IE 7.

NzA: Ne

(málem jsem si smíchy ohřál s řízkem i ruce....)
jasně, IE je virus, a celkem promyšlený, ještě jsem neviděl jiný vir, který by se tak totálně prosral celým systémem a shazoval ho...

jinak win98 mi nevyhovoval hlavně proto, že potřebovaly tak co 2 dny restart, to xp pro vydrží okolo 2 týdnů (vím, taky to není moc, ale je to lepší)

Jinak uživatele IE asi nikdy dost dobře nepochopím, zvlášť ty, kteří měli možnost vidět i nějaký Internetový prohlížeč, ne jen tu paridii na browser.
lolec, Astronome, z toho jednou vyrosteš, neboj :D
Astronom: v XP a jakémkoiv NT systému je tolik rozdílů, že bys je počítal celý život, jednak, jak už jsem napsal, je to mnohem stablinější (ovšen a linux to samozřejmě nemá) Každopádně můžeš použít NTFS systém souborů s šifrováním a uživatelskými právy a potom nějaké primitivní htt skrývání souborů je k smíchu... zkus se na tu složku podívat přes cokoliv jiného, třeba windows commander, myslíš, že ti to něco skryje?
ja jsem nucen používat ie, protože se mi zbytek začne asi po hodině sekat (mám požádně zasraný win a nechce se mi tu už měni- čekám na nové PC)

ie se drží standartů, které si sám vymyslí...

a to že nechávají starý kód je další hloupost, bo tam zůstanou bugy...
No, afaik třeba Netscape je starší prohlížeč a poněvadž z něj FF vychází, tak by se dal pokládat za stejně starý, a na rozdíl od IE dodržuje standardy
Astronom, jen taková blbá otázka: jak často ten počítač vypínáš? pokud ho vypneš častěji, než jednou za ty dva dny, tak samozřejmě tu potřebu restartu asi nepocítíš, ale když jedeš dva roky v kuse (provozju DC huby pro naší síť a spoustu dalších služeb) tak to restartování co dva dny naštve, když na XP to stačí tak jednou za dvy týdny... když na tom pc teda nic moc nedělám, tak jede i měsíc bez problému...
co ie dodržuje více? ;)
>>Ale to IE je dodržuje víc!

tak to už je vážně k smíchu, to se na mě nezlob....

zkus si pročíst w3c.org... taky s můžeš podívat na tohle: Ale to IE je dodržuje víc!

nebo si zkus na svém milovaném IE třeba acid2 test.... a taky zkus otevřít 15 oken IE a podívat, se kolik sežere ramek a potom zkus 15záložek v opeře a porovnat.....
První si něco přečti a nauč, než zase začneš špinit klávesnici...
Astronom: my potřebujeme interní hub, hub, který je mimo síť je nám na 2 věci, navíc je naprogramovaný podle našich potřeb... ale to je jedno, to tady neřešíme, každopádně 98 po 48 hodinách prostě nejsou schopné normálního provozu...
sakra, jak jsem napsal na tohle: tak jsem naevložil ten odkaz :D

tady je

http://interval.cz/clanek.asp?article=3137
ROFL, tak to už je na mě vážně moc, končím s touto diskuzí.....

