Ten JS pro pravej kliv vůbec nefunguje v jinejch prohlížečích než je IE a je to k ničemu. Ve FF to jde vypnout, Opera na ko kašle rovnou.
Nevim k čemu ti je zakázání zobrazení source. Nepovede se ti to nijak. A všimni si že ne každej používá Windows... Všiml sis třeba OS založených na UNIXu? Nebo Apple? Ty ti na Microsoftí výmysly zvysoka kašlou ;)
Ty, mimozemstane, nijak nezatrhnes. Proto je blokovani praveho tlacitka mysi, ktere btw funguje jenom pri aktivnim javascriptu, hovadina. Jediny zdroj ktery se nezobrazi je skript na strane serveru - napriklad PHP, ktere ty chapes jako javascript. Skript na strane serveru ale stejne posle do prohlizece znackovaci jazyk (X)HTML, takze... Nekde jsem akorad videl blokovani, nejakym zpusobem, obrazku pomoci php. Uz ale nevim kde a autor by ti ten zdroj imho stejne nedal. Takze smula. A to blokovani praveho tlacitka zrus, jestli nechces nastvat uzivatele a vyprovokovat je k tomu, aby si tvuj zdrojak stahli a delali s nim neplechu ;-)
To co uživatel uvidí v prohlížeči, to vždy uvidí ve zdrojáku, který si může vždy zobrazit. Pokud použiješ PHP, tak můžeš "zabránit" tomu, aby bylo "vidět" jak dospěls k "výsledku" který se zobrazí, tzn. že uživatel neuvidí jak "počítals" (to se děje na straně serveru), ale uvidí výsledek, který si může zobrazit a jsme zase na začátku.
Javascript nemůžeš provádět na straně serveru
no uz jsem parkrat videl ze IE nezobrazil zdrojovy kod. ale to bylo prej zpusobeny nastavenim serveru se kterym se IE nepopasoval.
jinak je to imho blbost(snazit se ho zakazat)
Ak by si dal script do externeho suboru? Vydel by ho uzivatel?
VzA: Se nepovede nikdy, protože aby jsi nezobrazil zdrojový kód, tak by nesměl žádný dorazit do prohlížeče a nebyly by stránky....
No, a jestli ti ho prohlížeč ukáže je jenom na něm a myslím, že je to i dobře..
Ale pokud tam máš nějaké citlivé údaje, tak se podívej myslím to byly onlinehry.sk, jak tam mají chráněné ty flashe.....
Nebo microsoftí galerie klipartu...
Ale je to imho blbost.... Na co ti je, aby jsi zakázal jeho zobrazování?
Dobrá rada - když už nechceš kód svých stránek zobrazit, udělej jej tak nepřehledný, aby se v něm nikdo nevyznal. Používej Word, nebo ještě lépe Publisher.
Obrázek jde imho dát na pozadí čehokoliv
neco{
background:url('cesta_k_obrazku');
}
Budes mit z tech svych novych stranek vubec radost, kdyz to bude jen spatna kompilace cizich umeni?
A jeste jeden dotaz. Na co schovavat cizi kod? Aby ho nekdo nemohl slohnout od tebe, jako si to udelal ty?
internet je free source už ze svý podstaty :D
ne, aby se to nikde nedalo dávat jako odstrašující příklad...
btw blokování pravého tlačítka je skoro ta největší lamárna co se dá vytvořit (společně s jezdícím textem dole v info políčku)
já třeba používám mouse gestures a pravym myšidlem ovládám celej prohlížeč...
Marek: jj, bez mouse gestures uz bych se asi neobesel, to je jedna z nejlepsich veci, co opera prinesla, dokonce uz to okopirovali i vyrobci rozsireni pro FF...
jj výborná věc... já sice operu moc nemusim, ale to je fuk. prohlížeč jako prohlížeč že? (něco ovšem prohlížeč taky vůbec neni...)
a proto bych blokování pravého myšidla trestal doživotím v nejhlubším žaláři mrkvosoftu....
Heh, žalář mrkvosoftu, to je dobré ;) No já mám rád jak Operu, tak FF, ale Operu přecejen o trošku více, je v ní hned od instalace skoro vše, co potřebuju (kromě jednoho rozšíření), zatímco do firefoxu potřebuju těch rozšíření podstatně více, ale tyka má své kouzlo, zvláště mám rád switchproxy rozšíření, ke kterému zatím bohužel obdoba u Opery neexistuje (nebo o ní nevím)
jasně tady jde o to že ff byl dělán jako mylý prohlížeč. a dám si tam úpřesně to co potřebuju, absolutně žádnou funkci navíc... to v opeře bude vždycky něco zaclánět... ale řikám v podstatě to je jedno....
(a kdo by to mněl platit že?)
Tak já jsem dostal plnou verzi za affiliates program, že ;) stačí si dát na web banner od opery a po 250 kliknutích příjde registrační kód...
Jinak si nemyslím, že v opeře něco zaclání, má mnohem menší instalaci a přitom obsahuje vše, co potřebuji, momentálně mě nenapadá funkce, kterou bych nevyužíval, snad jen IRC, to když už někdy potřebuju, tak spiše pře Trillian a když už bych něco nepotřeboval, tak to můžu poměrně snadno schovat.... ale tak přesto, že máím radši operu, tak lidém v mém okolí (většinou docela lamy) doporučuju FF, bo mi příjde, že pro lamy je mnohem lépe pochopitelný a podobnější IE, který většinou znají všichni...
cože? kvůli loginu? hmm....
můžeš mi to osvětlit?
no zajímalo by mě co to provádíš tim javasciptem za operace že lze zjistit půlku hesla...
a k tomu dotazu... chápu to tak že máš jeden formulář a dva submity? pak neni problém.... ale s tabulkou to nemá nic společnýho (bublina je buňka?)
blbost.... jestli máš dva formuláře, máš prostě dva formuláře a ty solu nebudou nikdy souviset ať je dáš do tabulky divu nebo se budeš rok modlit... (to nevim stoprocentně) :D
abych řek pravdu začínám se na ten tvůj web docela těšit...
no submit2 patří k form2 ne? jedině to všechno hodit do jednoho formu a pak se dívat co se všechno poslalo...
k čemu dva submity v jednom formuláři? to je přece blbost....
když už to dáš do jednoho formu tak máš taky jeden submit ne?
hmm ok postupně...
1)vyplnim admin heslo a jméno
2)šáhnu do databáze a refrešnu stránku s pozměněnim formulářem...
3a)i původní form bude za podmínkouv php a bude se zobrazovat jako první, pak pozměněj form bude mít navíc jinej submit s jinym cílem a původní submit se vůbec nezobrazí. (bude v podmínce)
3b) tou podmínkou budu měnit jenom cestu v tom submitu a zobrazim navíc další pole s heslem 2....
jinak nevim co jako chceš? form přece nemůže mít dva submity a každej jinou cestu...
já ne, to ty.... :D
psát to nebudu takže jen stručně...
if (vyplněno tvoje heslo)
tady bude novej form
else
if (odeslano)
header location....
endif
klasickej form pro všechny
uložíme proměnou odeslano na true
při submitu se to hodí na začátek a zkontroluje začátek podmínky,
.......
endif
je to dost kostrbatý ale protože pořádně nevim co hodláš dělat a už vůbec se mi nechce přemejšlet.... no ale funguje to tak co...