ho dát do samostatného adresáře s potřebnými právy a blokováním přístupu z webu. Těch DB souborů můžeš mít kolik chceš.
Díky moc, přesně tohle jsem potřeboval vědět :).
Referenční příručku PDO najdeš na http://php.net/manual/en/book.pdo.php Je tam i hromada příkazů. Dokumentaci SQLite si můžeš přečíst na http://www.sqlite.org/docs.html .

Bohužel jsem zatím nikde nenašel vhodný český manuál, ale dobrý videotutoriál SQLite je na http://www.youtube.com/user/Jaynonymous1/videos

Zajímavou vlastností, kterou MySQL nemá a nikdy mít nebude, je možnost vytváření vlastních funkcí v PHP a jejich vkládání do SQL dotazů. Někdy se to hodí.