přečti si o tom testu něco.... acid2 test kontroluje, jak moc daný prohlížeč podporuje standardy w3c nijak nezvýhodňuje žádný prohlížeč, v současné době totiž tímto testem na 100% neprojde žádný existující prohlížeč, jen opera ho splňuje cca z 95%, Firefox tak z 80% a IE tak okolo 20%
Windows 98 se s XP snad ani srovnávat nedá. Ty vidíš jen změny z hlediska BFU, kterému je jedno jak to funguje. Prostě jen vidíš ten nový design (který jsi ze srovnání vyloučil) a pak změny typu že XP má možnost zobrazit obsah složky s obrázky i jako náhledy zatímco 98 ne a podobně. To jsou ale vše změny pouze v uživatelském rozhraní.
Že třeba práce s pamětí je v XP nesrovnatelně lepší než v 98, že pokud se nějaký program kousne, máš v XP několikanásobně větší šanci prostě ten program shodit a bez restartu pracovat dál jako by se nic nestalo atd. atd. atd. , to prostě zanedbat nejde.
Ale hele, jestli se ti kombinace W98+IE líbí, neberu ti to. Akorát jít s tím na internet to je jako dát všechny cennosti z baráku do chodby za vchodové dveře, nechat dveře dokořán a jet na dovolenou. V obou případech existuje jistá šance, že se nic nestane ...
No... jedu na koupaliště se schladit i za cenu rvačky (někdo se tam roztahuje se snědou kůží) než tady poslouchat takové hlody od hloupého chlapečka...
Astronom: ještě něco: proč bych měl vycházet z cizích drbů a pod? Taky nemám rád skalní fanoušky FF, protože Opera je prostě lepší, ale co....

jinak vycházím hlavně z vlastních zkušeností, ještě před pár lety jsem taky používal IE a věř, že jsem měl hodně příležitostí zkoušet a porovnávat a že bych na IE už nešel, leda že by 7-čka nějak výrazně překvapila, čemuž nevěřím....
No, by mě zajímal ten případ..... ale asi taky půjdu s přítelkyni někam k vodě, to přecejen bude lépe strávený den....
poslouchám...

Jinak příklad... tatík má komp... hodil 98 sek po asi 10 minutách
nahodl 2000 sek asi po 10 práce (stačil něco spustit a 10 minuit pracovat)

XP po deseti minutách mu vyskočí na monitoru 4 malé obdelníčky které tam nepaří... jede dál...

=> XP nespadne tudiš je lepší....
> "vy věříte reklamám, ale když se semele něco trošku jiného, tak skutek utek... "
nikoliv, my ty ostatní prohlížeče opravdu POUŽÍVÁME.... překvapení, co? ;)

> "uvědmujete si, že tu říkáte, jak je IE hroznej, a furt ho ponižujete?"
takovou kritiku nelze provozovat nevědomky, takže na tom třeba něco bude...

a WinXP se od 98 liší třeba už "jenom" úplně jiným základem......
jakej test co to meleš?

budu postupovat polopaticky... až někdo nebude souhlasit řekněte kde...

normy. Kalsická norma ISO či ČSN. k čemu slouží? samozřejmě otravuje práci, jako každé nařízení, ale dělník pracuje a pracuje a pak skončí, příde jiný dělník a dělá to úplně jinak. Tak zavedeme normu a oba to budou muset dělat stejně. důvod? chceme stejný výrobek kompatibilní s předchozím ale jinej člověk by udělal jinej...

webové standardy. obdoba norem. chceme aby se všechno chovalo tak jak má. chci napsat kód a neodhadovat jak to bude vypadat, chci to vědět. a naopak chci vědět co píšou ostatní. mezinároní jazyk. rozumim tomu co píše japonec i číňan.

webové standardy spravuje W3C. O tom jaké jsou a že by šlo něco líp se nemá cenu bavit. je to pravda, ale když chci aby něco fungovalo, musim se trošku zmáčknout. Takže v ideálním případě se budou prohlížeče kompatibilní se standardy. jako například ff nebo ostatní kulturní prohlížeče 21 století....

IE. IE má monopolní postavení. Opět nebudem rozebírat důvody, nemá to cenu. Prostě to tak je. A IE silně odporuje w3c
http://nanobox.chipx86.com/browser_support.php
v odkazu dole je souhrn dost věcí co se na webu používají a podpora prohlížečů. O tom taky nemá cenu debatovat, tak to prostě je.

