Odhlášení

Na stránce jsem zavedl přihlašování přes .htaccess a .htpasswd
Vše je v pořadku a funkční, ale uživatel je přihlášen dokud nezavře svůj prohlížeč. Jak se ukázalo, tak to někdy vadí (na počítači s více uživateli) a bylo by dobré tam zavést tlačítko s odhlášením.
Může mi někdo poradit, jak to v případě přihlášení přes .htaccess provést tak, aby se prohlížeč nemusel vypínat ?
Nijak. Tento způsob přihlašování nezná odhlašování. Jakmile jednou prohlížeč dostane tyto přístupové údaje, tak si je po celou dobu uschovává, pokud se prohlížeč neuzavře.
Existuji metody, jak to obejít, ale vyžaduje to všemožné triky, které nejsou spolehlivé.

Tady to nejde jinak než prohlížeč uzavřít. Pokud to tolik vadí, tak zvolit jiný způsob přihlášení.
S tím jsem počítal, ale chtěl jsem to mít potvrzené.
Existuje tedy nějaká možnost, jak uzavřít daný prohlížeč a tím myslím jakýkoliv a ne jen okno v prohlížeči ?
Uzavřít prohlížeč skriptem ve stránce? Ne, to opravdu nejde.

V některých prohlížečích se dá z HTTP autentizace "odhlásit" tak, že se k odkazu připojí neplatné přihlašovací údaje (a prohlížeč si těmito údaji přepíše původní). Jak ale psal Tomík, nefunguje to všude (například Safari s tím mělo dost problémy) a není to spolehlivé. (Několik větších organizací podobný způsob přihlašování/odhlašování před pár lety používalo, ale postupně jej nahradily klasické formuláře.)
Tak to nechám tak jak to je a ať se každý stará sám o vypnutí prohlížeče. Určitě by se to dalo nějakou komplikovanou cestou řešit, ale výsledek nestojí za to. Díky za odpovědi.
Stačí do souboru .htpasswd vložit na nový řádek kód logout:logout a na tajnou stránku dát odkaz: http://logout:logout@pd1.unas.cz To je vše.

Takto jsem to vyřešil i na portále www.zdendaki.wz.cz.

Zdendaki