Frames a refresh

zdravím všechny

za prvé se omlouvám za stupidní nadpis,
za druhé se omlouvám, že dělám web z rámů ;-)

ke svému problému jsem toho moc nenašel, a těch pár webů z rámů kt. jsem navštívil to nedělalo - jde o tohle: dělal jsem si jednoduchou administraci webu, v horním rámu menu ve spodním nějakej php skript, kterej "něco umí". no a když zmáčku F5, tak mi naskočil zpátky soubor, kterej je na indexu psanej ve spodním rámu...

<!-- zjednodusene -->
<frameset rows="110, *">
<frame name="menu" src="menu.php"/>
<frame name="body" src="skript.php" />
</frameset>

no a v menu <a href="soubor.php" target="body">link</a> Překlikávání funguje samozřejmně tak jak má, ovšem až na tu F5ku... nakonec jsem to tedy vyřešil předáváním proměnné pomocí sessions :

<frame name="body" src="<?php echo $frame; ?>" />

ale otázka zní (už bylo na čase ;-) jak tohle řeší všichni ti začátečníci, kteří nemají ani ponětí o nějakých sessions v php? zápis jsem udělal <fatk bold text> úplně stejně </fakt bold text> jako jeden na mátkou navštívený web z rámů (kde to fachalo), ale pořád se mi refreshoval úvodní skript...

takže prostě: jak toto vyřešit (jinak, jednodušej, jako začátečníci)?

předem dík :)
Mike
Podle mě, to bez nějaké dynamiky nejde (ať už ze strany serveru a optimálního session) nebo ze strany prohlížeče a tam lepšího cookies (pokud jsou povolené).
» Marek z Markova
díky, už sem nedoufal v odpověď ;-) no ono na jednu stranu je to docela triviální věc, ale na druhou její řešení je fakt jen asi to, jak říkáš - (sessions / cookies) jenže nejvíc mi vrtají hlavou ty weby, kde to funguje - až na to, že jen někde, a jen někdy (když srovnám pár webů z rámu vytvořeným identicým způsobem zápisu)

takže hádám, že mé řešení je asi správné a nemá smysl dál dumat nad nesmrtelností chrousta ;-)

ono když se nad tím zmyslím, je to i celkem logické...