FCK editor

Zdar programátoři

Dělám weblog pro hotntoty :o) a potřeboval bych zdokonalit formulářové pole <textarea> pro vkládání příspěvku na jednoduchý WYSIWYG editor (JScriptem?). Stačí aby uměl zobrazit tučně nadpis, vložit obrázek (poslaný předem na server) a hypertextový odkaz. Formulář by potom poslal na server nějaký HTML kód, který bych potom ukládal do batabáze, jako zdroj pro generování stránky. Jde to tak? Jsou někde ke ztažení hotové klientské skripty pro WYSIWYG formuláře. Já našel jenom jakýsi FCK editor. Máte s ním někdo zkušenosti?

http://fckeditor.net

Stáhnul jsem to a vidím tam nějaké skripty v JS (neovládám), PHP (ovládám) a další asi alternativní soubory ASP (vůbec netuším asi nějaký MS :o)

Bude mi to na WZ chodit?
Ono je důležité, co se nahrava na net, ne co umí editor. ASP na wz určitě nepojedou...
Teda jednou jsem ASP rozcházel na linuxu, ale mohly být akorát v JS... to asi nebude případ MS ASP, kde je std jazyk VB, ten jsem na linuxu ještě zpracovávaný neviděl. To ovšem neznamená, že to nejde. Ale na wz myslím, že ne-e.
FCK editor poznam, je dobry... tie php/asp subory su na upload suborov/obrazkov na web, zobrazenie nahratych obr atd... nastavis si ze chces pouzivat php a hotovo
lacop: prosím tě kde se dá nstavit, že chci používat php? Dik
to uz si nepametam... niekde je tam konfig, tam su komentare a popis... alebo sa pozri na web ... niekde tam musi byt dokumentacia
už jsem to našel.
To je v pohodě, uploadovat obrázky a další PHP skripty si můžu napsat i sám, mě šlo hlavně o ten editor (předpokládám, že jde o klientský skript). Existují ještě nějaké jiné editory než FCK? Nebo není někde "návod na tvorbu editoru", kde by ty postupy byly popsané (interval.cz a podobné magazíny). Chtěl bych pochopit jak to funguje a z toho zdrojáku mi to moc nejde. Dokumentace je v EN a já jsem hrozně línej na překlad :o)
neco bylo na pcsvet.cz
jj, ale FCK je super ... ma to viac funkcii ako to na pcsvet a je to krajsie ... v podstate je to len JS ktory vklada HTML tagy
osobne jsem vyzkousel hodne editoru a momentalne ve svych administracnich aplikacich pouzivam XStandard Lite (http://xstandard.com/). Vrele doporucuji. Jedinou nevyhodou je to, ze nepodporuje Operu...
Implementace je vcelku pohodova, ze strany uzivatele je treba jen stahnout spravny plugin
No ta nemožnost psát z Opery mi ovšem přijde jako velká nevýhoda. Ale dá se asi nabídnout uživateli s Operou alternativní textové pole kde může formátovat pomocí tagů (ovšem už to není WYSIWYG).

Akorát nechápu kdo potřebuje ten plugin. Koncový uživatel (který vkládá nový dokument), nebo tvůrce stránek (který vytváří rozhraní pro vkládání nového dokumentu) ?
Aha už jsem kouknul na ten PCsvet, ale tam to podporuje dokonce pouze Explorer. To už dneska nemá skoro cenu, ale jako článek to je poučné.