Tarif zdarma definitivně nepoužitelný kvůli HTTP/HTTPS

Dobrý den. Používám vaše bezplatné služby asi dvacet let. Situace se bohužel dostala do fáze, kdy už to snad nemůže být horší.

Stav kolem roku 2003. Uživatel si vybral jednu ze dvou forem reklamy, která se vložila do stránky natvrdo. Fajn, to jde v pohodě skousnout.

Stav asi o 15 let později. Existuje pouze možnost plovoucí reklamy vespod. To samo o sobě není problém, ale zůstávají zbytky kódu původní reklamy. Rozbíjí to layout a všímám si i nevalidity kódu dle W3C. Kouše se to hůře, ale pořád to jde, byť jste před roky slíbili nápravu https://www.webzdarma.cz/forum/detail/36912?forum-paginator-page=8

Stav dnes. Krom výše uvedeného se při použití majoritního prohlížeče Chrome zobrazí matoucí hláška "HTTPS není dostupné" (její podoba je zcela ve vašich rukou). Vstup na stránku je možný pouze po kliknutí na snadno přehlédnutelný miniodkaz "Pokračovat na nezabezpečený web". Většina návštěvníků z desktopu a nejspíš všichni návštěvníci z mobilu před zobrazením kýženého webu odejdou s dojmem, že je stránka zcela nefunkční. To vaše bezplatné služby činí de facto nepoužitelné. Vy alibisticky radíte uživatelům, aby se obrátili na vývojáře Chromu, přitom moc dobře víte, že dostat se k podpoře Googlu je pro ně zcela nemožné. Vynucování HTTPS protokolu Chromem přitom řeší mnozí další poskytovatelé, kteří v základních tarifech HTTPS tak jako vy nepodporují, a problémy jim to nečiní. Uvedu příklad: adresa votavova-praktik.cz spravovaná WEDOSem. Žádnou obdobnou hlášku tam nevidím, i odkazování z vyhledávání Googlu funguje naprosto normálně.

Abych se náležitě zařídil, dejte mi prosím vědět, jestli tentokrát opravdu hodláte situaci nějak řešit, nebo jestli je váš bezplatný tarif jen pochybná praktika, jak ulovit zákazníky.

P.S.: Všiml jsem si, že pokud před adresu webů na vašem serveru zadám WWW, tak se hláška nezobrazuje.
Dobrý den,

parametry našeho programu Zdarma jsou neměnné již několik let. Co se týče změn v oblasti HTTPS, tyto nebyly provedeny z naší strany, ale jsou výsledkem aktualizací prohlížeče Chrome. Tuto problematiku jsme již řešili, jak můžete vidět například zde: https://www.webzdarma.cz/forum/detail/37219.

Je důležité zdůraznit, že program Zdarma od začátku nezahrnuje podporu HTTPS, což je komunikováno na různých místech. Tento program je primárně určen pro testovací a zkouškové účely, a není tedy vhodný pro weby určené pro širokou veřejnost. Pro běžné weby je ideálním řešením náš program Základ, který kromě jiných výhod zahrnuje i podporu HTTPS.
Obávám se že si protiřečíte.

"parametry našeho programu Zdarma jsou neměnné již několik let"

"Tento program je primárně určen pro testovací a zkouškové účely, a není tedy vhodný pro weby určené pro širokou veřejnost."

V minulosti absolutně nebyl problém provozovat v programu Zdarma web, který byl určen široké veřejnosti. Možná ten web nevyužíval nejmodernější standardy a nezvládal miliony návštěvníku denně a gigabajtové přenosy za hodinu, ale ta veřejnost se k němu bez problému dostala, byť za cenu reklamy. To je teď passé.

Internet je místo, kde neustále dochází ke změnám. Mění se standardy, prohlížeče i uživatelé. Bohužel musím konstatovat, že neděláte dost, abyste se těmto změnám přizpůsobili. Minimálně by stálo za to změnit podobu té chybové hlášky, ale popravdě už od vás víc než svalování viny na druhé, odkazování na placený program a plané sliby nečekám.