Kolik Vám je ???

<HTML><h1 style="font-family: Comic Sans MS;color: lightgreen;"><marquee behavior="alternate" bgcolor="pink"><blink>18</blink></marquee></h1></HTML>
Jak to, že ta "18"-ka není fontem comics sans-serif?
í
<HTML>Máš recht, nevím, jak jsem na to mohla zapomenout! =-O Samozřejmě opraveno.</HTML>
.. no a pak ta "18"-ka ještě nebliká. ideálně světle zeleně. Pak už by to mohlo být OK. Nějaké javaskriptové prskavky už tam asi nepůjdou. I když nějaké prima pohyblivé pozadí by tam asi šlo.
í
<HTML><h1 style="color:pink;"><marquee behavior="alternate" direction="up" width="80%"><marquee direction="right" behavior="alternate"><blink>18</blink></marquee></marquee></h1></HTML>
<HTML>MzM: už to bliká světlezeleně :-).</HTML>
Tak, když si dám ze dvě slivovice, tak asi jo.
<HTML>Tak co, pomohlo to? :-)

O víkendu bylo na wz koukám zase veselo. Kdybyste viděli schránku podpory. Tolik mailů o nefungujících stránkách během 24 h nepamatuju :-)). Ale tak hlavně že to už zase jde.</HTML>
Tyjo, jak to, že jednou to nahraju, bliká to zeleně a podruhé to bliká černě...
í
<HTML>Týjo, no fakt, při prvním načtení to bylo černé, teď to mám barevné. Asi jedna z dalších slavných wz záhad...</HTML>
..trochu rozvířím usazené bahno zdejšího vlákna...

Jaký byste si koupili foťák?
Situace:
Mám doma Olympus 720 UZ, matka stále fotí na film (neuvěřitelné, co? :) ). Věnuji jí svůj Olympus a koupím si něco jiného.

Já jsem pokukoval po něčem, co dělá hezké fotky, ale to zase naráží na požadavky mojí ženy. Jako, že já bych si vybral nějakou jednoduchou zrcadlovku (vcelku jsem se zamiloval do D40 od nikona), ale moje žena mi říkala, že takovou obludu by nikam netahala. Přitom je to jedna z těch menších zrcadlovek, že?

Tak jsem vybíral mezi neuvěřitelně velkým množstvím všech možných kompaktů. Odhlídnu od takových těch skoro zrcadlovek a zrcadlovek s pevným objektivem a za rozumný peníz jsem našel Panasonic Lumix DMC-LZ5.

Nechci nový foťák, to je zbytečný luxus. Chci max 10 MPix. Peníze rozhodně hrají roli. Takže opravdu ne nic za 15000. (to bych asi ukecal ženu na ten D90 s 18-100 objektivem.)

Nějaké zkušenosti? Rady? I blbé příprdky? Skoro všechno má informační hodnotu.

Dík.

í

P.S.
Když bůh a admini dají, možná se dožijem i 2000 :D
<HTML>Já sám mám Panasonic Lumix DMC-TZ4. Oproti tvému výběru má podstatně lepší display (antireflexní úpravu člověk ocení) a má lepších pár dalších detailů (např. není na tužkový baterie a má větší rozsah zoomování), takže osobně doporučuju spíš ten TZ4 :). Jinak můj fotr je moderátorem asi na dvou dost známých foťákáckých fórech a s tímhle by ti poradil daleko líp (foťáky zná snad zpaměti) - bohužel je teď fuč :/ Až přijde, zeptám se :)

ěš</HTML>
Dneska jsou ty kompaktní foťáky v podstatě všechny stejné, záleží jenom na výši obnosu, kterou jsi do toho ochotný vrazit. Pokud trváš na zn. Panasonic, koukni třeba na tohle: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007J0B9000V8X
Asi jsem ti moc nepomohl, ale mám rád "příprdky". :-)
Před rokem jsem se také rozhodoval o foťáku. A v souboji Panasonic x Canon vyhrál Canon PowerShot SX110 IS, který také vlastním. Pro mě má výhodu v superzoomu, v AA baterkách (neocenitelné, pokud dojdou baterky. Kdekoli se dají jako nouzovku koupit tužkovky) a v plném manuálu (západy, mráčky, hvězdy, supr i na ohňostroje).
Nípal: Jak je ten lumix rychlý?

