Kolik Vám je ???

Dneska se cítím strašně starý. Viděl bych to tak na 9,01 let. :(
Tak to si dávej pozor ať nepotkáš ceil(), nedávno prý jeden utekl z dokumentace ;)
<HTML>Doufejme, že pokud jej MzM potká, že bude špatně implementován a bude fungovat jako Přemek Floor();</HTML>
<HTML>Dneska je mi 326.</HTML>
Konečně se mi přibližuješ... zatím shora. :-)
Dneska jdu na pivo do Hollyday (nebo jak se to jmenuje) u svratecké, tak se když tak stavte...
Prý mají luxusní žebra.
í
Kočkám už se neříká "kosti"? Národ asi zbohatl - už jsou to žebra... luxusní. :-)
Mám notebook IBM ThinkPad T21. Jsem s ním spokojený, akorát je trochu pomalejší. Vyzná-li se v tom někdo dobře, tak bych e chtěl zaptat, co by se asi stalo, kdybych vyměnil ram 256(2x 128) za 512(třeba 2x 256)? Fungovalo by to?(příp. lépe?) Jinak si k tomu koupím PCMCIA wifinu a rozbočovač USB, tak uvidím, jak to dopadne...
PS:kdyby někdo věděl, jak přemapovat klávesnici, abych měl třeba na ctrl+F2 winkey- budu rád (tu winkey docela postrádám)
ps2:většinou nechápu význam číslic ve vašich příspěvcích...kdyby mi to případně někdo vyscětlil, taky se nebudu zlobit
ps3:mám v tom baterku 3.6AH, která vydrží asi 2min. Dala by se sehnat lepší?
ad ps2: jsou to čísla, kterými si sdělujeme, kolik nám je. Ostatně je to napsáno v titulku a kdyby sis to přečetl od prvního příspěvku, pochopil bys to i bez ptaní.
<HTML>Každé zlepšení paměti je dobré - zrychlí systém, nemusí tolik odkládat na disk (který je v noteboocích pomalý). Jen je třeba tam dát takovou paměť, která tam typově (konektorově) pasuje. Jen nevím, jestli je 512 MB postačující...

Ad PS: Záleží na operačním systému. Nástrojů jsou spousty na každý. Na Windows lze pomocí příslušného nástroje od MS vytvořit libovolné rozložení kláves - není tedy problém namapovat si kteroukoliv klávesu na cokoliv. Totéž jde i v jiných systémech pomocí jejich nástrojů. Nicméně základní omyl byl učiněn při nákupu notebooku - klávesnice je to první/druhé/třetí/důležité, podle čeho vybírám.

Ad PS2: Nemusíš, my si dávno z našich věků děláme legraci. Mnozí z nás své letokruhy dokonce přestali počítat, protože už je jich na nás moc (a prosté odečtení aktuálního data od data narození může některým z nás, co zažili nějakou tu kalendářovou reformu, činit potíže).

Ad PS3: To ti nepovím. 2 minuty je hodně slabá výdrž, nejspíš bude vyčvachtaná. Zkus sehnat novou.</HTML>
<HTML><em>kdyby sis to přečetl od prvního příspěvku</em> :-D :-D

