Nejde smazat adresář

Nemůžu smazat adresář přes FTP přístup a to ani přes Windows Commander 32, tak ani po přihlášení přes webové rozhraní WZ.CZ.
Co s tím?
Zkus si napsat jednoduchý skript v PHP a smazat to s jeho pomocí, viz:
http://cz2.php.net/manual/en/function.rmdir.php

<?php
rmdir('jmeno-adresare');
?>
Prosímvás je tu někdo normální, nejsem programátor a ANI SE JÍM STÁT NECHCI....tyhle rady jasou fakt super. To je jako bys přijel do servisu s autem a oni ti řekli, ať si na to vyrobíš nářadí a opravíš si to sám.
Uvědom si, že toto není placený servis. Nikdo není povinen ti odpovídat. Přitom jsi dostal IMHO kvalitní odpověď, podle které bys to mohl zkusit.

V autoservisu také někdy dostaneš radu zadarmo, ale oprava je vždy za peníze.
Pánové, to že je služba zadarmo je sice hezká věc, ale vůbec to nesouvisí s tím, aby někdo dokázal na wz.cz hnout prdelí a odmazat něco, co prostě očividně zůstalo zaseklé a není to má chyba ( naopak chyba serveru wz.cz ).
Zaplťpánbůh stěhuju ftp jinam. Dát něco zadarmo a pak skuhrat, že lidi maj psát svý problémy do diskuzního fóra, kde jsou pak odpovědi úplně nanic, že jako wz.cz problémy nezajímají, to je fakt výborný.

Až ti napíšu, že když ti zlobí elektrika v autě, tak si máš vyměnit drát E45 a konektor D2N, tak budeš vědět stejný prdlajs jako já, tak co to plácáš o kvalitní odpovědi. Nejsem a nechci být programátor.
ŠLO MI O JEDINNOU VĚC, ABY PROSTĚ NĚKDO Z ADMINŮ, KTEŘÍ SE KOPOU NUDOU DO PRDELE, TU PRDEL ZVEDNUL A ODMÁZL TEN ADRESÁŘ, KTERÝ SE OČIVIDNĚ ZASEKL. NECHCI NIC ŘEŠIT SÁM, ZE TO NESE ODPOVĚDNOST WZ.CZ, bez ohledu na to jestli stojí hosting 1000,-/ měsíc, nebo je zdarma. Stačí to napsat takhle, nebo to má být ještě Maďarsky?
Vůbec jsi nenapsal, který adresář se ti zasekl. Asi všechny.

Běžnou chybou začátečníků je, že do názvu adresáře nacpou mezery, diakritiku a kdovíco ještě. Pak skuhrají na fóru, že jim to nejde smazat. Kdyby sis přečetl pár vláken, zjistil bys, že nejsi první ani poslední, kdo měl tento problém. A taky bys zjistil, že to byly chyby uživatelů, nikoli adminů.

A nekřič tady!
Sorry, šlo mi jen o to, abych získal nějakou rozumnou pomoc, nikoliv rady ála že když něčemu nerozumím, tak jsem trotl.
Od toho asi existuje diskuzní fórum ( resp. jedinná možnost jak s wz.cz komunikovat ), že, abych tam získal kvalifikovoanou pomoc, nikoliv návody na něco, co sám neumím, ani nechci dělat.

Adresář se zaskl jeden a nejde jakkoliv smazat ani přes rozhraní wz.cz.
Pardon, že jsem tedy obtěžoval poklidné vody bezproblémových uživatelů, kteří padají z nebe s vědomostmi, o kterých se normálním smrtelníkům ani nesní.
Hezké vánoce
Který adresář se ti zasekl? Na tvé prezentaci žádný nevidím.
privat/ foto 2
Adresář privat neexistuje. Není co mazat.

Jinak je dobré se před smazáním adresáře ujistit, že je prázdný. Přitom píšeš, že jsi do něj dal podadresář " foto 2", tedy se dvěma mezerami. Mezera na začátku názvu souboru nebo adresáře není zrovna ideální nápad.
Kam ti mám poslat printscreen z rozhraní wz.cz, ve kterém je vidět o čem je řeč? Jinak předem díky
<HTML>Kdo ti kde prosimtě řekl, že když tomu nerozumíš, tak jsi trotl? Kdybys využil hned první radu - která mimochodem není rada na nic, tak jsi bez problémů. Udělej si soubor smazat.php, do něj dej kód od ds a pak ten soubor normálně otevři.

