Náhled a Odeslat

Zdravím. Mám formulář (jsou tam 2 inputy a 3 textarey) a potřebuju udělat to (nejpíš JavaScriptem nebo přes PHP), abych to měl v jednom <form>u a po kliknutí na tlačítko se zobrazil náhled obsahu těch políček (name jsou třeba čísla) - POZOR, nechci reload stránky! (takže asi java script) a po kliknutí na odeslat se to poslalo (to je vyřešené). Stačí teda pokud mi někdo pomůže s tím, aby se mi zobrazil náhled bez nového načtení stránky. Díky moc
Muzes udelat tento postup.
Vytvoris klasicky fomrular. Tlacitko "odeslat" vykona zpracovani. Tlacitko "nahled" nacte ten samy formular, akorat vyplni formular a pod formularem zobrazi nahled. Pokud chce neco opravit, tak opravi jiz vyplneny formular. Pokud mu to vyhovuje, muze odeskat. Nepotrebuje zadny reload ani tlacitko zpet. Na tomto principu pracuje i phorum s nahledem.
Asi jsme se špatně pochopili. Já už měl něco na ten způsob, ale mám problém s tím zpětným vyplňováním formuláře. Jelikož v tom formuláři používám BBCode (vlastní tvorba) a když dám náhled, zobrazí se náhled, ale jelkikož se při tom ty BBCode zpracovávají, tak se pak ve formuláři zobrazí již HTML tagy :( To potřebuju udělat

BTW mohl by jsi mi poslat ukázkový script jak si to myslel ty s tím náhledem?
co to třeba poslat na stejnou adresu, jak je skript, kde by se převedly bb tagy, vypsalo na stránku a původní text z $_POST bys znovu dal do formuláře? Jen formulář pak upravil, aby kromě náhledu umožnil i odeslání.

Nebo si můžeš hrát s AJAXem, ale s tím ti já neporadím, nepoužívám, ale šlo by to.
Pavel: pokud nechceš Reload stránky, tak jedině AJAX. Pokud bych ti mohl doporučit, přejdi na Texy! a k tomu AJAXový editor Texyla. Osobně to používám a jsem nadmíru spokojený.
Ajax je jedna moznost , ale v tomhle bych uprednostnil treba i normalni js (bude to rychlejsi , ale slozitejsi na psani skriptu, protoze si musis udelat stejne nahrazovani v php i js).

(ale v kazdem pripade na kazdy ten input dej id a za nej treba nejaky div nebo span kteremu das taky id

<input type="text" name="moje" id="inpMoje" /><span id="mujSpan"></span>

a pak k tomu pristupuj pres js :

var hodnotaMoje = document.getElementById('inpMoje').value;
document.getElementById('mujSpan').innerHTML=hodnotaMoje;

)