kolik mám místa u staré registrace

už ani nevím jak starou mám registraci, nicméně jsem měla za to, že kapacita stránek je 10MB. co je pravdy na tom že je o 200?

může mi to někdo osvětlit?
díky
<HTML>Ano, je to 200MB výměnou za zobrazování banneru. Když si k tomu aktivuješ ještě i lištu (takže budeš mít jak banner, tak lištu), tak budeš mít 500MB.

http://www.webzdarma.cz/podminky.html</HTML>
<HTML>A tady na posledním řádku vidíš, kolik máš prostoru:

http://www.webzdarma.cz/admin/info.html</HTML>
prima, moc děkuju. Náhodou doporučení, jak je dnes tak nějak nejlepší ( a jednoduché) vytvářet web tam nemáš? dostal se mi do ruky ten Publisher, ale nevím jestli to není příliš "děravý" program.
díky
prima, moc děkuju. Náhodou doporučení, jak je dnes tak nějak nejlepší ( a jednoduché) vytvářet web tam nemáš? dostal se mi do ruky ten Publisher, ale nevím jestli to není příliš "děravý" program.
díky
Zuza: co myslíš tím "děravý"
mě vždycky tloukli do hlavy že ač frontpage je jednoduchý pro tvorbu www tak že dělá chyby.. (shodou okolností sem pak rezignovala na můj styl pokus-omyl a udělala stránky přes něj). Znám joomla! ale moje internetová gramotnost je spíš nižsí, pochybuji že to můžu použít v souvislosti webzdarma...?
otazka "deravosti" publisheru je bezpredmetna, protoze to NENI program na tvorbu webovych stranek. to uz radsi ten frontpage.
jestli se ti nechce zkoumat, ktery programy delaji jaky chyby, tak si pis kod sama rucne a budes to mit pod kotrolou
Víš ten problém je asi v tom, že Publisher je program pro publikování, ale publikování "papírových" materiálů - on něco vytvoří a aby se to dalo použít jako HTML tak to exportuje do HTML a MS má zřejmě svou představu o tom jak má vypadat HTML kód a tak vzniká kód, který dokážou prohlížeče přečíst, ale pro lidi je to utrpení se tím probírat asi to také dokáží číst ostatní programy MS a proto je to tak jak to je. FrontPage bude o řád lepší, protože to je opradvu HTML editor, ovšem zase je zaměřen ma MS vidění HTML - celý kumšt bude naučit se ho ovládat a to tak aby se výsledek uspokojivě zobrazil také v ostatních prohlížečích. Největší problém je asi to, že je to prezentované jako program, ve kterém nemusíš umět HTML a můžeš vytvořit stránky, ale jaksi se ovšem zapomíná na to říci, že je potřeba ovládat samotný FrontPage a to bývá dost velký problém, protože si obvykle tvůrci myslí, že nemusí umět nic.
Tvůj web je tu už nějaký pátek, celkem má i svůj styl, zdá se, že je udělám právě tak jednoduše aby celkem fungoval v nejpoužívanějších prohlížečích.

Joomla je samostatný redakční systém, určitě taky na WZ taky nějaké běží
jojo, to jsem zkoušela, jako samouk-totalamater. Kopírovala jsem zdrojové kody ze stranek a koukala co to udělá...:-) na studium tohoto druhu jsem asi už moc líná...něco jednoduššího (ale pořád zadarmo) by tam nebylo?
chjo chjo...musí být nějaký prográmek pro debila jako já....
díky za pochvalu :-) se červenám

já tomu všemu rozumím jen do míry kterou sama využiji, jinak jde všechno mimo mě, sice bych tomu ráda rozumněla, ale řekla bych že pochopit problematiku internetu jako takového by bylo tak na intenzivní kurs aspoň na dva týdny. Bohužel už frontpage nemám, na to joomla mám aspoň návod, protože se starám o firemní web (jaký paradox).

Jaký by měl být postup, abych měla registraci na wz a tvořila stánky v joomla?

musím se omluvit za mou totální negramotnost...
Já jsem to myslel tak, a nějak mi to z předchozího příspěvku vypadlo, že bych to neměnil a nechal to jak to je. Skutečně, programy pro debily jsou, jsou ovšem limitované nějakým jednoduchým schématem stránky - pak záleží na tom, jestli se dá s této jednoduchosti udělat přednost a představa dotyčného o tom jak má vypadat jeho web se shoduje s tím, co program produkuje.
Tak je to ostatně i s Joomlu, tam za tebe vizuální stránku webu udělá zvolená šablona a ty jen doplňuješ články, obrázky atd.
Jedním z takových jednoduchým prográmků pro tvorbu statických stránek může být např. http://wps.hostingplus.cz/download.html
Já to nikdy nedělal, ale nahrají se soubory Joomly na web, v administraci se aktivuje databáze, tam se zjistí i parametry pro přihlášení se k databázi, které bude potřeba doplnit do nějakých konfiguračních souborů Joomly, kam se taky asi doplní nějaké další údaje jako jména e-maily atd a pak se možná spustí ještě nějaký skript, který bytvoří třeba systém tabulek v databázi. Pak už asi záleži jen na tom jestli databázový server na WZ "Joomlu utáhne".
Určitě bude mít Joomla své diskuszní fórum,
Počkej, třeba se někdo ozve
No tak jsi mě ukecal :-) budu si při rozšiřování kopírovat ty původní...a zkusím znovu nainstalovat frontpage a případně se začtu do knížky "tvoříme www" nebo tak nějak...

