Firefox - už mě pomaloučku štve....

Vy*er se na validator + IE
Firefox ukazuje stránky správně, IE ne.
Pokud to jde v obojím a validator kelý bludy, prď na něj.
1 z 10000 návštěvníka zajímá, jestli to mas v "normě" !
nechápu problém (že nechápu proč děláš takový vopičárny s popisky necháme stranou) - ta stránka je stejná v IE6 jako ve FF a ty popisky taky.
Astronome. Možná to chce zase malinko něco nastudovat o html. Třeba to, jak se chovají divy a spany. Div je blokový element span řádkový. Chovají se jinak.
Jsem se na to díval. Ve ff to funguje ne?

Týjo. Dělá se mi nevolno (neboj astronome, není to z tvého webu). Včera naše kočka porodila. A rodina rozhodla, že koťátka nebudou, protože je nikdo nechce. :-(
Ještě že jsem měl doma dost alkoholu, jinak se mi ještě teď klepou ruce. Nic hezkého, ale měly to rychle za sebou.
Marek z Markova: Ty víš že mám rád kočky.... že jo. Proto mi to říkáš?
Já vim, že div je blokový a span řádkový. Ale mě se ve ff span nezobrazuje, pokud je v iframe... chápeš?Mám to udělat podle toho co říkal Big Bing, a vykašlat se na validaci, nebo to mám udělat nějak jinak?
Big Bing nemá pravdu
on totiž úplne správne nezobrazuje stránky nikto (okrem textových prehliadačov, ale to len obsah anie formu)

Mal by si to urobiť nejako inak, napr.:
uvedomiť si nasledujúce
- nie každý má zapnuté obrázky = naštuduj atribút alt
- paranoja vládne svetu = nevyrábaj navigáciu založenú na JS a obrázkoch / alebo doplň alternatívu /
- nie každý prehliadač (teda žiadny) podporuje CSS (hlavne 2.x) v plnom rozsahu = nevyrábaj navigáciu založenú na CSS a obrázkoch / alebo doplň alternatívu /
- nie každý veští z rozsypaného čaju = nauč sa niečo o kódovaní (zna) a ukladaní súborov v rôznych kódovaniach (stačí aj systém pokus->omyl)
- pohyblivé obrázky odpútavajú pozornosť od obsahu je na tom založený celý reklamný priemysel a marketingové praktiky
- a skús niečo ako pravopis ZAREGYSTROVAŤ nieje správne ani v češtine, že?
(zna) = znakových sadách
Súhlasím so Stanlym, tie farebné divy stoja hádaj za čo...
A "zaregystrovať" sa píše s mäkkým "i".
btw jestli nechceš upustit od barevných divů, tak rozhodně upusť od iframe ;-)
>> Vy*er se na validator + IE
>> Firefox ukazuje stránky správně, IE ne.

...zas takovej optimista bych nebyl, FF je rozhodne nevykresluje spravne, jen lip! Osobne jsem zastancem FF a nehodlam v dohledne dobe prejit na jiny prohlizec, ale mam-li byt objektivni, tak v dnesni dobe ma asi (co se dodrzovani standardu W3C) nejlepsi "jadro" Opera 8. Zadny ze soucasnych prohlizecu vsak v tomto ohledu neni dokonaly. Pokud budeme porovnavat IE a FF, tak samozrejme FF rulezzzzz :)
Uvidime, jak s kartami jeste zamicha IE7, zatim ma ta beta verze IHMO stejny jadro jako 6ka (mel jsem moznost ho testovat jen chvili). Doufam, ze hosi od mrkvozroutu na nem jeste poradne maknou a predelaji i design, ponevac "ergonomie" ovladani mi byla dosti proti srsti
Nejlepší jádro má Safari ;-)

Validátor ti může dost pomoc, najde nějaký neukončený tagy a tak, ale na nějaký jeho hlášky se můžeš s klidem vykašlat, jen musíš vědět na jaký.
Béďo, nejlepší jádro má kešu ořech... aspoň podle mě. (-;
>>dis: no jo.... když pak bych musel na frame... :-)

Imho nemusel, co třeba include?
Imho ti to vysvětlili blbě. Prostě tam kde máš teď iframe vložíš php skript s funkcí include, ve které bude nějaká proměnná. A podle toho jak nastavíš tu proměnnou, tak se ti bude vkládat soubor. A proměnnou budeš nastavovat v odkazu. Takže když budeš mít několik odkazů (např. menu) a v nich různě nastavenou proměnnou, tak se ti z každýho odkazu vloží pokaždý jinej soubor.
Například lynx iframe imho určitě nepodporuje a používám ho poměrně často a nemyslím si, že někdy přestanu....
Asronom, s těma kočkama to tak nebylo, sorry, omlouvám se...
k tomu ostatnímu. Include je fakt dobrý. Místo iframe určitě.
Přepisování? Někde jsem slyšel, že 1g analýzy = 1kg ladění/přepisování.
Takže trochu si práci napřed rozmyslet někdy stojí za to.
Odzkoušet si technologie na jednoduchých přikladech a pak to nemusíš 5x přepisovat.
//zkušenější_user->ignore(this);
" že neptuny( bo jak se to menovalo :-D ) už vymyzely"
Chtěl bich takoví Neptun (tj. Nescafé) potkat. Sežeň si prohlýžeč s názvem Mossaic a užyj si brouzdáňý :)

"hudba je ilegální i když bude jen hrát a ne se stahovat"
A hraní na uživatelově kompu snad neznamená, že ji uživatel nejdřív stáhne?