Jak je vidět IE NEPODOPORUJE spoustu věcí. ale ok dejme tomu. problém je hlavně v tom že ie si vymýšlí nové věci které nejsou standartdní. To pak nefunguje v ostatních prohlížečích...

příklad: výrobcy chleba začnou prodávat chleba který nepůjde uříznout klasickým a standartním nožem. Půjde uříznout pouze novým bastlem který je jinak nepraktický, ale jíst se musí že? výsledek? chaos!

a jiak k historii:
Na začátku byl Mosaic, první použitelný prohlížeč webu. Několik z jeho autorů založilo společnost Mosaic Communication, která byla vzápětí přejmenována na Netscape Communication. Jejich hlavním produktem se stal Netscape Navigator, kterému interně říkali Mozaic Killer -> Mozilla.

Netscape Navigator byl prostě cool, jeho autoři jej rozšiřovali nad doporučení W3C - uměl tabulky či frámečky dříve než je specifikace znala (bez komentáře, zda je to dobře či špatně). Autoři webů, kteří tato rozšíření využívala, podmiňovali přístup jen pro Netscape Navigator. Využívali k tomu user-agent string, který měl např. pro verzi 1.22 podobu: Mozilla/1.22 (Windows; I; 32bit)

Když se Microsoft rozhodl vstoupit na Internet a zničit Netscape, potřeboval by mít použitelný produkt. I kdyby jej však měli (což se do verze MSIE 4) nestalo, spousta stránek by nefungovala, protože jejich autoři povolovali jen prohlížeč od Netscape. Proto Microsoft nastavoval již od prvých verzí user-agent string takovýmto způsobem:
Mozilla/1.22 (compatible; MSIE 1.5; Windows NT)

V něm říká, že je v podstatě maskované MSIE kompatibilní s Netscape Navigatorem první řady. Netscape se poprvé podařilo udělat prohlížeč, za nějž se ostatní vydávali.

I když se situace změnila, nebylo cesty zpět - webmasteři stále zobrazení stránek podmiňovali na přítomnost určitých řetězců. Proto i dnešní MSIE obsahuje řetězec Mozilla:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0; .NET CLR 1.1.4322)

takže netvrď tady blbosti ok?
hmm trošku to trvalo než sem to napsal.... :)
Astronom, věř, že když už se člověk v IT nějaký ten pátek pohybuje, tak o tom něco ví... a taky ví, co může očekávat... btw. myslíš, že Opera a firefox se nevyvíjí, opery má novou verzi přibližně každý měsíc....

když už chceš jmenovat věci, co který browser umí tak třeba prvních pár věcí, co mě napadne opera umí, ie ne:
emailový klient, RSS čtečka, tab browsing, vlastní styly, skinovytelnost, mouse gestures, CSS2, pokračování přerušených stahování, Bitt torrent, kvylitní zoomováni stránky, opravdové fullscreen prohlížení, je asi 2x rychlejší, blokuje pop-ups bez nějakých zbytečných pluginů, IE z nějakého nepochopitelného důvodu ani neukazuje favicony, dokud se web nedá do oblíbených, potom desítky různých utilit, bez kterých bych si práci už nedokázal představit a pod... pak třeba výborný spamový filtr, IRC (to ale nepoužívám, na to mám trillian)...
"myslíš, že Opera a firefox se nevyvíjí," - jj podívej se kolik kritických chyb má IE neopravených, a jak dlouho tam jsou...

nevím přesně ty čísla u ff (opera bude podobně) byla zranitelnost(známá bezpečností chyba čeká na opravu) tušim dohromady týden za rok... u ie to je zhruba tak rok za rok....
>> A zapoměl jsi na kódy... v tom je dostkrád IE lepší... pokud ti jde o jednoduchý zkrášlovací kódy...

?
No, tak já půjdu posnídat.... jinak to taky nechápu, to s těmi kódy, co kdybys taky uvedl nějaký příklad?
pak nechápu co píšeš o trojanech a vůbec, favikony je hovadiny schovávat ať se jmenují jak chtějí...