Adresář " foto 2" je v adresáři "Privat" a není prázdný, takže nejprve smaž soubory v něm (pokud ti to nepůjde, tak v tom souboru na mazání místo rmdir dej unlink - <?php unlink("názevřřř.jpg"); ?> - a smaž nejprve soubory).

BTW jak jsi přišel na to, že admin se kope nudou do prdele? Chtěla bych vidět tebe na jeho místě.</HTML>
Takže adresář se nejmenuje "privat", ale "Privat". Pak mám někomu radit.
Tak znovu speciálně pro Thalii, nejsem a nebudu programátor. Jsem prostý uživatel a očekávám, že od toho existuje nějaká technikcá podpora Wz.cz, která tento problém dokáže šmahem vyřešit, kór když už jsem se doprošoval pomoci již před 1/2 rokem.

Adresář privat/ foto 2 je prázdný i když hlásí že není, nic v něm není a nejde smazat, jak jinak to mám ještě napsat.
<HTML>Technická podpora tu není od toho, aby řešila problémy s uživatelovou nerozumností (tím myslím používání diakritiky a jiných specifických znaků v názvu souboru či adresáře, tys to ještě vylepšil použitím mezery na začátku souboru), kterou může napravit sám. Účtů je tu statisíce a kdyby měl admin odmazávat to, co komu nejde smazat, tak jen maže a maže a wz mezitím chátrá a chátrá.

Nikdo tě nenutí být programátorem. Skript jsme ti tu přímo napsali, stačí tam jen vyplnit příslušný název. Na to opravdu nemusíš být programátor.

Já v tom adresáři vidím soubory s názvem "Snímek 002.jpg" atd. a velikost adresáře " foto 2" je 17MB (zkus odkazy na <a href="http://psb.wz.cz/wz/draznik.html">http://psb.wz.cz/wz/draznik.html</a> - vedou na náhodně vybrané soubory v onom adresáři a fungují).</HTML>
Já na ftp klientovi a přes rozhraní wz.cz nevidím nic, adresář se zdá prázdný. Prostě ho komplet potřebuji smazat, ale z návodu, který je uveden výše nejsem moc rozumný....
Jinak mezeru běžně používám a nikde s tím nemám problém, jen tady se to nějak hryzlo.
Problém není ta mezera, ale znak "/", který patří mezi nepovolené znaky, protože se používá na oddělování adresářů. Ve tvém případě se to projevilo tak, že jsi založil adresář "Privat" a v něm podadresář " foto 2". Stačí do těchto adresářů vstoupit, vymazat obsah a pak můžeš smazat oba adresáře.
To chápu, ale ( jak jsem psal již 3x a nyní to píšu po čtvrté):
- lomítko by v názvu adresáře nikde nemělo být
- nemůžu vstoupit do adresáře foto 2 ani přes ftp klienta ani přes admin wz.cz, abych ho smazal ( nebo pokud je v něm něco, tak i to něco, ale nic se mi zeobrazuje ) a poté smazal i složku privat.

Kvůli bodu 2. píšu do diskuzního fóra. Takže jsme vlastně úplně na začátku.....jako by těch 14 předchozích příspěvků vlastně neexistovalo.

Nezlobte se na mne, ale opravdu nevím jak pochopitelněji bych to napsal. Prostě nelze smazat jeden adresář žádným běžně užívaným způsobem a očekávám tedy, že na základě tohoto diskuzního fóra se mi dostane nějaké kvalifikované pomoci ze strany wz.cz.
Mně to normálně funguje přes FTP i s mezerami:

ftp> mkdir " foto 2"
257 "/Privat/ foto 2" - Directory successfully created
ftp> dir
229 Entering Extended Passive Mode (|||38499|)
150 Opening ASCII mode data connection for file list
drwxrwxr-x 2 user group 48 Dec 23 15:40 foto 2
drwxrwxr-x 3 user group 72 Dec 23 15:40 .
drwxrwxr-x 3 user group 400 Dec 23 15:40 ..
#
226-Transfer complete.
226 Quotas: using 52.00 of 204800 KB (0.03% used)
ftp> cd \ foto\ 2
250 CWD command successful
ftp> cd ..
250 CWD command successful
ftp> rmdir \ foto\ 2
250 RMD command successful
ftp> cd ..
250 CWD command successful
ftp> rmdir Privat
250 RMD command successful
ftp> dir Privat
229 Entering Extended Passive Mode (|||38817|)
450 Privat: No such file or directory
ftp>
Jediná kvalifikovaná pomoc podle Vás je jen administrátor. Bohužel administrátor se zde nezdržuje. Má na to své prostředníky, kterým jsou moderátoři.

