Kódování webu

Původně jsem příspěvek napsal zde: http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=3&i=61043&t=61043 ale možná patří spíš do podpory:

Asi 2 dny zpátky se mi začal zobrazovat web v Google Chrome chybně. Přestože mám v html kódování UTF-8 a doposud ho prohlížeč správně rozpoznal, nyní ho na automatickou detekci rozpozná jako "Západní jazyky ISO-8859-1". Když kódování nastavím ručně na UTF-8, zobrazí se web korektně. Netušíte někdo kde hledat chybu? Nemůže být problém také v právě dosti diskutované reklamní liště? MS Internet Explorer to vyhodnotí a zobrazí úplně stejně (tedy korektně pouze při ručním nastavení na UTF-8). Díky za názory.

Mezitím jsem doplnil tag "html" a změnil "doctype" na obyčejný "html". Nicméně zatím se to zobrazuje stále stejně chybně. Díky.
Zdravím,
s podobným problémem se potýká od nedorozumění s Chrome i můj web. Po ručním nastavení kódování na utf-8 se web zobrazí správně. Problém je však v tom, že problém v kódování má pouze databáze, která je v utf-8. V jiných prohlížečích (např. Opera) je kódování správné.
Chtěl jsem se zeptat, jsem-li nucen celou databázi upravovat, nebo problém souvisí pouze s dočasnou nespoluprací s Chrome.

Předem děkuji za odpověď.
Mě se diskuzní fórum včetně databáze kupodivu zobrazuje správně. Zásadní rozdíl v typu dokumentu a v hlavičce jsem nenašel. Přesto se web zobrazí korektně až při ručním nastavení UTF-8. Stejně se chová i IE9, ve Firefoxu mám automatické rozpoznání vypnuto, tak zobrazuje korektně.