Co mám použít? CSS, nebo HTML?

Zdrfavím, do teďka jsem tvořil pouze v HTML a to v programu Prontpage a jen amatérsky a né nijak excelentně. Ale nějak mě to začalo bavit a chtěl bych poznat i jiné než jen HTML. Chtěl bych vyzkoušet CSS, ale nevím v jakém programu se to dělá a vlastně o tom ani nikde nemůžu nic najít, lépe řečeno neumím hledat. Na jak psát web jsem z toho moc nevyčetl, tak Váš prosím, jestli byste mi někdo neporadil. Chtěl bych udělat nějaké první stránky v CSS, ale vůbec stím neumím. Prosím o radu jaký programy atd. Děkuji moc!
Vítej mimozemská entito!

Taková česká klasika, jak začít, je http://www.jakpsatweb.cz/
v tomto případě:
http://www.jakpsatweb.cz/css/

Pak existuje celosvětově působící vyhledávač, který lze, pro česky mluvící, nalézt na adrese
http://www.google.cz/
Myslel jsem, že tu jsou i lidé, kteří chtějí ostatním pomoc. Nevím, zda-li zrovna Vy jste uměl hnedka úplně všechno ve chvíli, kdy jste dostal PC.
no právě že ne a jakpsatweb.cz je nejkomlexnější a nejlidověji napsaná "příručka" jak tvořit webové stránky, a to tak, že pro naprosté začátečníky nemá obdoby. Pokud nikdo nic nevyčte z jakpsatweb.cz tak se to na diskusním fóru tohoto typu prostě nedá dohnat.

A pokud je někdo začátečník tak nemá smysl hodit ho do vody někam kilometr od břehu - musí se začít od začátku.

A pokud je HTML jazyk pro psaní webových stránek, tak CSS je jeho dodatek - v samotném CSS se stránka prostě napsat nedá - ale to už zabředáme do suplování jakpsatweb.cz
Nkde se teda na jakpsatweb.cz nemohu dočíst, v jakém editoru psát.Když je to tedy dodatek HTML, tak by to tedy mělo jít v v FP. A jak z toho CSS udělám?
http://www.jakpsatweb.cz/jak-udelat.html

FP je udělátko, které při tvorbě zdrojového kódu stránky samozřejmě používá obojí. Když se podíváš do zdrojového kódu stránky tak tam prvky z obou najdeš. Komcepce FP je taková, že má umožnit vytvářet webové stránky bez znalosti HTML a CSS.
V prvé řadě je si třeba uvědomit co je HTML a jak se dělá. Pokud Vás to baví a chcete v tom pokračovat, pak doporučuji vynechat FrontPage a začít dělat web ručně. Tedy od začátku.

FrontPage a další podobné věci jsou pouze nástroje, které usnadňují tvorbu stránek a jsou určeny těm, kteří se nechtěji učit opravdové HTML.

A nechci Vás urazit, ale vlastně jste se o HTML vůbec nic nenaučil. Do teď jste si jen hral s "wordem". Pokud chcete umět HTML a pak i jiné věci, tak doporučuji skutečně se učit čisté HTML. Jakmile se naučíte základní věci, můžete zkusit experimentovat s CSS. A časem přejít na složitější věci jako PHP, MySQL, Javascript apod.

A kde začít než právě na www.jakpsátweb.cz. Jestli se tam nevyznáte, nebo nerozumíte, pak si položte otázku, zda mohu skutečně dělat weby.

Začít můžete zde: http://www.jakpsatweb.cz/navigace/zakladni-kurz.html
A z něj začít na http://www.jakpsatweb.cz/jak-udelat.html
Tak jsem si stáhl Nvu, je to k něčemu? Nebo jaký programy bste mi doporučili? Stále nechápu, jak udělat CSS...
Víš, my pozemšťani těžko chápem, co nechápeš. Možná to není o pochopení, ale o tom, že chybí nějaké základy, na kterých by se to pochopení dalo vystavět

NVU je editor stejného typu jako FP, tedy se jeho koncepce nijak závratně neliší

PSPad+ www.jakpsatweb.cz

Zobraz si zdrojový kód:
http://css.interval.cz/priklady/priklad-12-1.htm

Tam uvidíš jak má vypadat zdrojový kód stránky
a tady uvidíš k tomu popis:
http://css.interval.cz/clanky/dvousloupcovy-layout-s-pevnou-sirkou/


Jinak lze vše najít na www.jakpsatweb.cz
A kdybys hledal editory na Jakpsatweb, zkus si o nich přečíst třeba tady: http://www.jakpsatweb.cz/editory.html