Přesměrování

Sesmolil sem si script pro presmerovani pomoci JavaScriptu, ale nejak mi to nefunguje! Mohli byste mi to nekdo please zkouknout? Dik! A pak bych se chtel jeste zeptat, jak do toho mam zabudovat funkci location.href?!

<!--
if (screen.width==640)
url=("ie.htm");
else
if (screen.width==800)
url=("ie.htm")
else
url=("nn.htm")
window.location=url
// -->
Nejprve oprav syntaxi:
- nevim, jestli to JS vyžaduje, ale uzavři těla příkazů if a else do { }
- potom jsi zapomněl ukončovací znak ; jak u definovaní proměnné, tak u toho přesměrování

Taky je možné, že správně je
window.location.href = ... ;
namísto
window.location = ... ;
ale JavaScript už jsem s radostí zapomněl a když něco potřebuji, vytáhnu referenční příručku.


Poté, co se ti to konečně podaří rozchodit, se na to ale VYKAŠLI a ber to jen jako nové zkušenosti s JavaScriptem. Takovéto přesměrování na začátku stránek je totiž úplná kravina, nemluvě o samotné myšlence několika verzí stránek pro několik rozlišení. Nic si z toho ale nedělej, když jsem začínal, taky jsem na to myslel ;-)

Dnešním trendem je vracet se k původní myšlence HTML a jeho strukturovému modelu tak, aby bylo stránky možné přečíst na všech zařízeních html zvladajících (vsechny monitory, vsechny op. systémy, vsechny kapesní počítače, hlasové syntetizátory pro nevidomé, a v budoucnu snad i mobily a třeba ledničky). Jde o jejich "bezbariérovost". S tím souvisí odstupování od tabulkového formátování a nástup CSS.

JavaScript je věcí poměrně nestandardní, omezuje se shruba jen na PC a ještě k tomu jen na některé prohlížeče. Proto na jeho použití na stránkách nesmí záviset jejich obsah (aby se někdo bez JS nedostal k obsahu). Jeho využití tím však nekončí, pouze se použije tam, kde "bez js budou přístupné stejné informace pouze ochuzené o nějaký trik či animaci".
Měl bych k tomu takový dotaz... Jaká je současná podpora CSS? Myslím tím prohlížeče. Dík
Ve zkratce:
Podpora v prohlizecich je takova aby bylo CSS 1.0 a CSS 2.0 rozumne pouzitelne. Gecko based (Mozilla/Netscape6+) podpora pro CSS je prakticky bezchybna, zde by nebyl problem. V tomto browseru je vhodne stranky testovat pri vyvoji.
Naproti tomu MSIE obsahuje radu neprijemnych chyb, kdy nektere vlastnosti neintrepretuje vubec a jine interpretuje spatne (a to hovorim o aktualni verzi 6.0). Nastesti existuji triky pomoci kterych lze pri zachovani korektniho CSS donutit i MSIE aby formatovalo stranky tak jak potrebujeme. Poslední verze
Urcite vam doporucuji navstivit diskuse.interval.cz a porozhlednout se po archivu. CSS a reseni chyb MSIE je tam kazdodeni tema.
MSIE 6.0 zvlada vsechno novy co umim
s window.location.href souhlasim
staci location.href="url";
<script>
window.location.href="http://jina_adresa.cz/cokoliv";
</script>