když to budu poctivě psát, tak se snad vyhnu těm paznakům u diakritiky, které si tam skáčou jak chtějí..

tvou informační kapacitu upřímně závidím :-) a je mi jasné že nekončí jen u odpovědí na otázky věčných začátečníků

díky
Já bych to tu asi neměl vůbec prezentovat, ale největší úspěch s "programem pro debily" jsem měl s :
http://www.price-media.demon.co.uk/
Tam se dotyčný opravdu našel a vytvořil si svou přezentaci na internetu, se kterou je spokojen. Když jsem mu to nabízel tak jsem měl velmi smíšené pocity, ale kupodivu to padlo na úrodnou půdu
wow, kouknu na to, uvidím kolik mi to poví :-) musím to promyslet, zda se pouštět do změn, co se týče tvorby.

každopádně moc děkuji,
měj se pěkně
Já jsem teď žádné paznaky při letmém prohlížení nenašel, ale domnívám se, že problém bude v tom, že jako kódování češtiny používáš toto:
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=iso-8859-2">

Proramy pod Windows používají standadně windows-1250 a tak nejspíš dochází k tomu, že se do jednoho kódování (iso-8859-2) doplňují znaky z windows-1250 (mimochodem, taká za to asi můžeme poděkovat MS)

Pokud by se ses orientovala na FrontPage tak by bylo asi lepší kódovat to ve windows-1250 nebo uft-8. Jestli tam jde nastavit aby FP používal iso-8859-2 to nevím
<HTML>Zuza: Systém Joomla prý dost umí, a prý je docela kumšt ho sem dostat - vytváří si databáze, chce vypnutý safe mode apod. Dá se to pořešit, ale nic pro začátečníky. Existují samozřejmě i stovky dalších podobných systémů, každý umí něco jiného. Něco je určené k tvorbě blogů, něco k tvorbě galerií, wiki systémy apod. Drtivá většina na WZ poběží, ale pouhá část je pro začátečníka jednoduchá na instalaci (a to tak, aby se do toho zasahovalo jen minimálně).

A co se týče informačních kapacit, bude to zřejmě tím, že máme po ruce knihu "Radíme na WZ fóru - příručka pro děti a začínající radily" (autoři J. Žáček a P. Podlaha, vydalo nakladatelství Sup v roce 1995 jako svou 42. publikaci) a neustále v ní listujeme.</HTML>
Nípal: zrovna jsem ti chtěl napsat, že je už ta knížka nějaká zastaralá, že to, co bylo dobré v 95 tak nad tím už dneska všichni ohrnují nos
<HTML>Ano, ale chystané aktualizované vydání má kvůli množícím se dotazům problémy vejít se do předepsané hmotnosti, aby se mohlo posílat poštou. Přeci jen tehdy byla ta knížka docela lehká a stručná.</HTML>
Zajímavá to publikace :-) mě by ani ta nepomohla ...
našla jsem cd s FP, takže se u toho musím zase chvilku posedět...

jinak, kdybych to psala růčo, tak seskupení "&nbsp" bych nevědala jak použít. FP dělá stránky prý zbytečně složitě...ale pokavaď se to zobrazí tak jak chci já, tak vše odpuštěno :-).

Nicméně, jedna paní povídala, že stránky dělané v FP, nebo psané růčo, v blízké budoucnosti (to myslím tu, kterou ještě zažiju já), nepůjdou zobrazit...? jako že ta technika jde pořád dál a blablabla... to mě dohnalo popřemýšlet o rekonstrukci...
<HTML>Cituju z publikace, konkrétně ze strany 231:

<cite>Dotaz: Prý se nebudou v budoucnu zobrazovat stránky vytvořené ve FrontPage. Co je na tom pravdy?

Odpověď: Na tom je asi pravdy tolik, jako že kráva je fialová, protože prohlížeče vždycky musí být zpětně kompatibilní (jinak by jej uživatel nepoužíval, protože by mu půlka webů nešla). Každopádně nikdy není na škodu vrhnout se do předělávání a aktualizací.</cite>


Co k tomu dodat? Že knížka má pravdu, jinak bych nevěděl, jak poradit :)</HTML>
:-)
tak to jsem spokojená :-) možná si i najdu čas se opravdu naučit psát samotným jazykem. Už jen ta lomítka a hranaté závorky mě odrazují... vím že nakonci té knížky se píše o "kaskádách" či stylech nebo tak něco... že je to prý lepší "systém" než to psát jednoduše růčo a pořád opakovat, že tohle je uprostřed a černě a pod... je složité si vytvořit ty styly?

tohle ta příručka má taky? :-)
<HTML>Složité to není, ostatně jako jakákoliv dovednost, která se dá naučit.</HTML>
:-) asi to má být povzdivé, ale mě to moc nepovzbudilo :-)

inu bude se v tom muset plácat
webu zdar!