Moje www skrcek.wz.cz

Chtel bych znat vas nazor na moje www stranky tak prosim smele do toho
1. Stránky se otevírají snad každá v novém okně
2. Text je na většině stránek špatně čitelný oproti nehodnému pozadí
3. Každá stránka má jinou "formu" - pokud se o formě dá mluvit

Docela dobře na mě působila kombinace barev, ale chce to dodat formu celému webu.
Dk za nazor

Mas asi pravdu, ze neni dobry aby se kazda stranka orvirala v dalsim okne,uz jsme to zmenil, ale toho pozadi se opravdu vzdat nechci, neslo by teda jeste vic zvyraznit to pismo? Jinak mas pravdu o forme se tady opravdu mluvit neda. Jeste udelam nejaky zmeny.
No jestli tě zajímá můj názor, tak si myslím, že v duchu úvodní stránky by to nemuselo vypadat špatně.Tmavozelené pozadí přes celou stránku,nahoře nadpis ve stylu "Moje první a poslední stránky". Místo menu bych pod pavouka umístil kontakt na autora, který je nyní dole. Menu bych umístil dolu jako samostatný "panel" - jako pozadí bych použil hieroglyfy (radši tu variantu, kde jsou větší a vypadají jako vytesané na pozadí a ne jako změť čárek) - a opakoval bych ho i na dalších stránkách.Obrázek http://skrcek.wz.cz/www/back.gif bych vůbec nepoužil. Písmo v menu bych trochu ztmavil, tak aby barva odpovídalo "barvě" písma v obrázku tvořícím nadpis.
Na dalších stránkách bych místo pavouka použil tmavozelenou plochu jako podklad pro písmo jako je to na http://skrcek.wz.cz/www/recko.htm nebo http://skrcek.wz.cz/www/odkazy.html.Vlastně by stránku tvořily tři vrstvy: tmavozelená jako podklad (100% šířky), pak žlutá vrstva s hieroglyfy (80-90%) a na ní jako list papíru zelená plocha s textem.
Např. na stránce http://skrcek.wz.cz/www/uvahy.htm, kde je drobný text na pozadí tvořeném drobnými hieroglyfy dochází k rušivému efektu. Detaily písma jsou srovnatelné s detaily pozadí a to nepůsobí dobře. Písmo je na můj vkus dost malé,řádky dlouhé a k tomu ještě to rušivé pozadí - srovnej to s textem na stránce http://skrcek.wz.cz/www/recko.htm.
Franto, diky za tvuj nazor, urcite na to prihlidnu, index se mi zrovna moc nechce menit,ten mi vyhovuje, ale jinak mas pravdu s tim nevyraznym pismem a textem a nejdnostnosti formy stranek. Fakt si z toho neco vemu, uz na tom zkousim neco delat.
Na úvodní stránce ti za entitou copyright chybí středník :)
Laura diky, to sem zrovna nejak nepostrehl:-)
1 jedina vec a to je Microsoft FrontPage 4.0.
Nauc sa stranky pisat, takto to nieje dobre robit ich bez znalosti HTML, ak HTML vies tak preco si to robil v tom programe ?
Ina ta stranka je dobra, ale ked viem ze si ju nepisal tak je mensi priemer :-(
Podle toho písma na http://skrcek.wz.cz/www/uvahy.htm máš nějakou ponurou náladu.Zkus se podívat na :
http://www.snook.ca/technical/colour_contrast/colour.html, kde se dá vybrat nějaká veselejší barva pro písmo, tak aby bylo dobřa čitelné.
Tito, zacatek je ve Front page, ale pak jsem to zacal psat a upravovat v Goldenu
Franto, co rikas na zmeny? Jinak se kouknu na tu stranku co si mi poslal, diky moc za inspiraci
Pokud si můžu dovolit ještě poznámku: na stránce http://skrcek.wz.cz/www/uvahy.htm je text příliš široký a "nahusto" - takže z hlediska webu - těžko čitelný. Bylo by dobré jej rozdělit do odstavců a zmenšit celkovou šířku.

