Favicon

Tak to jo. Souhlasím, že je blbost požadovat milimetrovou přesnost nebo přesné parametry. U webovek jde hlavně o podobnost.
Pokud někdo chce přesnost, tak ať spojí všechny výrobce prohlížečů a vyjedná s nimi dohodu o tom, co a jak má vypadat.
Ale ta dohoda existuje, dělá to konsorcium W3C. Specifikuje však jen základní parametry, které by prohlížeč měl umět a jak se má zachovat, když něco neumí. Vývojáři prohlížečů si k nim dodělávají blbinky, které v jiných prohlížečích nefungují.
Tak já spíše mluvím o těch základních věcech, jako třeba kombinaci margin-border-padding, kdy si to každý bere podle svého a ne jednotně.
Ty blbinky, které nejsou součásti W3C, tak to je pak věc vývojářů a webmaster by to měl vědět.
Kombinace margin-border-padding je jednotná. Pouze starší MSIE to má trochu jinak. Běžně to obcházím matrjoškou.
Ve všech IE ve quirk vykreslovacím režimu je implementace box modelu "chybná", tedy odlišná od představy W3C. Ve standardním reřimu prohlížeče je v IE6 a novějších je implementace box modelu podle W3C. Protože IE starší, než IE6 prakticky vymizely a IE6 brzy vymizí taky, je možné se na matrjošku vykašlat, nebo ji použít jen tam, kdy hrozí zboření layoutu.
Trochu jsem si matrjošku vylepšil tak, aby mi nepřekážela a zapadla i do logické struktury stránky. Tím získala oprávnění na trvalé působení v mých prezentacích. Budu ji používat stále.