Zjištění výšky a šířky Jpg z nádného obrázku

Zdravím,
mám docela zapeklitý problémek, potřebuju ověřit výšku a šířku náhodného obrázku, který je ve složce, ale který je vybírán přes php, takže jako link obrázku je "randomimage.php?neco=neco&neco2=neco2" no a u tohoto potřebuji ověřit, zda je obrázek na výšku nebo na šířku.

U normálních obrázků jsem to řešil přes imagecreatefromjpeg() a následně imagesx() a imagesy(), no ale jakmile chci ověřovat ten phpčkem generovaný obrázek, tak prostě error.

Takže jestli jste někdo pochopil, co mám na mysli a ještě k tomu víte, jak by to šlo udělat, tak pls napište.
>tak prostě error.
Jakej error? Mam si nejakej vymyslet?
Warning: imagecreatefromjpeg(randomimage.php?dir=gallery/200609131616): failed to open stream: No such file or directory in /3w/wz.cz/f/flashtest/zoro/index.php on line 33

Warning: imagesx(): supplied argument is not a valid Image resource in /3w/wz.cz/f/flashtest/zoro/index.php on line 34

Warning: imagesy(): supplied argument is not a valid Image resource in /3w/wz.cz/f/flashtest/zoro/index.php on line 35
>> failed to open stream: No such file or directory
A prelozit to umis? Nacitas soubor, ktery neexistuje. A pokud jo, tak je nekde jinde, nez uvadis.
To je blbost, protože o řádek níž mi to ten obrázek zobrazí se stejným linkem "randomimage.php?dir=gallery/200609131616", takže tam chyba není.
A co práva přístupu do toho adresáře?
mozna je to blbost, ale neni treba problem v tom, ze ti tam neexistuje soubor 200609131616 v adresari randomimage.php?dir=gallery ? jako ze se ten retezec nezpracuje jako soubor s parametrem proste... pak by to melo vyresit to, ze tam zadas adresu vcetne http://
Taky mne to napadlo. Sice trochu jinak, ale stejna myslenka. Vadi mu soubor s parametrem. V tom pripade asi zadat plnou adresu s http://.