Ten červený text je tam jako pěst na oko - opravdu v tom negativním smyslu. Také ten prostor na konci stránky je zbytečný (6x <p>...</p>).
Počkám si až toho bude víc ;-))
Lama, to vis, ze muzes? Budu jen rad. Jinak ten nadpis jsem uz zmekcil, uz to neni, ta syte ruda, a vymazal ty <p>, Neprikladal sem odstavcum takovou vahu, ale asi mas recht, bude to lepsi, jak si psal.
nechci rejpat, ale ta růžová taky nevypadá nic moc.
Co to napsat takhle :barevně jako ostatní text a jako jeho pokračování

...že nevím o co jsem přišel, o to víc lituji ty, co normálně chodili a po úrazu, zůstali na vozíku, zvykat si na jiné návyky, vědět, že to co jsem kdysi zvládl, už neudělám, to je těžký a ten kdo tohle dokáže překonat a zůstat svým, je pro mě hrdina. Jednu úvahu si přesto neodpustím a tady ji máte:

Jak vidím budoucnost civilizace

- jako nadpis textu, který následuje, stejně barevné jako text, ale označené tagem pro nadpis, aby byl větší než ostatní písmo a případní vyhledávací roboti to identifikovali jako důležitou část textu.

A ty řádky zkrať, člověk, když to čte tak aby kroutil hlavou jak na tenise
Zkusim to jakt bude vypadat a tim textem neco udelam. Mej se f. Zatim
OK, a přidej tam nějakou vycpávku ať to není tak nalepené k okrajům.Třeba
.style1 {
color: #333333;
font-weight: bold;
padding: 1em;
}
Stránku jsi sice zúžil, ale ty odstavce jsi neudělal. Bylo by asi vhodné text oddělovat prázdným řádkem, vždy po několika řádcích textu a na začátku každého odstavce použít tabulátor pro odskok o určitý počet znaků (např. o 4).

Nadpis jsi sice "změkčil", ale teď splývá s barvou ostatního textu.
Také bych doporučil udělat horní tabulku Úvahy stejně širokou, jako druhou tabulku s vlastním textem a odstranit jeden prázdný řádek mezi oběmi tabulkami.

Pokud vezmeme tuto stránku jako základ - tak bys měl docílit i toho, aby všechny stránky (vetšinou tabulky) - měly stejnou šířku.
Lama, ja vim, mam to v planu nejsem stihacka, ten nadpis necham takhle, nevim proc, ale zda se mi to lepsi, nez nejakej vykrik, ale dik kazdopadne, ale nemam v planu delat kazdou tabulku stejnou, teda hlavne u tech mytologii, to chci nechat jak to je,tam se mi to libi
Nadpis je tak, jak jsem ti navrhoval, ale pokud nechceš nechceš mít web "příliš" originální, měl bys mu dát určitou formu - bývá zvykem, že právě tabulky jsou na stránkách stejně široké.
Ale nechci ti do toho kecat až tak moc :-))
Lama: Na tech uvodnich strankach to tak udelam, to sem uznal ze mas pravdu, ale myslim, ze v ty mytologii by se to nehodilo, nevim
Sorry, byl tu znamej, tak ta hlavicka je jeho, ja blbec to neprepsal.. Jeste jedno sorry
Zdar,
Mam problém:
Když vložim vytvořené stránky s obrázky na web zdarma tak se mi tam nezobrazí.
Jsou tam jen jako malé křížky,
Mam dobrý název i cestu k obrázku, tak nevim.
Nevim jak to mam udělal aby se tam zobrazili všechny obrázky.
Díky za odpověď (na e-mail)
aby se zobrazily všechny obrázky musí být správně cesta - řekl bych, že tady správně není a nebo není soubor s obrázkem nahraný na webu.
Franto,ale nemusi to bejt jen cesta, nedela neni mozny aby to dealo rozdilne pismo v nazvu tech obrazku, treba, capslockem? Nevim jsem zacatecnik, ale je to mozny ne?