nero - moc prosím, osvětli mi, proč jsi svůj dotaz napsat do tohoto tématu. Děkuji.</HTML>
Thalia::: Je zvědavej, jak jsi stará... (mladá). Píše to jasně v bodu ps2. A zjevně nechápe tvých věčných osmnáctin (ještě jsi nepráskla, že máš při každém příspěvku narozeniny)... osmnácté. Třeba zdrhne! :-)
takže...Nípal:to je mi jasný, že "by to mělo" zrychlit systém- jen mi jde o to, aby se třeba nesesypal komp(že by to nezvlád). no-v jiným PC(rodiným) máme 512 ram a ve většině případů to stačí...a narozdíl od té stávající...
normálně bych také vybíral, ale jistý XY ho bral na zkoušku z bazaru, potom ho tam vrátil, ale s šéfem byla blbá domluva, takže si ho asi po třech měsících vzal zpátky daroval mi ho a já jej označil za mně dostačující. jinak jsem hledal ve windowsu, a zatím jsem nenašel, něco, čím by se dalo uskutečnit přemapování..zkusím hledat na netu. dnes jsem se díval na tu BAT je tam psaný 3.6AH 10.3V a na notebooku je 16V 3.36A, tak nevím škoda že s těmito čísly neumím počítat.
thalia: od prvního příspěvku bych si to četl dva roky XD. napsal jsem to sem asi ze stejnéno důvodu, jako N o tom foťáku(kdysi). Zkrátka špatně mi to myslí a když něco zlamím, tak pořádně:).
ps:těma číslama jsem myslel například 1111111111b = 1023d = 3FFh = 1777o :)
1111111111b = 1023d = 3FFh = 1777o
binárně - dekadicky - hexadecimálně - oktalově.
Různá vyjádření stejné hodnoty v různých číselných soustavách.
a) RAM - každá základní deska i OS má své maximum. Takže RAMku nelze rozšiřovat jak se komu zachce. Zda se, že podle googla je pro IBM ThinkPad T21 maximum 512 MB. Víc už to neutáhne. Kdybys tam dal víc, tak se nic nestane. Buď se ti nespustí počítač nebo si z toho vezme jen 512 MB a zbytek jen tak zahodí. Kromě velikosti je potřeba vzít v potaz typ paměti. V tvém případě se jedná o notebookové SDRAM.
b) baterka - tak kromě toho, že to musí pasovat, musí hlavně odpovídat i jeho napětí, které bývá označené jako V (volt). V tvém případě uvádíš 10.3V (nemá být náhodou 10.8V?) Ostatní hodnoty jsou jen doplňkové. Kapacita 3600mAh určuje, kolik toho je akumulátor schopen v sobě uschovávat. Čím vyšší hodnota, tím dlouho bude notebook v provozu na baterky. Těch 16V bych tipnul, že patří k adaptéru k zásuvce. Dvě minuty na 3600mAh je už hóóódně pod úroveň. To už není ani 5% kapacity baterky. A kde sehnat novou baterku? Je to už dost starý stroj, takže náhradní součástky už těžko seženeš. Ale mohou se sehnat. Jen správně hledat. Nejlépe v bazaru nebo u repasáku. Ale počítej, že to nebudou nové kousky, takže jejich výdrž bude pod úroveň jejich skutečné kapacity. Hádám, že nanejvýš tak na 30 minut.
c) čísla - když se podíváš, kolik příspěvku toto vlákno má, tak bys pochopil, kde se tam vzalo 1023 apod ;) Prostě v tu dobu byly chlapské/holčičí kecy.
K tématu. Za chvíli to bude 8 roků a jeden měsíc ;) Pořád jsem mladší než MzM :) Ale až to bude 9 roků a jeden měsíc, pak mi přejde chuť.
<HTML>Tomík: Kam? Ke komu? Přes co?

ěýá</HTML>
Tady je fakt sranda jako u nás v Blbákově! :-)
Strašně mě nadchlo slovo 'blbka' - žeby dílo blondýny?
+ěé (Nípal - nepodváděj!)
<HTML>Lama: že jo, blbice je lepší ;)

ěýá (nepodvádím... nebo zas byla nějaká kalendářní reforma?)</HTML>
Copak jste všichni umřeli? No, někteří už na to mají věk, co? ;-)

í
<HTML>Mně se líbí
špaček - špačice
had - hadice
No někdy by se to s tím přechylováním nemělo přehánět.

Je mi 18, ale ani s takovým množstvím mladistvé energie prostě nestíhám.</HTML>
vrtulník - helikoptéra

nemělo

í
Slovo -blbka- není tak docela marné. Alespoň nemá tolik zbytečných zábran při volbě odpovědi na otázku: "Dáš, či nedáš?" :-)

furt moc
<HTML>MzM: Ne, ještě žiju. Ale po těch několika kalendářních reformách už ani nevím, kolik mi vlastně je. Hliněné destičky zaznamenávající datum mého narození se už dávno rozpadly v prach.</HTML>
Zkus se podívat do zrcadla, jestli to nemáš vytetované na zádech...
í