Instant message

neviete o niecom ako by som mohol poslat spravu napr. na ICQ z web stranky. napr uzivatel aby mi poslal ICQ spravu z mojej stranky bez toho aby sa niekam prihlasoval (jabber, kool im, ....)
podobne ako sa da poslat mail z web stranky - napise a odosle.

icq - ma na stranke neake web tools ale naeko nefunguju. (aspon to co chcem)hcem)

dakujem
'spravu z mojej stranky bez toho aby sa niekam prihlasoval'
na icq.com by byli blazni, kdyby ti bez prihlaseni povolili poslat zpravu :)
Ale maji tam formular na odeslani zpravy. Mam pocit, ze musis byt prihlasen nebo vyplnit prihlaseni. Vpravo je prihlasovaci okenko.
Pokud chces posilat anonymne, rika se tomu spam, nevyzadana reklama, reklamni banner, otravovani lidi :) , tak to tez musis delat pres nejaky ucet. Coz zas neni takovy problem zalozit si ucet neco jako zprava_mojestranka_cz.

Maily proti tomu nejsou bezpecne vubec. Tam lze nastavit adresu OD i adresu pro KOHO a odeslat to muzes odkud chces. Nektere mailove servery to maji podchycene, ze kdyz je IP odesilaciho serveru jina nez IP v mail adrese OD, tak mail neprijmou nebo hazou do Spam slozky.

Osobne jsem to nezkousel, takze se treba nekdo jeste ozve. Mam pocit, ze bezelo podobne tema diskuse.jakpsatweb.cz .
=peta=
Tak tady se pletes.. (nepocitam pojednani o spamu)

=vsichni=
Primo existovalo nejake API od icq, kde jsi mohl normalne s pomoci php odesilat zpravy do icq.. (bohuzel uz si nevzpomenu na presnou adresu a popis..)
Ale melo je to jednu nevyhodu - na wz.cz by to nemohlo fungovat - zakladem totiz byl nejaky socket k icq, a dalsi parametry se uz predavaly POSTem..

Myslim, ze to urcie pujde dogooglit (i kdyz, mnou popisovane reseni bylo asi 3 roky stare, a od te doby nekolikrat doslo ke zmene defaulniho icq protokolu (a predpokladam tedy i ke zmene adres API..) ..)..
Freeze (dreamer.kvalitne.cz)
nejlepsi dotaz ma tema nazvane pomoc
a nejlepsi kritika je, tady se pletes.
Kazdy hned pochopi, o co se jedna a neni potreba zminovat skolu a ucitele, kteri stale opakuji odpovidejte celou vetou :) A pak si treba pripomenout ta skolni leta, kdy v cestine i anglictine se ukazuje na zajmena ten, ty, tady, tamtudy a ze pred nimi nasleduje veta na kterou se tato zajmena odkazuji. Neni veta, neni smysl.
Jako bys napsal z
E = m*c^2
pouze
*c^2
Pouze fakt chytry clovek si to muze spojit s necim konkretnim.

Nebo jinak, kritizujes cely muj prispevek nebo jen cast netykajici se spamu? V tom pripade clovek s rozumem vyjmenuje. Ti ostatni jsou mi v celku volni, jakoby nic nenapsali :)
=peta=
Ja jsem si ten tvuj puvodni prispevek rozdelil tak "vnitrne" na 2 casti..:
1. se tematu tykala, ve smyslu, ze by u icq (potazmo aol) byli blazni - na tu jsem reagoval, ze se pletes - nevím jestli blázni jsou, ale rozhodne to pár let zpátky fungovalo bez problémů anonymně..
2. bylo nesmyslné a zcestné pojednání o spamu .. (ze kterého by neznalý člověk mohl navíc pochopit, že spam je všechno anonymní, což je pěkná kravovina ..)

A kdyz uz to tak rozebiras, zajimalo by me, jak si predstavujes dalsi kousky:
"tak mail neprijmou nebo hazou do Spam slozky" - takze packety zustanou viset na siti a budou delat zasobnik? Jak chces mail neprijmout? Uz kdyz odesilatele mailu zjistis az PO prijeti..

Toť k původnímu příspěvku, nyní k novému:
"odpovidejte celou vetou" - pripada ti moje veta "Tak tady se pletes." jako neúplná? Má podmět (nevyjádřený), přisudek a celkově ji nic nechybí ..

