Tip: webzdarma wordpress email

Testoval som môj novozaložený web http://katalogeshopov.webzdarma.cz/ a bohužiaľ verifikačné emaily nefungovali a teda moji budúci zákazníci nevedeli svoje prihlasovacie údaje. Preto som nainštaloval "Postman SMTP" plugin, ktorý využíva váš externý gmail účet pre odosielanie emailovej komunikácie z wordpresu.

Chvíľu trvá setupovanie cez API ale existuje k pluginu dosť dobrá dokumentácia.


Zároveň by som chcel upozovniť webzdrarma.cz, že aj oni by mohli vzužiť niečo podobné, keďže ich "uvítací email" skončil v spame. /Ďlašia nesporná výhoda pluginu/.

To, že jejich uvítací mail skončí v spamu není hyba webzdarma, ale blbě nastaveného spam robota (např. seznamem), aby to dával automaticky do spamu,
Patrik
Naopak, důvodů proč část uvítacích e-mailů z Webzdarma končí označené jako spam je několik; a větší část z nich je opravdu chybou nebo důsledkem jiných chyb Webdzarma (a to nemám na mysli technikálie jako limity na počty e-mailů za časové období). Tak například:

- e-maily přímo od Webzdarma chodí ze stejných mail serverů jako e-maily uživatelů (a netřeba asi zmiňovat dvakrát, že se pravidelně objevuje na různých blacklistech kvůli generování spamu)
- samotné Webzdarma používá jejich obligátní adresu "noreply@webzdarma.cz" k rozesílání nesmyslů (nějaká ta komeční sdělení, pochybné nabídky slev apod.)
- jejich e-mailová databáze (kam se snaží z Webzdarma e-maily z bodu zmíněného výše poslat) je plná neexistujících a zapomenutých adres

No a na závěr mé nejoblíbenější:
- vůli zjednodušení správy příchozích e-mailů na uživatelské domény jsou zprávy přeposílané s podvrženými hlavičkami (což ve výsledku znamená, že pokud takto zkusí někam "ven" doručit e-mail podepsaný DKIM nebo pod doménou s SPF záznamem, tak je jejich mailserver označen jako potenciální zdroj spamu téměř okamžite)..

Huh, to jsem se rozepsal. Ale třeba konečně někoho z Webzdarma/Endory začně řešit své problémy :-)