přepis souborů

nejdou mi přepisovat soubory přez FTP (atribut -644)
WinComd hlásí "chyba přenosu"
sláva, nejsem sám komu to zlobí, třeba se to přece jenom vyřeší - viz můj příspěvek "Overwrite permission denied!!!".

co jsem zjistil - není to nastavením práv u souboru (chmod ti nepomůže). občas to zlobí, občas ne. pravděpodobně je to nastavením FTP serveru - admin by moh prozradit, jestli ho neaktualizoval nebo nepřenastavoval a co vlastně za server používá, aby se o něm něco dalo zjistit + jestli není možné zapnout podrobné logování. odkazů na tento problém jsem na síti objevil dost, bohužel ani jedno řešení...

co pomáhá - smazat soubor a nahrát nový, ovšem... nic moc při větším množství souborů.

nevím, jak rychle se to vyřeší, ale mám v plánu si o víkendu napsat utilitku, která ten upload provede (metodou smaž starý, ulož nový), protože aktuální stav není přijatelný...
takze jsem to nyni schvalne vyzkousel u me:
win.comm.5.0 - pred prepsanim se me zepta a pak uploaduje... bez potizi

mozna zkus zmenit rezim prenosu? jinak me zatim nenapada nic genialne konstruktivniho... :-) treba to mira osvetli...

m.s.
ja mam sice wincom4.50, ale o tom neni... (taky se zepta a pak vyhodi overwrite error). stejny problem mam i kdyz se pripojuji pres konzoli... rek bych, ze v klientovi to neni.

mira to asi neosvetli, protoze uz to zkousel a u nej to funguje normalne. me to obcas taky funguje - kdyz si vytvorim testovaci soubor a pak ho zkusim prepsat... ale pokud prepisuji nejaky normalne pouzivany soubor, ktery uz tam mam nejaky patek, tak se objevi takhle chyba skoro vzdy.
> funguje - kdyz si vytvorim testovaci soubor a pak ho zkusim prepsat, ale...ktery uz tam mam nejaky patek, tak se objevi takhle chyba skoro vzdy.

??? zvlastni. to bude nejaka cerna magie :-)

prepnout ten rezim jsi urcite uz zkousel, ze. neni treba soubor, ktery se pokousis mazat prave zpracovavan? - to je asi malo pravdepodobna pricina. jeste by mohla byt pricina v prilis zaplnenem prostoru?

m.s.
no, cerna magie to asi nebude... :o) jenom zatim neznam vsechny okolnosti, ktere maji na vyskyt chyby vliv...

ale prave jsem objevil jak to obejit!!! zkusil jsem ve wincmd zaskrtnout "Upload in background (separate thread)" a pomohlo to! takze hotfix uz mam :o)

taky uz jsem uvazoval, ze vsechny zmeny prenesu do upload folderu a pak zpustim na webu stranku upload.php, ktera vsechny uploadovane soubory postupne projde, puvodni smaze a nahradi je novyma - taky by to asi fungovalo a ani by to nebylo prilis pracne.
konecne jsem na siti neco vycenichal... drive se vytvarely soubory s pravy -664, zatimco nyni s pravy -644... nekde jsem se docetl, ze tohle nastaveni prav muze zpusobovat zminenou chybu. mozna by stalo za to, to prenastavit zpet na -644...
ok, dal jsem tam umask 002, tak jsem zvedav, jestli to pomuze
pouzivame proftpd, momentalne tak tyden starou cvs verzi, takze predpokladam, ze to s tim bude nejak souviset, konfigurace zustala stejna
no, zkousel jsem to a soubory se stale vytvari s pravy -644, takze nevim...

nicmene na ten ftp server jsem se ptal proto, ze prave u proftpd jsem se setkal na siti s touhle poznamkou:

Some FTP servers don`t allow overwriting by default. If you use
proftpd for example, you need to add the following in the
proftpd.conf file:
<Directory /the/directory/in/question>
AllowOverWrite On
</Directory>

The setting is inherited by subdirectories (for Proftpd at least).

ale ocekavam, ze tohle je nastaveno spravne... tak jdu hledat dal, ale vypada to, ze ten upgrade cvs je pricinou - ocekavam totiz, ze stejnym zpusobem upgradoval i host.sk, na kterem se objevil stejny problem.
> no, zkousel jsem to a soubory se stale vytvari s pravy -644, takze nevim...

ops, ted uz jo

> AllowOverWrite On

jj, to tam mam uz par let ;-)
pokusim se to dnes odladit

jestli pouzivas icq a budes mit cas mi v tom pomoct - tim, ze bych tim napsal neco jako ted se zkus pripojit na IP ... port ... jestli to pujde - posli mi prosimte svoje cislo na mejl
ops... tak je asi neco spatne u mne, ale porad je tam ta -644

ohledne icq posilam emila...
jojo s tim prenasenim na pozadi to funguje
Mě funguje binární režim přenosu ve WinComd.

Nové příspěvky

Obnovení odstavených služeb Яко начать отмалевывать кот подготовительный баллы равновеликим фигурой убежденный на являющийся личной собственностью шар Jednoduché a rychlé řešení pro získání profesionální osobní půjčky. Jednoduché a rychlé řešení pro získání profesionální osobní půjčky. Jednoduché a rychlé řešení pro získání profesionální osobní půjčky. Jednoduché a rychlé řešení pro získání profesionální osobní půjčky. Jednoduché a rychlé řešení pro získání profesionální osobní půjčky. Jednoduché a rychlé řešení pro získání profesionální osobní půjčky. Jednoduché a rychlé řešení pro získání profesionální osobní půjčky. Jednoduché a rychlé řešení pro získání profesionální osobní půjčky. Jednoduché a rychlé řešení pro získání profesionální osobní půjčky. Jednoduché a rychlé řešení pro získání profesionální osobní půjčky. Jednoduché a rychlé řešení pro získání profesionální osobní půjčky. Jednoduché a rychlé řešení pro získání profesionální osobní půjčky. ZÍSKEJTE RYCHLÉ FINANCOVÁNÍ!!! Nefunkční URl s diakritikou nelze pracovat s wordpress Veřejné IP a SFTP Nabízenou akci 10,- Kč / měsíčně na odesílání e-mailu nelze uplatnit prechod na web zdarma Error log Neběží webhosting ani emaily vyhledávání MySQL Předplatné domény a hostingu
Další témata