K řešení Vašeho problému je postupná metodika:

- smazat přes správce (podle Vás nejde)
- smazat přes FTP (podle Vás nejde)
- smazat přes PHP unlink (možná jde, ale Vy neumíte).
- požádat admina a modlit se, aby Vaši žádost přijal a smazal ručně.

Bohužel poslední možnost není spolehlivá. Admin nemusí mít čas se starat o problém, který není v jeho kompetenci.

Mimoto technická podpora je od toho, aby řešila problémy způsobené na straně WZ. Na uživatelské problémy je tu pak diskusní forum, kde radí dobrovolníci. Váš problém je rize uživatelský, nikoli technický. Vedení je jedno, jak si naložíte s prostorem. O Váš prostor se začnou zajímat až tehdy, pokud se dostane do rozporu s podmínkami nebo se zákony. To, že si pojmenujete adresář "Privat/ foto 2" nikoho nezajímá. A že to pak nejde smazat, už vůbec nikoho nezajímá. Je to Váš problém. A že to nedokážete sám vyřešit? Koho to zajímá. To, že Vám tady lidé pomáhají (podle Vás ne), je pouze z jejich dobrosrdečnosti.

Takže, abychom si to zrekapitulovali.

Metodu přes unlink jste zavrhl, protože se na to necítíte. Takže zbývá pouze administrátor. Tedy požádat ho, aby tento adresář smazal za Vás. Bohužel splnění tohoto požadavku je mimo jeho kompetenci, takže se jen modlit.
Je tu ještě jedna možnost. Ignorovat adresář. Prostě si v duchu říct, že tam není, že byla jako by smazána.
S Kitovým pokusem, jsem dostal ještě nápad. Jsou jim uživatelská práva. Může se stát, že tyto adresáře nejdou smazat, protože na ně nemáte oprávnění.
Tomík: Možná, že Windows Commander neumí pracovat s mezerou na začátku názvu souboru. Můžeš to zkusit? Já ho nemám.
<HTML>2Tomík: práva jsou tam v pořádku (drwxrwxr-x). Podle mě je tam problém s tou mezerou na začátku.

Zkusit jiného ftp klienta je jistě dobrý nápad.</HTML>
Pánové a dámo, děkuji za vaši ochotu situaci řešit. Nebudu se nikoho doprošovat a s wz.cz končím.
Abych se jako někoho doprošoval....radši dám kámošovi 200,-/ rok a mám svou doménu, když je problém, napíšu mu mail a do 2 minut je vše ok.

Znovu opakuji, zásek je na straně serveru WZ.CZ nikoliv u mně. FTP klienty už jsem vyzkoušel taky všechny možný, vč. webového rozhraní wz.cz a tam to také nejde, takže si prosím nepleťme hrušky a jablka.
Kdyby všechno fungovalo jako wz.cz, tak ještě lezeme po stromech.

Když náš správce převáděl před měsícem 10 domén pryč z wz.cz se slovy že je to služba na hovno, tak nyní chápu o čem mluvil, plně s ním souhlasím.
Výmluvy, že je něco zdarma nejsou namístě, to vůbec nikoho nezajímá.

Přeji vám všem zdar, hezké vánoce a trpělivost s touto "excelentní" službou.
Hodně zdaru a méně problému jinde. A taky hezké Vánoce.

Jinak zásek je skutečně na straně WZ, ale z důvodu nepozornosti uživatele. Na webu (myslím všeobecně) jsou jistá pravidla, která je třeba dodržovat. Pokud jej porušíte, máte problémy. Použil jste mezeru na začátku a problém je na světě. WZ toto nezpůsobil. Pouze uposlechl, ač nerád, Vaši prosbu a provedl tuto šaškarádu. WZ je v tomhle pouze obětný beránek. I když popravdě to vlastně není problém WZ, ale nedokonalých FTP klientů, kteří si s tímto názvem neporadí. Takže tato chyba se může klidně stát kdekoli, klidně i u Vašeho nového hostingu. Tam máte aspoň vlastní technickou podporu, která Vaše problémy vyřeší. Tady žádná technická podpora ve Vašém slova smyslu není. Technická podpora zde řeší problémy serveru a ne chyby uživatelů.

To, jestli je WZ na h.., je věc názoru. Já jsem trpělivý už 8 let a nestěžuji si.