<strong>Too many connections</strong>

<HTML>Podle informací od admina tam jeden uživatel vyžírá spojení, takže až se ho podaří odstřihnout, tak by to mělo být zase ok.</HTML>
Vyžírá spojení? To si představuji tak, že v cyklu otvírá databázi, pošle dotaz, neuzavře, otevře znovu, další dotaz,... Je divné, že ho FUP neodstřihne samo.
Tak už nám to zase blbne.
MySQL ještě stále (pomalu) jede, o víkendu to bylo horší. Však jsem už psal, že MySQL se na generování webu nehodí. Zkus jinou DB.
No tak koukám, že MySQL zase vypovědělo.. bohužel kouknu na to sqlite, pač takhle to fakt nejde :(( ..

Jen se chci zeptat.. je to také o externím serveru, nebo to bude provozované přímo na mé adrese?
Zrovna jsem si přečetl jednu zajímavou myšlenku: "Databáze SQLite není určena k náhradě Oracle. Je navržena tak aby nahradila fopen()." Když si uvědomím, kolik webmasterů používá MySQL jako náhradu souborového systému...

Ve skutečnosti mi jako náhrada filesystému na WZ velmi dobře slouží databáze GDBM.
SQLite běží na stejném serveru - jedna databáze je uložena v jednom souboru (můžeš jich mít i víc). Doporučuji je umístit do podadresáře s patřičnými právy, nejlépe asi 0707. Také se dá no něj umístit patřičný .htaccess, aby ta databáze nešla stáhnout.

SQLite na WZ bohužel funguje jen s PHP5.
SQLite je souborová databáze, takže je jasné, že nemůže nahradit plnohodnotné databáze, jako Oracle, MSSQL. Ty jsou sice také souborové (někam se ta data musí ukládat ;)), ale pro práci s daty většinou používají paměť.
Dobrá, jen teď nerozumím těm verzím php.. když dam phpinfo();, ukáže se mi verze 4.3.4. Jak tedy docílím PHP 5?
SQLite bych přirovnal k excelovské tabulce. Má své místo na disku, má nějakou logickou vnitřní strukturu, dají se do ní ukládat hodnoty a stejně tak i číst. Vše pomocí jazyka SQL. Databází je možné mít i víc, každá je v samostatném souboru.

Doporučuji použít ovladač PDO a metodu prepare() pro parametrizování dotazů. Je výhodné používat transakce. Zychlují zpracování a zajistí integritu dat při zadání více dotazů v jednom požadavku.

K administraci je možné použít například PHP aplikaci Adminer. Jen je dobré zajistit, aby k ní neměl přístup nikdo jiný...
Tomík: Částečně máš pravdu. SQLite je souborová databáze. To ji předurčuje právě k použití na webu, kde podá mnohem lepší výkon, než MySQL. A to nejen na WZ, ale i na mém nezatíženém serveru.

SQLite má rychlejší selecty, MySQL zase inserty. Je na zvážení, co používáte častěji. Většina webových aplikací má na 1 insert 100 selectů, tedy jasný ukazatel pro použití SQLite.

Není vůbec žádný problém používat obě databáze současně. Například katalog mít v SQLite a e-shop zase v MySQL. Jen to bude asi trochu nepohodlné.

MySQL je v poslední době velmi často nedostupné nebo v lepším případě pomalé. Klidně bych v SQLite udělal i e-shop.
Jerry[mj]: Pokud máš zavedenou doménu, tak nezbývá než čekat. Jsi na starším serveru Loki. Pokud pomocí MySQL generuješ web, mohu doporučit databázi GDBM, která podá mnohem lepší výkon a je dostupná i na serveru Loki. Jen to není SQL, ale key->value store. Pro web to většinou vyhovuje, ale musí se přepsat skripty. Odměnou je rychlost a spolehlivost.
1040 - Too many connections