Reklama

Zdravim vespolek koukli byste se pls nekdo na moje stranky www.hlavacek-truhlarstvi.kvalitne.cz mam tam problem s tou debilni reklamou ve zdrojaku se mi pisou dve jedna lista nahore anejaka druha na konci stranky ovsem ta na konci se ve firefoxu vubec nezobrazuje a v IE se zobrazuje ale nahore ? a pod pozadim uvodni horni listy
(nevypada to moc jako dole jak sem si nastavil ...)
neda se nejak podrobnejs upravit její misto ? jak bych to mel osetrit ?

predem dik za odpoved Mephisto
reklama nemá IQ (na rozdíl od lidí) a tak se o její debilitě dá jen spekulovat.

To, že to nevypadá jako dole záleží na definici toho "dole"

To, že se to zobrazuje právě tak, je dáno tím, že jsou na stránkách použity absolutně pozicovatelné prvky - pokud se tyto použijí tak díky jejich absolutnímu pozicování pro ně přestává platit nahoře a dole a jsou vyjmuty z normálního toku, kterým prohlížeč vypisuje objekty na stránku - dole totiž znamená, že ten objekt, který má být dole je na konci řady všech vypsaných objektů - tedy nejdále od počátku stránky - pokud jsou objekty před ním vyjmuty z tohoto pravidla, tak může dojít k tomu, že je reklama jediný takto vypisovaný objekt a je tedy nahoře i když je poslední v toku vypisovaných objektů.

Řešení je pro reklamu definovat vlastní absolutně pozicovaný prvek (div) - pak bude tam, kde divu určíme, že má být. Nebo nepoužívat absolutní pozicování a pak reklama "nateče" na její místo dané ve zdrojovém kódu.

A že jsou reklamy dvě - tedy lišta a banner souvisí s reklamní politikou Wz a s tím spojenou kapacitou webu - reklamní lištu si uživatelé zapínají sami
prosim vas tu reklamu dala by sa dat dole a tu listu hore? nejak to neviem urobit moj web www.biznis.wz.cz
<HTML>Zkus ten kód banneru ze začátku stránky přesunout na konec před tag </body>. Pokud to bude ok, dej ten kód dolů do každé stránky.
Horní lištu si musíš sám zapnout v nastavení reklamy.</HTML>
a ked mam stranku v php?
<HTML>Zkus <a href="http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?13">http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?13</a>.</HTML>
kde to mam urobit som novacik poradte my
moc tomu nerozumiem neurobil by si my to
Thalia: Dobře ti tak - nemáš se tvářit jako chlap :-))
<HTML>Robo: kde se to má udělat je napsáno v tom návodu.

Lama: lepší? :-))</HTML>
Thalia: Možná by se dala použít i entita &#9792; - ♀
Sorry už to vidím. Nejnovější verze Firefoxu jsou na můj vkus příliš inteligentní - při zobrazení zdrojového kódu výběru provedou i převod entit. Teď už vidím při pohledu na zdrojový kód celé stránky, že jsi použila právě tu stejnou entitu.
<HTML>Sakra kde je můj příspěvek, že tam tu entitu mám? :-D</HTML>
Thalia: musíš si holt prosadit označení: moderátorka
Já tam tu "moderátorku" vidím ♀ - otázka je co to udělá po odeslání :-)
<HTML>To mě nikdy nenapadlo ;) Co se týče označení "moderátorka"... fórum si u uživatelů žádné pohlaví neskladuje (nemá ani jak, není tu na to žádné tlačítko). Osobně si myslím, že celkové české vyznění jména je k určení pohlaví moderátora dostatečné (Thalia skutečně nemůže být jméno pro chlapa, stejně tak Nípal se žádná žena nejmenuje). Ale pro ty, kdo pochybují, i já jsem se rozhodl příslušný symbol za svůj nick přidat ;-)

PS: Tímto bych rád tento off-topic ukončil.</HTML>
Ahojte Chcel by som aby ta reklama bola ako na tejto stranke http://musik-star.wz.cz/ ze lista je hore a banner uplne dole ale neviem to spravit proste my to nejde uz som to skusal akurat som setko poj.... PROSIM VAS najde sa niekto kto bude ochotny a iniciatyvny a pomoze my to urobit lebo ja tym vyrazom nerozumiem co ste my dali aj vissie navod DAKUJEM
Zajímalo by mne, co se mi to zobrazuje v případě Thaliiných příspěvků za jejím jménem. Tady na tomto fóru se mi v textu, např. v příspěvku od Lamy, ale i v příspěvku za Thaliiným jménem, použitá entita zobrazuje tak jak má, ovšem v případě jiných příspěvků se ukazuje jinak - nejspíš by se to dalo pojmenovat jako makovice, viz: http://ds.mysteria.cz/thalia.png. Vypadá to, že ta příčná čárka je posunuta nahoru, mám FF 3.0.4
Já ji vidím normálně, viz
http://ekobrikety.vyrobce.cz/thalia2.png

Možná máš jen poškozený font nebo používáš nějaký jiný OS, např. Windows :-)
Já to vidím "normálně" v Opeře a IE, ve FF a v Chrome je to ta makovice.

Vzhledem k tomu, že tady:
"Já tam tu "moderátorku" vidím ♀ - otázka je co to udělá po odeslání :-)"

to funguje a funguje tu i v záhlaví tohoto:

Sakra kde je můj příspěvek, že tam tu entitu mám? :-D

příspěvku tak nevím... Asi za to můžou ty Windows, to je přijatelné vysvětlení...
Zkus si na chvíli vypnout antialiasing (vyhlazování písma). Tuším, že jméno je vypisováno jiným fontem, než text příspěvku a může to zlobit.
Při vypnutí vyhlazování a při ClearType se ukazuje makovice. Správně se to ukazuje při standardním vyhlazování, je to však tak slabě šedš vykreslené, že to skoro není vidět. Takže jsem to zase vrátil na ClearType.
Zdá se, že jsme blíž. Zkusil jsi zvětšit písmo na stránce? Na můj vkus ho máš hodně drobné.
No zvětšit ne, ale když jsem zakázal volbu: Povolit stránkám používat vlastní písma místo zvolených, tak to se teprve ukázaly blechy, ale entita byla správně.
Asi prostě ta velikost fontu, která se vykresluje, nebude ta pravá ořechová, kašlu na to, o Thalie vím už léta, klidně to přežiju s tou "makovicí"