Nejedou mi obrázky na WZ, delam stranky ve Mic.Word 2007

Zdravím,
dělám stránky (pokouším se) pro naší Mateřskou školku. Jsem učitelka a chci rodičům dávat informace i touto cestou. Ale, nejedou mi obrázky, dělám stránky přes MicrosoftWord 2007. Už si opravdu nevím rady. Prosím pomozte. mohl mi by nědo napsat podrobný postup, klik od kliku? Děkuji Anka
Projdi si toto vlákno: http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=3&i=60006&t=60006
Mělo by dost věci (a nejčastější chyby) vysvětlit ;)
pořád nic.....asi to vzdám, bylo by prosím možné pomoct mi od vložení obrázku ve wordu do vložení na wz klik od kliku? třeba na to příjdu
moc prosím
S radou klik od kliku tady přiliš nepochodíš, osobně Microsoft Word (a vůbec celý balík MS Office) nemám, takže poradit nemůžu. Můžu tak poradit pouze obecně:

a) Máš obrázky opravdu nahrané na serveru?
b) Podle zdrojového kódu (to je to, co generuje MS Word, v prohlížeči lze zobrazit jako Ctrl + U nebo pravým klikem na stránku a "zobrazit zdrojový kód") je adresa obrázků (označovány jsou tagem "img") např. "index_soubory/image008.jpg". Jsou tedy obrázky na serveru ve správné složce?
c) Operační systém na serveru rozlišuje velikost písmen (tzn. "image008.jpg" není to stejné jako "image008.JPG"). Jsou obrázky pojmenovány stejně ve zdrojovém kódu a na serveru?
d) Operační systém Windows má funkci, která schovává známé přípony. Zkontroluj, jestli se tvé obrázky náhodou nejmenují třeba image008.jpg.jpg (s více za sebou připojenými příponami).

___
Mimochodem, vkládání stejného dotazu do více vláken (témat) se označuje jako cross post a často vede ke smazání všech těchto dotazů (včetně původního)..
děkuji :-)
je tam <img
border=0 width=573 height=361 src="Kontakt_soubory/image003.gif
na strance indexu obrazek který se nezobrazuje, jedine info ve zdroj. kodu o nem je
<img
border=0 width=580 height=386 src="index_soubory/image008.jpg" alt=4.png
v:shapes="Obrázek_x0020_0">

vůbec nevím co to znamená
Nejdůležitější je atribut src, který říká, kde je ten obrázek uložen/odkud se má do prohlížeče stáhnout. Takže třeba na indexu atribut (src="index_soubory/image008.jpg") říká, že se obrázek má stahovat z adresy http://skolka-pnov.wz.cz/index_soubory/image008.jpg (kde ale momentálně žádný obrázek není a tudíž se nezobrazí).

Předpokládám, že MS Word za tebe vytvořil složku "index_soubory" (a stejně tak "Kontakt_soubory") a umístil do ní obrázky, které na indexu používáš. Mělo by tedy stačit onu složku nahrát na server (stejně jako normální html).
zkusím, děkuji
A na všechny odkazy včetně obrázků teda ten hypertexovy odkaz, že? v jaké formě?
Především, ukládej to jako:
Webová stránka - zjednodušený formát

To zjednodušený formát v řeci MS znamená, že si tam nepřidá "to své", které je na webovém serveru zbytečné. Zdrojový kód se tak značně zmenší a zpřehlední.

Dále, odpověť na první otázku : ano, na druhou v té správné
obrázky mají to již zminěné <img src="...
odkazy na stránky < a href="...

A ještě dále. Pokud chceš psát stránky ve Wordu je problematické poříd něco opravovat ve zdrojovém kódu, který Word vytvořil. Zvlášť když neumís HTML.

Při práci WORD -> HTML stránka je třeba uvědomit si fakt, že Word má všechny součásti svého dokumentu, tedy stránky v něm vytvořené v jednom souboru (s příponou doc). Když se provede to uložení "jako Webová stránka" musí ten jeden soubor rozdělit na na více souborů. Vznikne tedy soubor s HTML kódem, třeba index.htm a k němu adresář index_soubory, kde má uloženo vše, co je na stránce a není zdrojový kód

Aby to fungovalo na webu, musí se přenést na web vše, co Word vytvořil. Obvykle je překopírovám jen HTML soubor a to je téměř vždy málo.

To je stručně o tom jak to má Word s jednou HTML stránkou. Jak to dělá s více HTML stránkami netuším (analogicky by měl mít každý HTML soubor svůj adesář a to na některých webech nemá). Možná umí jako webovou stránku(y) uložit více souborů doc, které jsou propojeny hypertextovými odkazy (na bázi Wordu)

Ve Wordu se webové stránky netvoří. Netvrdím, že to nejde, neznalost HTML se však musí vykoupil znalostí Wordu.

Webzdarma provozuje vlastní redakční systém - Blog - na fóru je k tomuto tématu i vlastní sekce. Zase má jiné mouchy, ale možná by to stačilo