Oddíly

Mám na jednom fyzickym disku tři oddíly 6G +5G + 64G . Chtěl bych ale jenom dva. A to 69G + 6G. Řekněme, že data si hodim na druhem HDD někam do háje, takže to problém neni. Jak ale odstranim dosavadni oddíly a vytvořim jiné?
zkus program Partition Magic...
a nebo obycejnej diskmgmt.msc

microsoft prece vyrabi skvely programy :)
fdisk z libovolného OS... teda raději ne z dosu..
jak ne z dosu? jed do dosu napis fdisk a v nem to v pohode udelas. nejdriv smas oddily, pak dej vytvorit a cti co po tobe chtej jinak si ten oddil nastavis na celej disk a pok znovu je to jednoduchy. jo a pok ty disky musis sformatovat (format C:) a mas to hotovy a v poradnym operacnim systemu ne v takovy sracce jako je windows. kde jsou ty doby s dosem buu :-(
Cactus, proč ne z dosu? Bo nezná oddíl typu NTFS. A do je dneska ve win, no, doporučené. Jinak jsem udělal prima zkušenost s dosovým fdiskem. Viz. http://markovo.wz.cz/pidimek.php?p=2
http://www.partition-manager.com/
drivespace? ten je na zvetšení kapacity disket:D si pamatuju, jak sem ho chtěl dát do WinXP:D
hehe, já vim na co je drivespace, bo ho mam jak na win98(momentálně nefunkční) a i na Win95, takže snad vim k čemu je ne?
no, já to nikdy ve Widlích neviděl, bo já ho moc nepoužíval (teď už vůbec) a ve WinXP nejde, takže si to nemůžu ověřit
VzA: takovy bludy muzes zplodit snad jenom ty

k puvodnimu dotazu, pro praci s diskovymi oddily slouzi vyse zminene programy (fdisk, partition manager, diskmgmt.msc,...)

v ZADNEM pripade se na to NEDA pouzit DriveSpace
hihi VzA>>a pak kdo to dělá bludy.. sem čekal kdo se ozve;)
hehe, pokud mas win98 tak ti poslu muj drivespace3 a schvalne, jestli s nim vytvoris diskovy oddil:) (me nebezel ani fdisk, bo mi to nahlasilo, ze disk je z 100% full, pritim sem vyuzil 0.5mb z 85mb)
No, jestli se dobře pamatuju, tak drivespace skutečně sloužil k vytvoření jakýchsi disků. Ale mám pocit, že tohle dělal vrámci jiného disku. Polopaticky. V klasickém FS (file system), vytvořil veeelky soubor, označil ho jako disk, a ukládal do něj info po svém, tedy komprese a tak. Tohle s klasickým fdiskem moc společného nemá. A jestli se dále dobře pamatuju, tak to byla dost zoufalost a kdo měl jenom trochu větší disk a nemusel DriveSpace používat, tak se mu vééééélkým obloukem vyhnul. Nejednou jsem slyšel brečet člověka s DriveSpacem, že přišel o data. A to není jako klasický disk, že na to něco pustíš a většina dat jde dostat zpět. Tohle bylo naprosto nenávratné. Ale to by VzA nemusleo vadit, bo dělá stejně instalaci OS dvakrát za měsíc.....