Problém s javascriptem

musis tam mit promennou pohlavi a v ty bud mit m(male) nebo f(female) ci to samy akorat v CZ
v tom souboru s jednotlivejma jmenama u nich uvadej i POHLAVI, ktery potom nactes a if(pohlavi=="muz") udelej to else: udelej to. Ja JS neznam tak nevim jak to tam je s IFem
nebo ještě lépe - udělej si dva oddělené seznamy jmen - holky, kluci a hoď si korunou, ze kterého budeš vybírat ;)
Heh, pokecat si s počítačem, to musí být odvaz... Jendak vymýšlíš vymyšlené (tohle běhalo i na ZX Spectrum tj. asi rok 1985, tos byl ještě na houbách), jednak je to krok od lidí. Zkus to najít na webu. Teď si vzpomínám, že existuje plugin do mirandy, dělající zrovna toto.
Ptákovina, soustřeď se raději na absorbování informací, které k něčemu budou... I když, tohle by mohl být dobrý tréning, kdybys to dělal sám...
heh, no hlavně mě teda fakt zaráží diakritika v názvu funkce, to snad ani nemyslíš vážně, ne?
VzA: lol fakt hrozny hlasky :D prej "ahojky brouku" :D
jo mám problém.
http://www.lukasuv-svet.wz.cz/Pozdrav.htm

mi hlási toto:
Chyba 404 soubor nenalezen!

Pokud jste zadával(a) adresu do adresového řádku ručně,

vraťte se prosím zpět a příště k prohlížení webu používejte levé menu.
Vraťte se na předchozí stránku a k brouzdání po webu používejte menu!

Poukud k prohlížení webu používáte levé menu a to vás dostalo sem,
je prevděpodobné, že stránka se opravuje nebo dokončuje
a vy jste ji v tomto termínu přistihl(a)...

Neuděláte však špatně, když mi napíšete,
Napište mi hlášení o chybě
na co jste klikli a že se vám zobrazilo hlášení o chybě.
Děkuji za pochopení.
VzA: tvuj mozek je na moje problemy moc nevinnej a nevyzralej a tupej. jeste bys dostal sok a epileptickej zachvat
zkus regulární výrazy.... viz. třeba www.regexp.cz
>>
if ((formular.odpovedi.value)+='ahoj') zobraz(ojmeno1);
if ((formular.odpovedi.value)+='ahojky') zobraz(ojmeno1); }
>>

tohle je naprostá hovadina, říkal jsem ti, že to máš udělat pomocí regulárních výrazů, tímto v imho podstatě připojíš ten řetězec za řetězec formular.odpovedi.value a je jasné, že pokud náhodou nedojde k nějakému selhání skriptu, tak to musí vracet vždy true.
www.regexp.cz

no to je ten nejsilnější nástroj na zpracování textu, co znám... v javascriptu s tím nemám moc zkušeností, tuším, že se tam používá metoda match()

třeba bych udělal toto:

if (formular.odpovedi.value.match('ahoj')) zobraz(ojmeno1);

se vykoná vždy, když se vyskytuje řetězec ahoj, když bys tam zadal '^ahoj', tak by to platilo jen, když by to začínalo slovem ahoj 'ahoj$' by zase znamenalo, že ta musí ahoj končit atd... viz www.regexp.cz
heh, nejde to nějak upřesnit? netuším, co je na tom špatně...
no nic, já bych viděl problém v tom, že v tom externím javasriptu, jak definuješ pole pozdrav máš před koncem ještě čárku, zkus ji dát pryč

jinak nespletl sis match a math ? :) jiné užití match jsem tamu tebe nikde nezahlídl...
no popravdě se mi do toho fakt příliš nechce.... možná občas s něčím pomůžu, ale snaž se na co nejvíce věcí přijít sám, je to dobrá "škola" :)
no [a-zA-Z] znamená, že tomu vyhovuje jakékoliv písmenko anglické abecedy.... ty bys to musel použít třeba takto

'[aA][hH][oO][jJ]' , což je tak trošku hodně práce, teoreticky by mohla mít metoda match nějaký přepínač, jestli to chceš mít case sensitive nebo ne... zkus hledat....
no prostě výrazu [aA] vyhovuje buď a nebo A, výrazu [ABC] vyhovuje A nabo B nabo C .... a tak podobně... takže pak výrazu [Aa][Hh][Oo][Jj] vyhovuje ahoj, Ahoj, AHoJ a pod... co je na tom složitého? Jen je to zdlouhavé, ale nějak jsem nepřišel na přepínač, který by to udělal case insensitive... ale imho musí existovat.....
no, momentálně ne, kdybych si to třeba někdy rozmyslel, tak se určitě ozvu :)
néééééé, tak né

if (formular.odpovedi.value.match('[Aa][Hh][Oo][Jj]')); zobraz(ojmeno1);
jak na to tak koukam, tak mi spise hlavne prijde divne to umisteni stredniku za podminkou, divim se, ze jsem si toho nevsimnul drive...

if (formular.odpovedi.value.match('[Aa][Hh][Oo][Jj]')); zobraz(ojmeno1);
->
if (formular.odpovedi.value.match('[Aa][Hh][Oo][Jj]')) zobraz(ojmeno1);
jinak je asi trošku lepší to zavírat do složených závorek, asi takto:

function odpoved() {
if (formular.odpovedi.value.match('[Aa][Hh][Oo][Jj]')){ zobraz(ojmeno1);}
else{ zobraz(error);}
}

jo a pokud i tak nic, tak mě napadá, že error nemusí být zrovna nejvhodněji zvolený název, teoreticky je tam nějaký takovy debugovací objekt... kdyžtak to zkus přejmenovat na chyba nebo něco jiného...
jsem zase tu, akorát jsem jaksi příliš nechápal, co jsi tam v těch příspěvcích výše vlastně chtěl :-/
no, tak zase jsem na chvíli vypadl, no to se mi nelíbí:
"Já se jmenuji + document.write.jmeno[index]. + . A ty?"

jak můžeš do řetěze zavírat funkce? nevím, v jakém kontextu to tam přesně používáš, ale každopádně bych to předělal na
"Já se jmenuji "+jmeno[index]+ " A ty?"
no nějak se dnes už nemám náladu v tom nějak zvlášť vrtat... nemusí být v té části dokumentu ještě jemna nebo index definováno, navíc tam proměnnou index používaš myslím pokaždé pro něco jiného, což ti může dělat taky problémy, ke každému účely bych si tam zřídil jinou proměnnou, protože si je můžeš voláním jiných funkcí nechtěně změnit a celé to zamotat...
VzA undefined je nedefinovaná proměnná, překlep? Ne to v JS nejde... asi neinicializovaná proměnná...
Jo, programování není jak plácat stránky ze stáhnutých JS...