Od zapnutí do možnosti udělat fotku a zaostření?

Já znám z kompaktů asi jenom ten, co mám doma Olympus 720 UZ a ten je pooommmmaaaalllýýýý.

Pak jsem měl v ruce Olympus E-10, ten byl trochu rychlejší, ale start taky nic moc a lovit snímky hýbajících se objektů je zážitek. Pak se tatovi E-10 pokaknul a koupil jsem mu D40. To je blesk. Zapneš a než přiložíš oko ke kukátku můžeš fotit.


U těchhle malých foťáků si myslím, že všechno nad 4 max 6 mpix je jednak zbytečné a jednak to pak zbytečně víc šumí. To samé zoom. Jak je to moc velký rozsah, vždycky musí něco trpět. Takže tak 10 je taky až až....

Toť mé názory a postřehy, vaše názory a postřehy jsou, samozřejmě, cenné a určitě mi pomůžou něco vybrat.


í

P.S.
Kompakt koupím ženě a sám si stejně koupím tu D40....
<HTML>Nevím, teď jsem to prubnul a fotku to vyrobilo do 3 sekund od přepnutí páčky z OFF na ON. Jinak já mám zrovna takový, co nijak zvlášť nešumí (ač má 8 Mpx) a i ten zoom se hodí :) No bodejť, radil jsem se před rokem o jeho výběru s tátou ;) Jinak mluvil jsem s fotříkem a ten tě odkazuje na <a href="http://digiforum.zive.cz/">http://digiforum.zive.cz/</a> :)</HTML>
Bezva, díky.
Hodně jsem si početl na http://www.dpreview.com ale to určitě znáš...
<HTML>Vždycky jsem si říkala, že je škoda, že je na fóru tak málo živo. Posledních 14 dnů je tu naopak živo až moc :-D. Mazala jsem a zamykala doalelujá.

A abych se držela OT, tak na DJPW jsem četla, že chystají sraz 2010. Což mi připomnělo, že jsme letos na wz sraz poněkud pozapomněli. Loni byl tuším v únoru, to jsem trošku přetáhli. Ale co bylo zajímavé pozorovat na jejich diskuzi je to, že brněnská část se dokáže mnohem lépe a rychleji domluvit, stejně jako v případě wz srazů :-)).

Nakonec přeci jen k tématu: 18 a basta.</HTML>
<HTML>OffT: Musím Thalii pochválit za chytré udržení prvenství tohoto tématu, co se jeho délky týče :) Problémy se zablokovaným FTP nás začínaly dotahovat :D

OnT: ěš</HTML>
<HTML>To jsem ale šikovná, viď. Holt jsem na svůj věk vcelku inteligentní děvče.</HTML>
9 - nakonec jsme se dohodli, že bude jeden malinký foťák a když budou na konci roku dobré prémie, tak jeden velký foťák.
Takže teď už mám Olympus FE-5010. A když to půjde dobře (finančně), tak mám vyhlídnutý Nikon D90 v setu s 18-105.

Tak jsem zvědavý.
A nebylo by levnější koupit kbelík barev, pár štětců a malovat si ty obrázky sám? Nakonec - tvůrčí činnost má taky něco do sebe... Postavíš se na koleje, zastavíš Pendolino a řekneš: "Momentík, jen co si nahodím skicu!" :-)
Odpovím si sám: "Nebylo!" Už jenom to zastavení vlaku by tě přišlo pěkně draho (draze na dráze?). Ale o slávu bys měl určitě postaráno... Natož kdyby se ti takový obrázek podařilo prodat (což v dnešní době nevylučuji, lidé jsou hovádka boží a koupí kdeco!), stačí to vystavit na youtube a utrhají ti i ruce. :-)
Hmm, to by se mi nelíbilo, takové utrhané ruce... to by asi bolelo. A hrozně rád se krmím sám.

í
Očividně jsi přehlédl to písmenko -i- ruce. :-)