Jinak nenech se oklamat módou. Jak víš, móda se po pár desetiletích vracívá (je to vidět třeba v oblékání), třeba se jednou vrátí textové prohlížeče, tagy font a layer, 12" monitory a kompy s 640kB paměti (což bylo, jak trefně poznamenal jakýsi moudrý pán z Ameriky, ještě v roce 2000 pořádné a postačující množství paměti). Tak přece zas nebudeš chtít předělávat svůj web na něco, co za chvíli vyjde z módy? Naopak, když si počkáš, móda přijde za tebou ;)
Radši se nebudu dohadovat, proč si to nepamatuješ, jedna moje sarkastická poznámka by zněla, že jsi tehdy ještě houbařil ;)
žrát lysohlávky hned po narození ? :D tak to je výkon :DD

Astronom: ta sarkastická poznámka od Nípala v překladu znamená "nemachruj, když si ještě ani nebyl na světě". a i kdbys byl tak si to nemůžeš pamatovat
Tyjo astronome. Include, framy a pod. Co tak si najít více zdrojů? A zeptat se ten doporučuje to, ten zas to. "Ti říkají, že to nepodporují všechny, ti říkají že jo..." Tak třeba Džej Árův (ty jo DA to se blbě píše (-; ) lynx framy určitě nepodporuje. Několik málo grafických prohlížečů, které znám je zase podporuje. (Teď si nejsem jistý tím javáckým od Sun). Obecně lze říct, že s frames to může být někdy jednodušší, pokud nemáš dynamické stránky (php), pokud ano, tak získáš spoustu výhod, když přestaneš framesy používat. To je na jakpsatweb popsáno.
Prostě to chce ten gram analýzy. Přečíst nějaký ten web, knihu, článek v časopise, příspěvek ve fóru.
Třeba já osobně jsem se webama do poslední doby moc nezabýval, ale věděl jsem co je iframe, co include. Když si přečtu, že v případě, že si někdo schová adresu stránky s rozvržením frames a pak se podívá a není tam to, co chtěl, tak odkaz zase smaže, to mě přesvědčilo o tom, že framesy ne. A td. atd. prostě to chce pořád něco číst a pídit se a tak.
Pak když se podíváš na w3.org, a zjistíš, že v novějších std DTD frames nejsou, a že se tomu musí předepsat extra dtd a ještě je u toho napsané depreced, tak to taky o něcem vypovídá.
Chápu, že ve tvém věku se ještě oblasti s plněnými informacemi nepropojily (tohle neber jako nějakou urážku, to je prostě fakt, společný tvé věkové skupině), ale pokud ty oblasti v mozku zásobíš dostatečnými množstvími informací, nakonec se to vyplatí. Dějepis nevyjímaje...
No téma uletělo, raději to zakončím.
Prostě jak říkal profesinální revolucionář a syfilitik Vladimir Iljič Lenin (Uljanov): "Učit se, učit se, učit se." Nevím, kde to opsal...
MzM: jo v poho, ono by se to možná lépe zkracovalo, místo jako DA, třeba JR ;)
DA, ale to už není ono (-; DA se píše v poho, Džej Ár se píše děsně...
Iframe má člověče snad ještě menší podporu, než frame. Ale už začínám blouznit či stárnout, ani nevím, proč ti říkám člověče…
Astronom, ok iframe. Když dáš do stránky include, tak v tom include pochopitelně nemusí být statická věc, ale i proměnná. Tu si můžeš předat třeba přes url (odkazem) a podle toho nahrát obsah tono žádaného iframe. Např.: zavolám stránku jako moje.php?str=o_me.html

a moje.php bude neco jako:
.....
<div class="jako_iframe">
include($_REQUIRE['str']);
</div>

a je to. pak to zavoas jako moje.php?str=odkazy.html a taky to bude fungovat.

Další tvůj problém: "...a tak se v tom všeci motali, až jsem to přestal chápat.". Samozřejmě ne všichni, co ti odpoví mluví pravdu, jsou to jenom lidi, tak tomu nesmíš na 100% věřit. Prostě to přečtu, vyzkouším a když to funguje, tak je to dobré.

<noframe> je logický doplněk k frame (i iframe?) nevím nepoužívám to. Kdy se prohlížeč informuje o tom, co dělat, když neumí frame. Co když se rozhodneš, že si napíšeš prohlížeč, ale zatím to iframe podporovat nebude? Použiješ informace z noframe. Slušně napsaná stránka by to měla mít ošetřené i pro lynx (ten iframe určitě nezvládá).

A co když si, jak už jsem psal někdo zobrazí něco na tvých stránkách, kde v iframe bude pro něj veledůležitá informace. Teď si řekne "jo, super, to si schovám, sem se vrátím", schová si adresu, pak se vrátí a ouha... Není tam to, co chtěl. To se ti s include nestane.

Zapomněl jsem na něco?
MzM: myslím, že jsi podal postačující výklad...
Tebe už citovat nebudu... Ani se neptej, jak to myslím. :-)