Synchronizace

Zdravim vsechny, potrebuji vyresit problem se synchronizaci DB, mam pokladni system ktery bezi online, ale kdyz na prodejne vypadne internet potrebuji aby data ktera se zapisou do DB na localhostu se po obnoveni pripojeni zesynchronizovala na DB na netu, problem je jeste v tom ze system bezi ve vice prodejnach a na netu maji vsechny stejnou DB, ale localhost ma kazdy samozrejme svuj..

kdyby to bylo nesrozumitelne ptejte se.. dekuji vsem za pomoc..
<HTML>Nejjednodušším (a IMHO nejlepším) řešením je ukládání transakcí v místní DB včetně času provedení každé transakce. Na centrálním serveru potom bude mít každá prodejna zapsáno, kdy naposledy zapsala do centrální databáze nějakou transakci.

Po obnovení spojení zkontroluje prodejna, jaké nové transakce uskutečnila od posledního zápisu a provede je vůči centrálnímu serveru. Z něj také po provedení těchto transakcí přetáhne stavy účtů (potřebuje-li je). Lokální transakce, které jsou už zaznamenány v centrální databázi, mohou být z lokální evidence vyřazeny.</HTML>
toto reseni me taky napadlo ale znamena to napsat pro kazdou tabulku script ktery to obstara.. a to je v tomhle pripade silenost... vim ze SQL v sobe funkci synchronizace má, ale žádný hosting u nás to nepodporuje a ani na žádost nechce nikdo vyhovět z bezpečnostních důvodu prej.. trapi me to uz pomerne dlouho a nevim co s tim.. ale asi mi nezbyde nic jineho nez se pustit do stare dobre rucni prace..
ted me tak jest napada jestli by nebyl problem s ideckama nemohla by nastat nejaka kolize ?
<HTML>Tak identifikuj transakci i podle prodejny, ve které proběhla.</HTML>
jo jasne to by bylo teda vyresene, ale opravdu nenapado nikoho jine reseni nez to vsechno rucne psat ?
Tak další možnost je mít vlastní server, který budeš mít plně po kontrolou a nikdo ti do něj nebude kecat. Můžeš si tam povolit tu tvoji synchronizaci.
no to je taky možnost no.. :-) tak děkuji, jen jsem si ověřil to co jsem tušil..