"A pak si treba pripomenout ta skolni leta" - tobe by to zajiste take neskodilo, protoze tady a tamtudy rozhodne nejsou zájmena, nybr prislovce.

"pred nimi nasleduje veta na kterou" - jak muze veta nasledovat pred necim? Pokud jsem ale obsah pochopil spravně, tak hodlám oponovat, že ani příslovce ani zájmeno nemusí navazovat na větu - často věta rozvíjí jedno podstatné jméno (a to rozhodně není celá věta).

Skoro zaverem:
Nekritizoval jsem nic, pouze jsem poukázal na skutečnost, že tvá původní informace (o tom, že poslat anonymní zprávu na icq nelze) je mylná.

Zaverem prispevku:
První dva řádky tvého příspěvku jsem četl 4* - opravdu jsem je nepochopil. Není mi jadné k čemu se váží. Jaký dotaz má nadpis "pomoc"? Nikde tady nic takového nevidím.
Stacilo rovnou napsat, co je mylne. :) V poradku, mel jsem tuseni, ze na jakpsatweb byla prave zminka o anonymnim zasilani a doufal jsem, ze z toho seslo, protoze je to nesmysl.

Ano, vse anonymni je spam, u mailu. Kdyz mi dojde mail z adresy, na kterou se neda odpovedet, tak je to v celku nepouzitelna zprava.
priklad:
Obcas mi chodi informace ze serveru, kde mam ucet s mailem info@server.cz s textem, ze takovy mail neexistuje, ze na to nemam odpovidat. A co kdyz se chci neco zeptat k poskytnute informaci? Tak mam dohledavat kontaktni mail? V tom okamziku premyslim, ze tam smazu ucet nebo vypnu zasilani novinek, kdyz to neumi udelat poradne. Coz je totez jako hodit spam do kose, no ne?
Nebo uved ty priklad, kdy si myslis, ze anonymni zprava neni spam?
<HTML>Pánové, pěkně si tu filozofujete, ale podle mě dost mimo téma. Takže stačilo, nechcete-li, aby vaše rozjímání nad češtinou a spamem zmizelo.

2wasco: <a href="http://www.icq.com/panels/webpanel/">http://www.icq.com/panels/webpanel/</a> - tohle by nešlo třeba nějak použít?</HTML>
Ja jsem nasel jen nejakou tridu jako "rozsireni" php, ale pouze pro php5 ..
http://intrigue.ru/workshop/php2icq.html
http://www.ustrem.org/bg/articles/webicqlite-icq-with-php-en/

Kdysi urcite ale existovalo (google jej ted uz asi nezná :/) i reseni pro php4, jenze s nutnym vyuzitim socketu.. (coz na wz.cz nerozchodi .. :))

=peta=
Konec OT. Jen bych rad upozornil, ze anonymni zprava neznamena, ze na ni nelze odpovedet. - kdyztak si zkus vyhledat neco jako mixminion nebo obdobne hracky ;)
Jeste existuje jedno reseni - misto pevneho panelu otevirat nove male okno (nebo pouzit iframe) a nacitat
http://www.icq.com/people/webmsg.php?to=123456789&from=Unregistered

.. Dalsi variantou je, pokusit se udelat "kopii" toho jejich formulare nekde do stranky (uspech ale neni zarucen - precejenom muze jejich "zpracovajici" skript vyzadovat platnou referer promennou..).
<HTML>Aha, google mi vyhodil jen http://www.icq.com/people/webmsg.php a já nějak nechápala, jak se mi to tedy pošle :-D (na icq.com jsem na tento formulář nějak nenašla odkaz, asi jsem fakt slepá...). Teď už tedy vím, vyzkoušela jsem to a funguje to ok.

Jinak na <a href="http://www.icq.com/panels/">http://www.icq.com/panels/</a> je těch panelů pro komunikaci koukám víc.</HTML>
http://www.icq.com/people/webmsg.php?to=123456789&from=Unregistered

-toto by bolo super. odksusal som to ale nic nedoslo:(
- skusal som aj ich dalsie panely, ale zatial nezuspesne.

- urcite nieco take nechcem na neake spamy. Posielanie by bolo zo stranky kde sa musis registrovat...
wasco (i.kvalitne.cz)
To rikaji vsichni a pak si to nzabezpeci a vyuzivaji to spamovy roboti :)